Sjokoladefudge uten tilsatt sukker

Innlegget inneholder annonselenker


God torsdag!

Det er ofte mange som spørr meg kva som er mine mest populære oppskirfter, eller kva som er mine favoritter. Er vi i det søte hjørnet og skal tenke sunnere søtt, så er definitivt denne sjokoladefudgen høgt på lista!

Den er ikkje berre sukkerfri og sunnere, den er også superrask og enkel å lage med få ingredienser –

Sukkerfri sjokoladefudge
2 dl vikingmelk (usøtet på hermetikk)
40 g sukrin gold
10 g ekte smør, evt. cocosa
20 g sukkerfri, mørk sjokolade – minst 70%
En klype salt

Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Hell massen over i silikonformer og la den avkjøle seg i frysaren, dette tar rundt 1-2 timer. Vend sjokoladefudgen forsiktig ut og oppbevar i kjøleskap – dei kan også stå vekesvis i fryseren, men tin dei litt før servering.

Tips & alternativer
– Vikingmelk kan byttes med fløte eller laktosefri fløte for laktosefri fudge. For melkefritt resultat må du bruke melkefri fløte og mørk sjokolade, men vær obs på at mange melkefri fløter smaker en del.

– Tilsett gjerne nøtter i silikonformen før du heller sjokolademassen over. Det er veldig godt!

En stor favoritt hos meg! Tilbakemeldingene fra dere har også våre veldig gode 🙂

Det er denne fudgen som stivner rundt jordbærene i oppskrifta eg delte på «jordbærspyd med sjokoaldefudge«.
Lag dobbel oppskirft på fudgen og lag begge deler!

Ha en fin dag og god helg når den tid kommer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Det så jo kjempe godt ut 🙂 Den oppskriften må jeg prøve 🙂

  2. Tone Utne

    Så deilig! 😀 Må testes ut en dag! 😀

  3. Kan man bruke kjele og komfyr dersom man ikke har mikro? 🙂

    1. Julie Bugge

      Må man bruke silikonformer for å få dette til? Ikke vanlige kakeform? Hvor får man kjøpt silikonformer? Så mye nytt at får ikke alt mrd meg.

      1. Skal du bruke noko anna enn silikoformer må du ha bakepapir, ellers får du ikkje løst dei 🙂 silikonformer får du kjøpt overalt på kjøkkenbutikker, nille, nokre matbutikker osv.

  4. åh, det såg godt ut:) Ha en riktig fin kveld <3

  5. Ser utrolig nydelig ut Linda! God tur, kos deg masse 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk for det Monika! Endelig heime igjen no 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Anette: Takk for det 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Julie: Ja, det står jo at du kan koke massen i en kjele 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Tone Utne: Håper det faller i smak hos deg også!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Renate: Takk for det! Berre å prøve – så godt, så enkelt 😉

  11. Hei! Jeg har et iherbspørsmål. Jeg prøver å bestille både det ene og det andre, men når jeg skal velge frakt får jeg aldri opp «global priority Mail by DHL» som alternativ, selv om totalsummen er under 200 norske kroner og under 1,8 kg. Har du en ide om hvorfor?

  12. Linda Marie Stuhaug

    Mona: «Airmail» er no den billigaste frakten og tilsvarer «global priority Mail by DHL» 🙂

  13. Hei, Har du prøvd å lage denne med annen naturlig søtning, som lønnesirup, rissirup etc Laila

  14. Linda Marie Stuhaug

    Laila: Hei! Nei, det har eg ikkje – men det kan du nok fint bruke 🙂

  15. Kan man bruke søt kondensert melk i stedet for vikingsmelk?

    1. Det har eg aldri brukt, så det veit eg rett og slett ikkje. Den vil i tilfelle bli veldig søt. Kvifor vil du bruke søt kondensert melk? 🙂

  16. Tror jeg var uheldig, for min endte opp med å smake som brunost 🙁 Det var den lørdagskosen

    1. Det var synd, Kim!

  17. Hei Tror du det går å erstatte vikingmelken med kesam, eller må jeg på butikken?

    1. Nei, det går ikkje an å bruke kesam. Du må nok på butikken å kjøpe vikingmelk eller fløyte skal du lage desse 🙂