Linda Stuhaug

Annonse

Jordbærspyd med fyldig sjokolade

Jordbærspyd med fyldig sjokolade
Hei alle sammen!
Endelig er det enklare å få tak i gode, norske jordbær – som resulterer i masse jordbærspising aleine eller i kombinasjon med noke ekstra. Dagens kombinasjon er definitivt den aller beste eg har smakt – det slår is, vaniljesaus, fløte, gresk yoghurt og det aller meste som har blitt servert opp gjennom åra.
Norske jordbær på spyd med eit godt lag sjokoladefudge som er stivna og smelter på tunga. Sjokoladefudge er heilt noko anna enn sjokoladesaus eller smelta sjokolade på grunn av den fyldige konsistensen og rike smaken. Dette må prøves!
Sukkerfri sjokoladefudge 2 dl usøta, kondensert melk 40 g sukrin gold 15 g smør 20 g sukkerfri, mørk sjokolade en klype salt
Slik gjer du: Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg. Min stod i ca. 10 minutter, men dette vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.
Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen.
Gjer klar spydene med jordbær før sjokolademassen er ferdig.
Bruk ei spiseskei til å fordele den rennande sjokoladefudgen over jordbærspydene. Oppskrifta holder til 6-7 spyd, eller du kan helle massen som er til overs i silikonformer. Sett til avkjøling så sjokoladefudgen får stivna på jordbærene.
For hurtigavkjøling kan du sette spyda i frysaren ca. 1 time, deretter kjøleskap. Ellers lar du spydene stå i kjøleskap til servering.
Så er det berre å nyte jordbærspyd med sjokoladefudge til dessert, kaffikos eller når du er fysen på noke søtt og godt!
Oppskrifta på sjokoladefudge på jordbærspyda er den samme som sjokoladefudge oppskrifta eg har i arkivet frå før;
Du finner den HER. Desse er så gode!
Nut ein deilig sommardessert♥

Hei alle sammen!

Endelig er det enklare å få tak i gode, norske jordbær – som resulterer i masse jordbærspising aleine eller i kombinasjon med noke ekstra. Dagens kombinasjon er definitivt den aller beste eg har smakt – det slår is, vaniljesaus, fløte, gresk yoghurt og det aller meste som har blitt servert opp gjennom åra.

Norske jordbær på spyd med eit godt lag sjokoladefudge som er stivna og smelter på tunga. Sjokoladefudge er heilt noko anna enn sjokoladesaus eller smelta sjokolade på grunn av den fyldige konsistensen og rike smaken. Dette må prøves!

Sukkerfri sjokoladefudge
2 dl usøta, kondensert melk
40 g sukrin gold
15 g smør
20 g sukkerfri, mørk sjokolade
en klype salt

Slik gjer du:
Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg. Min stod i ca. 10 minutter, men dette vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen.

Gjer klar spydene med jordbær før sjokolademassen er ferdig.

Bruk ei spiseskei til å fordele den rennande sjokoladefudgen over jordbærspydene. Oppskrifta holder til 6-7 spyd, eller du kan helle massen som er til overs i silikonformer. Sett til avkjøling så sjokoladefudgen får stivna på jordbærene.

For hurtigavkjøling kan du sette spyda i frysaren ca. 1 time, deretter kjøleskap. Ellers lar du spydene stå i kjøleskap til servering.

Så er det berre å nyte jordbærspyd med sjokoladefudge til dessert, kaffikos eller når du er fysen på noke søtt og godt!

Oppskrifta på sjokoladefudge på jordbærspyda er den samme som sjokoladefudge oppskrifta eg har i arkivet frå før;

Du finner den HER. Desse er så gode!

Nut ein deilig sommardessert♥

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg