Asiatisk biffwok & sjokado

Wok med biff og asiatiske smaker – av og til må man prøve noke heile nytt!

La kjøttet trekke i marinaden medan du er på jobb eller gjer andre ting, så er middagen klar på få minutter. Sunt, godt, enkelt og smakfullt –

Asiatisk biffwok, 2 personer
ca. 300 g biffstrimler
1 finhakka kvitløksfedd
1/2 – 1 ts finhakka chilli
1/2 lime, safta
1-2 ss oystersaus
4 ss soyasaus
2 store sjampinjong
1 rødløk
100 g sukkererter
1 spisspaprika
nøytral olje

Bland sammen kvitløk, chilli, limesaft, oystersaus og soyasaus. Legg biffstrimlene i marinaden og la trekke ut mest mulig smak, helst minimum en time.

Kutt opp grønnsakene. Steik kjøttet eit par omganger i varm steikepanne med olje, tilsett grønnsakene og la alt frese noken minutter. Tilsett resten av marinaden fra kjøttet. Smak til med eventuelt meir saus, salt og pepper.

Dryss over sesamfrø og gjerne litt hakka koriander før servering. Kok gjerne ris eller nudler som tilbehør!

Bruk gjerne andre eller fleire grønnsaker enn dei som nevnt ovenfor. I wok kan man virkelig bruke alt, en perfekt måte å bruke opp grønnsaker og mikse forskjellige smaker og konsistenser.

Eg kaster ALDRI mat og finner alltid på måter å bruke opp frukt, grønnsaker, kjøtt, melkeprodukter og det det måtte vere for å unngå at det havner i boss om det begynner å bli dårlig, eg blir vekke over en lengre periode eller andre grunner.

Har du en avokado som trenger å blir brukt opp? Lag sjokado!

Det var først i mars i fjor eg posta oppskrift på sjokado første gangen, og som det står i innlegget er det fleire muligheter for variasjon. Avokdo er hovedingrediensen og kan kan bruke ekstra tilleggsingredienser som yoghurt, kokoskrem, banan for sødme og lignande. Bruker du en del banan kan det vere søtt nok og man trenger ingen ekstra søtning. Honning og andre søtninger kan fint brukes! I denne sjokadoen brukte eg:

1 avokado
2-3 ss philadelphia naturell
1/3 banan
kakao
sukrinmelis
en klype salt

Mos alt sammen med en stavmikser, og smak deg fram med mengden kakao og søtning. Sjokado er godt som dessert aleine, sammen med frukt og bær, som pålegg i lomper, vafler eller pannekaker.

En fyldig sjokoladekrem som er naturlig sukkerfri, glutenfri, kan fint lages melkefri, mektig, blodsukkervennlig og full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Velbekomme!

8 kommentarer

 1. Nam nam! Dette må prøves. For en flott blogg du har med mange fantastiske sunne oppskrifter. Greit om jeg stjeler noen og deler med leserne mine framover eller? 🙂 Ha en flott dag! Jeg har forresten skrevet en tekst på bloggen min, som jeg veldig gjerne vil ha tilbakemeldinger på! Blir veldig glad om du vil ta en titt innom, lese og kanskje kommentere! 🙂

 2. Å middagen så digg ut – helt en oppskrift etter min smak! 🙂

 3. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Så hyggelig! Da er det berre å prøve seg 🙂 Ha en fin søndag Anette!

 4. Linda Marie Stuhaug

  Henrik: Tusen takk for det Henrik! Skal man låne oppskrifter skal det sjølvsagt merkast tydelig med link tilbake til min blogg 🙂 Også ikkje minst ta egne bilder. Ha en fin søndag 🙂

 5. Lillekokk

  Den sjokadoen var helt fantastisk ! Takk for masse tips og inspirasjon.

 6. Linda Marie Stuhaug

  Lillekokk: Så hyggelig! En glede å inspirere 🙂

 7. Christine

  Kan man bytte ut sukrin melis med vanlig sukrin? Mvh Christine

 8. Linda Marie Stuhaug

  Christine: Nei, vanlig sukrin vil ikkje løyse seg opp. Du må bruke en pulverisert eller flytande variant 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *