Blåbærpai med vaniljekrem og crunchy topping

Innlegget inneholder annonselenker

God torsdag!

Vi er ikkje så heldige og har fått modne blåbær i skogen enda, men heldigvis har eg masse igjen i frysaren fra i fjor. Blåbærene begynner å vell å modne i andre deler av Norge, er du ute etter en søt og god kakeoppskrift så har eg forslaget her!

En blåbærpai med vaniljekrem og crunchy havregrynstopping, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.

Start med vaniljekremen:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen i bunnen av en ildfast paiform.

Blåbærfyll
500 g blåbær, ferske eller fryste
1 toppa ss potetmel
2 ss sukrin+

Bland sammen godt sammen og fordel over vaniljekremen.

Crunchy lokk
100 g havregryn (glutenfri for glutenfri kake)
40 g ekte smør eller kokosolje
40 g sukrin gold
evt. 1 ts kanel

Smelt smøret i ei panne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, vendt rundt heile tida til en gyllen farge. Fordel som en topping over blåbærfyllet og steik kaka på 175 grader i 10-20 minutter, til en god og gyllen farge på toppen.

Toppen blir ekstra crunchy når kaka er avkjølt.
Den kan fint nytes rett fra ovnen, men også kald eller den kan lunes opp igjen til servering. Står seg fint nokre dager i kjøleskap!

x-life har komt med en ny type kokosolje som er litt rimligere enn cocosa (og er i tillegg på -20% no!) med dei samme egenskapane og bruksområdene –

Kokosolje X virgin er rein kaldpressa kokosolje med smak og lukt av ekte kokos. Brukes gjerne i kalde oppskrifter eller som hudkrem, hårkur og lignande.
Kokosolje Clear er raffinert der smak og lukt er fjerna. Perfekt å steike med eller bruke i matlaging og bakst som skal varmes opp.

Ha en fin dag!

8 kommentarer

 1. Så utrolig deilig det ser ut Linda! 😀

 2. karoline solsvik

  Gjett om dinna skal prøves når papsen kjem fra tur! Det beste han veit er vanilje, og blåbær! Kjem til å falle i smak! 😀 Ha en fin helg!:)

 3. Linda Marie Stuhaug

  karoline solsvik: Kombinasjonen vanilje og blåbær er jo kanongod då! Håper kaka faller i smak hos dere begge 😀 god helg til deg og Karoline!

 4. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Tusen takk for det Monika 🙂

 5. Hei ! Denne ser kjempegod ut, og tenkte eg ville teste den ut idag:) Eg har ikkje sukrin + og lurte på om eg kan erstatte den med vanlig sukrin eller gold! eller kokos sukker? Egner denne paden seg bra for diabetere? Mvh Eirin

 6. Linda Marie Stuhaug

  Eirin: Hei! Eg anbefaler aldri vanlig sukrin, så da ville eg heller dobla mengden og brukt sukrin gold 🙂 Du må nesten vurdere sjølv om paien egner seg for deg med diabetes, alle reagerer forskjellig på karbohydrater. Den er jo uten sukker, men spørst korleis man reagerer på havregrynstoppingen blant anna.

 7. Du skrev ingenting om hvordan blåbærfyllet ska tilbredes annet enn blandes godt. Hvis man bruker fryste, skal man varme dem i kjele alene eller sammen med potetmel og sukrin eller? 🙂 takker for svar. Tenkte å lage til bursdag imorgen 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  ingeid: Du skal ikkje gjere noko anna enn det som står: blande godt 🙂 Ikkje noke meir hokkus pokkus, uansett om du bruker ferske eller fryste blåbær. Håper den smaker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *