Frukostfavoritt med frisk mango

Hei og god mandag!

Ny veke og kjøttfri dag – som alltid varierer eg mellom ulike måltider og har ikkje alltid fokus på kjøttfri middager. Idag er vil eg dele en fantastisk god smakskombinasjon som eg har blitt heilt hekta på i sommer, som aller helst blir spist til frukost, men også lunsj eller kveldsmat.

Cottage cheese med mango & valnøtter –

Ingredienslista er kort og man må rett og slett justere mengdene etter seg sjølv og eins behov!
Eg bruker ca:

1 boks, 250 g cottage cheese
1/2 – 1 mango i terninger
1 god neve valnøtter

Mango og cottage cheese er så godt sammen, og for å få det til eit fullverdig måltid tilsetter eg også litt sunt fett fra valnøttene. Det gir ekstra smak og crunch i tillegg! En sunn, enkel og mettande frukost på 2 minutter.

Er du ikkje så glad i cottage cheese, bytt det med kesam, naturell yoghurt, kokoskrem, gresk yoghurt eller lignande!

Mangoen er såpass søt fortida at noko ekstra søtning er ikkje nødvendig, men om du vil kan du blande cottage cheesen med litt sukrinmelis eller drysse over litt søtt til slutt. Kanskje sukrin gold eller honning som topping er godt?

Cottage cheese er magert og proteinrikt, perfekt som en fullverdig proteinkilde i eit måltid. Eg er stort fan og spiser cottage cheese gjerne reint rett fra boksen.

Ellers bruker eg cottage cheese masse i matlaging – både varme og kalde retter, i smoothie, sammen med frukt og bær, nøtter eller havregryn, som pålegg på vafler, pannekaker, knekkebrød eller i lomper, tilbehør til salaten eller middagen.

Korleis lika du å bruke cottage cheese?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Anja Karoline

    åå dette så ut som en perfekt måte å starte dagen på – blandingen av cottage cheese og frisk frukt, mm!

  2. Mittfamilieliv

    Jeg er ikke glad i cottage cheese, dessverre. Det ser så godt ut, og så mange herlige frokoster man kan lage….

  3. Julie @ WolfItDown

    Mmm så deilig 😀 Har aldri prøvd den smakskombinasjonen før – takk for tips! 🙂 x

  4. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Berre hyggelig! Det var en veldig tilfeldig sammensetning som fort blei en favoritt 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Mittfamilieliv: Det står jo alternativer til cottage cheese i innlegget og – godt med for eksempel kokoskrem eller gresk yoghurt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Anja Karoline: Uten tvil en god start på dagen! God tirsdag til deg Anja 🙂

  7. Maria Kristin

    Jeg liker heller ikke cottage cheese alene, men et godt tips er å blande det sammen med yoghurt eller kesam 🙂 Selv bruker jeg 100g cottage cheese og 150 g kesam 🙂 Det er jeg blitt hektet på den siste tiden! Men har ikke tenkt på å bruke mango oppå, men det skal jeg prøve nå 🙂

  8. Silje Louise

    Mmm, denne skal prøves i kveld 🙂

  9. Jeg blander cottage cheese med yoplait 0% yoghurt, og strør nøttemix over. Prøvde idag med fibersirup gold oppå der igjen, det var veldig godt! Jeg bruker også cottage cheese i lasagne 🙂

  10. Min favoritt er å varme frosne blåbær i mikroen til de er passe varme (gjerne med litt søtning – de er ganske sure) og spise sammen med cottage cheese. Nydelig!:)

  11. Linda Marie Stuhaug

    Mia: Det hørtes godt ut! Fristande 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Ingrid: Cottage cheese er fast i lasagne her også 🙂 Blir så saftig og godt!

  13. Linda Marie Stuhaug

    Silje Louise: Håper det falt i smak 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Maria Kristin: Går fint an å blande cottage cheese med yoghurt ja 🙂 Det gjer eg som regel når eg spiser musli, da kan cottage cheese aleine blir litt tørt. Prøv med mango!