Linda Stuhaug

Annonse

16. juli 2015

Blåbærpai med vaniljekrem og crunchy topping

Blåbærpai med vaniljekrem og crunchy topping
Innlegget inneholder annonselenker
God torsdag!
Vi er ikkje så heldige og har fått modne blåbær i skogen enda, men heldigvis har eg masse igjen i frysaren fra i fjor. Blåbærene begynner å vell å modne i andre deler av Norge, er du ute etter en søt og god kakeoppskrift så har eg forslaget her!
En blåbærpai med vaniljekrem og crunchy havregrynstopping, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.
Start med vaniljekremen: 3,5 dl valgfri melk 2 eggeplommer 35 g sukrin+ 20 g maisenna 1 vaniljestang
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen i bunnen av en ildfast paiform.
Blåbærfyll 500 g blåbær, ferske eller fryste 1 toppa ss potetmel 2 ss sukrin+
Bland sammen godt sammen og fordel over vaniljekremen.
Crunchy lokk 100 g havregryn (glutenfri for glutenfri kake) 40 g ekte smør eller kokosolje 40 g sukrin gold evt. 1 ts kanel
Smelt smøret i ei panne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, vendt rundt heile tida til en gyllen farge. Fordel som en topping over blåbærfyllet og steik kaka på 175 grader i 10-20 minutter, til en god og gyllen farge på toppen.
Toppen blir ekstra crunchy når kaka er avkjølt. Den kan fint nytes rett fra ovnen, men også kald eller den kan lunes opp igjen til servering. Står seg fint nokre dager i kjøleskap!
x-life har komt med en ny type kokosolje som er litt rimligere enn cocosa (og er i tillegg på -20% no!) med dei samme egenskapane og bruksområdene –
Kokosolje X virgin er rein kaldpressa kokosolje med smak og lukt av ekte kokos. Brukes gjerne i kalde oppskrifter eller som hudkrem, hårkur og lignande. Kokosolje Clear er raffinert der smak og lukt er fjerna. Perfekt å steike med eller bruke i matlaging og bakst som skal varmes opp.
Ha en fin dag!

Innlegget inneholder annonselenker

God torsdag!

Vi er ikkje så heldige og har fått modne blåbær i skogen enda, men heldigvis har eg masse igjen i frysaren fra i fjor. Blåbærene begynner å vell å modne i andre deler av Norge, er du ute etter en søt og god kakeoppskrift så har eg forslaget her!

En blåbærpai med vaniljekrem og crunchy havregrynstopping, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.

Start med vaniljekremen:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen i bunnen av en ildfast paiform.

Blåbærfyll
500 g blåbær, ferske eller fryste
1 toppa ss potetmel
2 ss sukrin+

Bland sammen godt sammen og fordel over vaniljekremen.

Crunchy lokk
100 g havregryn (glutenfri for glutenfri kake)
40 g ekte smør eller kokosolje
40 g sukrin gold
evt. 1 ts kanel

Smelt smøret i ei panne, tilsett havregryn og sukrin gold. Bruk middels varme, vendt rundt heile tida til en gyllen farge. Fordel som en topping over blåbærfyllet og steik kaka på 175 grader i 10-20 minutter, til en god og gyllen farge på toppen.

Toppen blir ekstra crunchy når kaka er avkjølt.
Den kan fint nytes rett fra ovnen, men også kald eller den kan lunes opp igjen til servering. Står seg fint nokre dager i kjøleskap!

x-life har komt med en ny type kokosolje som er litt rimligere enn cocosa (og er i tillegg på -20% no!) med dei samme egenskapane og bruksområdene –

Kokosolje X virgin er rein kaldpressa kokosolje med smak og lukt av ekte kokos. Brukes gjerne i kalde oppskrifter eller som hudkrem, hårkur og lignande.
Kokosolje Clear er raffinert der smak og lukt er fjerna. Perfekt å steike med eller bruke i matlaging og bakst som skal varmes opp.

Ha en fin dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg