Linda Stuhaug

Annonse

26. juli 2015

Sukkerfri vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade

Sukkerfri vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade
Hei!
Idag er eg i det søte hjørnet med jordbær i fokus som utnyttast til det fulle desse dager. Saftig, smakfull vaniljekake med nydelige jordbær og kvit sjokolade. Den lages i en fei og er både grov (uten at det kjennes slik!), sukkerfri, saftig og blodsukkervennlig. Nyt til kveldsmat, mellommåltid, til kaffien eller lunsj om du vil!
Vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade 2 egg 120 g kesam 50 g havremjøl 40 g speltmjøl/kveitemjøl 30 g sukrin+ 40 g sukrin gold 1 ts ekte vaniljepulver 1 ts bakepulver 30-40 g sukkerfri kvit sjokolade ferske jordbær
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom jordbær og kvit sjokolade til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.
Fordel kvit sjokolade og jordbær i biter over kakerøra, trykk lett nedi. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Avkjøl.
Tips og alternativer ♦ Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1-2 vaniljestenger.
♦ Tørrvarer kan byttes mot det du liker og har tilgjengelig. Miks helst to forskjellige typer. Bruk gjerne glutenfritt mjøl for glutenfri kake.
Kaka er så saftig og smakfull i seg sjølv at glasur er ingen nødvendighet. Lag gjerne dobbel porsjon da kaka ikkje er så stor. Perfekt å fryse er den også!

Hei!

Idag er eg i det søte hjørnet med jordbær i fokus som utnyttast til det fulle desse dager. Saftig, smakfull vaniljekake med nydelige jordbær og kvit sjokolade. Den lages i en fei og er både grov (uten at det kjennes slik!), sukkerfri, saftig og blodsukkervennlig. Nyt til kveldsmat, mellommåltid, til kaffien eller lunsj om du vil!

Vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade
2 egg
120 g kesam
50 g havremjøl
40 g speltmjøl/kveitemjøl
30 g sukrin+
40 g sukrin gold
1 ts ekte vaniljepulver
1 ts bakepulver
30-40 g sukkerfri kvit sjokolade
ferske jordbær

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom jordbær og kvit sjokolade til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.

Fordel kvit sjokolade og jordbær i biter over kakerøra, trykk lett nedi. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Avkjøl.

Tips og alternativer
♦ Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1-2 vaniljestenger.

♦ Tørrvarer kan byttes mot det du liker og har tilgjengelig. Miks helst to forskjellige typer. Bruk gjerne glutenfritt mjøl for glutenfri kake.

Kaka er så saftig og smakfull i seg sjølv at glasur er ingen nødvendighet.
Lag gjerne dobbel porsjon da kaka ikkje er så stor. Perfekt å fryse er den også!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg