Linda Stuhaug

Annonse

20. juli 2015

Frukostfavoritt med frisk mango

Frukostfavoritt med frisk mango
Hei og god mandag!
Ny veke og kjøttfri dag – som alltid varierer eg mellom ulike måltider og har ikkje alltid fokus på kjøttfri middager. Idag er vil eg dele en fantastisk god smakskombinasjon som eg har blitt heilt hekta på i sommer, som aller helst blir spist til frukost, men også lunsj eller kveldsmat.
Cottage cheese med mango & valnøtter –
Ingredienslista er kort og man må rett og slett justere mengdene etter seg sjølv og eins behov! Eg bruker ca:
1 boks, 250 g cottage cheese 1/2 – 1 mango i terninger 1 god neve valnøtter
Mango og cottage cheese er så godt sammen, og for å få det til eit fullverdig måltid tilsetter eg også litt sunt fett fra valnøttene. Det gir ekstra smak og crunch i tillegg! En sunn, enkel og mettande frukost på 2 minutter.
Er du ikkje så glad i cottage cheese, bytt det med kesam, naturell yoghurt, kokoskrem, gresk yoghurt eller lignande!
Mangoen er såpass søt fortida at noko ekstra søtning er ikkje nødvendig, men om du vil kan du blande cottage cheesen med litt sukrinmelis eller drysse over litt søtt til slutt. Kanskje sukrin gold eller honning som topping er godt?
Cottage cheese er magert og proteinrikt, perfekt som en fullverdig proteinkilde i eit måltid. Eg er stort fan og spiser cottage cheese gjerne reint rett fra boksen.
Ellers bruker eg cottage cheese masse i matlaging – både varme og kalde retter, i smoothie, sammen med frukt og bær, nøtter eller havregryn, som pålegg på vafler, pannekaker, knekkebrød eller i lomper, tilbehør til salaten eller middagen.
Korleis lika du å bruke cottage cheese?

Hei og god mandag!

Ny veke og kjøttfri dag – som alltid varierer eg mellom ulike måltider og har ikkje alltid fokus på kjøttfri middager. Idag er vil eg dele en fantastisk god smakskombinasjon som eg har blitt heilt hekta på i sommer, som aller helst blir spist til frukost, men også lunsj eller kveldsmat.

Cottage cheese med mango & valnøtter –

Ingredienslista er kort og man må rett og slett justere mengdene etter seg sjølv og eins behov!
Eg bruker ca:

1 boks, 250 g cottage cheese
1/2 – 1 mango i terninger
1 god neve valnøtter

Mango og cottage cheese er så godt sammen, og for å få det til eit fullverdig måltid tilsetter eg også litt sunt fett fra valnøttene. Det gir ekstra smak og crunch i tillegg! En sunn, enkel og mettande frukost på 2 minutter.

Er du ikkje så glad i cottage cheese, bytt det med kesam, naturell yoghurt, kokoskrem, gresk yoghurt eller lignande!

Mangoen er såpass søt fortida at noko ekstra søtning er ikkje nødvendig, men om du vil kan du blande cottage cheesen med litt sukrinmelis eller drysse over litt søtt til slutt. Kanskje sukrin gold eller honning som topping er godt?

Cottage cheese er magert og proteinrikt, perfekt som en fullverdig proteinkilde i eit måltid. Eg er stort fan og spiser cottage cheese gjerne reint rett fra boksen.

Ellers bruker eg cottage cheese masse i matlaging – både varme og kalde retter, i smoothie, sammen med frukt og bær, nøtter eller havregryn, som pålegg på vafler, pannekaker, knekkebrød eller i lomper, tilbehør til salaten eller middagen.

Korleis lika du å bruke cottage cheese?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg