Smakfulle thaifiskekaker

Hei!

Når eg var i København tidligere i vår fekk eg smaksprøver på nokre svært smakfulle fiskekaker. Eg skreiv fort ned smakene eg kjente igjen og prøvde meg på å lage lignande når eg kom heim igjen. Resultatet blei thai-inspirerte fiskekaker med masse smak som blei veldig gode!

Thaifiskekaker, 2-3 personer
500 g fersk torsk/ sei/ hyse
1 egg
1/2 rød chilli, finhakka
1 fedd kvitløk, finhakka
1 ss red curry paste
2 vårløk, hakka
10 sukkererter, hakka
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
evt. litt fersk koriander

Det er viktig at fisken er fersk når du lager fiskekaker så den ikkje mister bindeegenskapene sine. Skjær fisken i like store terninger og kjør raskt i en foodprosessor før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt. Form til fiskekaker og steik på middels varme med litt smør eller olje til du får god steikeskorpe og fiskekakene er gjennomstekt.

Eit tips er å prøvesteike ei lita kake for å smake til farsen med evt. meir krydder, eller bruke en liten spiseskei valgfritt mel for å binde farsen bedre sammen.

Fiskekakene kan serveres med det du ønsker av tilbehør!
Eg anbefaler heimelaga sweet chilli saus som du finner oppskrift på her, sammen med ris eller potet, frisk salat eller andre grønnsaker. Ferskpressa limesaft før servering er også eit alternativ.


Heimelaga sweet chilisaus uten tilsatt sukker.

God middag!


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

  1. lovelyliller.com

    Det så kjempegodt ut! Bruker også noen ganger å spice opp fiskekakene med chilli. Kjempegodt med noe litt annerledes. Håper du har en fin Tirsdag! 🙂

  2. byEspen

    NAM!

  3. Så kjempegode ut 🙂

  4. Går det ann å fryse disse?! =D

  5. Eirin Adriane

    Fantastisk med litt andre smaker enn «bare» klassiske fiskekaker 🙂

  6. Nina Bakke

    Så deilig ut 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk for det 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Eirin Adriane: Ja, kjekt å prøve noke heile nytt! Klassiske fiskekaker er godt det og, men desse var ekstra smakfulle 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Reggi: Ja, det går heilt fint!

  10. Linda Marie Stuhaug

    ingrid: Så bra!

  11. Linda Marie Stuhaug

    byEspen: Absolutt gode 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Ulike krydderier gjer fort susen 😉 takk for det – håper du får en knall onsdag!

  13. Prøvde meg på disse i dag! Kjempesuksess i heimen. Jeg lagde dem med seifilet og den søtsure sausen din til. Blir nok en fast favoritt her i huset 🙂

    1. Så hyggelig å lese, Siri! Kjekt med tilbakemelding 🙂 håper eg kan fortsette å inspirere!

  14. Oj, disse så gode ut :):) Har ikke foodprosessor, funker det greit å kjøre det med en stavmisker tror du?

    Ida

    1. Hei1 Ja, det trur eg skal gå fint. Håper det smaker 🙂