Kikertkarbonader

God mandag!

Idag blir det en repriseoppskrift her på bloggen med bilder tilbake i arkivet. Sjølve oppskrifta på kikertkarbonadene er justert litt da eg har laga dei fleire ganger i ettertid, så litt nytt blir det!

Saftige og smakfulle kikertkarbonader er perfekt denne kjøttfri mandagen –


Kikertkarbonader
1 boks kikerter, 240 g avrent
1-2 kvitløksfedd
1 ts finhakka chilli
1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder*
1 håndfull spinat og litt hakka rødløk
1 ss bokhvetemel
Evt. ev skvett vatn
Evt. 1 egg

Skyll kikertene under kaldt vatn. Mos sammen med pressa kvitløksfedd, chilli og krydder i foodprosessor eller blender. Tilsett mel (det er ikkje sikkert det er nødvendig, kommer litt an på kikertene) og kjør til en jevn og fin deig, juster med en liten skvett vatn om det er nødvendig for å holde sammen karbonadene. Vend inn hakka spinat og rødløk før du former dei og steiker på middels varme i varm steikepanne med litt steikefett.

Server varme eller kalde! Mitt valg av tilbehør falt på mangosalat & guacamole.

Tips & alternativer
– Om du ikkje har alle krydderene kan du fint bruke andre krydder som setter god smak. Smak til!
– Bokhvetemel kan byttes med kva som helst anna meltype.
– Tilsett dei grønnsakene du liker, det er heller ikkje nødvendig å bruke grønnsaker i kikertkarbonadene.

Raskt, enkelt og veldig godt på en kjøttfri og solfylt mandag!

Nyt dagen og sola alle sammen!
Endelig litt sol på Vestlandet også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. Karoline Marie

    Dette så godt ut, tror jeg skal prøve det! 😀 Et spørsmål om kikerter, siden det ikke er kjøtt, trenger det å holdes kaldt da eller er disse fine å ta med seg i matboksen uten at de blir dårlig etter noen timer?

  2. Maren Helgemo

    Dette hørtes da virkelig godt ut.:)

  3. Julie @ WolfItDown

    Mmmmmm falafel burgere 😀 Så deilig, har ikke hatt det på lenge, dette må fikses! Håper du har en finfin start på uken frøken 🙂 x

  4. Hei! Bloggen din er utrolig inspirerende 🙂 Jeg lurer på hva slags smør og oljer du bruker til baking/matlaging og steking? Har blitt veldig flink til å velge alternativer for sukker, men på smørfronten er jeg litt usikker på hva som er bra eller sunt å bruke. Kunne du skrevet litt om dette? Ulike typer og hva det egner seg best til! Det hadde vært veldig kjekt!

  5. Linda Marie Stuhaug

    Heidi: Hei 🙂 Eg bruker enkelt og greit naturlige alternativer. Holder meg unna margarin og bruker kokosolje, ekte smør eller olivenolje! Tusen takk for fine ord, Heidi 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Tusen takk for det, Julie! Håper veka di blir knall 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Maren Helgemo: Takk for det Maren 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Karoline Marie: Kikertkarbonadene kan fint tas med i matboksen, dei holder seg nokre timer i romtemperatur. Men oppbevarer alltid i kjøleskap om det er snakk om døgn 🙂

  9. Bra du legger ut vegetarmåltider og! Jeg spiser vegansk, så denne skal jeg prøve bortsett fra med egget. Jeg bruker Ener-G eggerstatter eller en ss flaxfrø med to ss vann. Fungerer bra som egg! Dette skal jeg lage i morgen 😀

  10. Nina Bakke

    Det så godt ut 🙂 Ha en fin dag.

  11. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk for det! Ha en fin dag Nina 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    CH: Finnes mange gode erstatninger for egg! Har du prøvd chiafrø og eller? 🙂 Håper det smaker!

  13. Dagun Muri

    Hadde desse karbonadene til middag i dag. Kjempegode. Slo an hos tenåringane også!

  14. Anniken

    Hei! Bare lurer på hvor mange personer denne oppskrifta er beregnet på? Ser ut som en enkeltporsjon..?

  15. Linda Marie Stuhaug

    Anniken: Det stemmer, 1 person 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Dagun Muri: Så hyggelig! Kjekt dei falt i smak 🙂