Linda Stuhaug

Annonse

6. august 2015

Den beste ostekaka uten tilsatt sukker!

Den beste ostekaka uten tilsatt sukker!
Innlegget inneholder annonselenker
Hei og god torsdag!
Prøver å komme litt tilbake i bloggrutinane etter «ferie» – med blant anna ei søt oppskrift som kan passe til helga på torsdagen. Denne ostekaka har eg delt i forskjellige varianter før, og den har falt i smak hos veldig mange av dere!
En seig, karamellaktig bunn og ostekakefyll med smak av vanilje, lime og bringebær. En nydelig kombinasjon! Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages uten melk –
Ostekake bunn 1,5 dl havregryn (glutenfri for glutenfri kake) 1 dl mandler 7 store dadler, ca. 140 g uten stein 10-30 g smelta smør eller cocosa
Kjør alle havregryn, nøtter og dadler i den foodprosessor i 2-3 minutter, til alt blir en jevn masse og nøttene begynner å slippe ut fett. Kjenn på blandinga om den går an å forme mellom hendene, visst den er litt tørr tilsetter du litt og litt smelta smør/cocosa og kjører foodprosessoren mellom. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter. Sett i frysaren medan du lager fyllet.
Ostekakefyll med smak av vanilje og lime 3 dl valgfri melk 300 g kesam eller gresk yoghurt 200 g philadelphia 4 ss sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 8 ss sukker 1 vaniljestang 1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang 6 gelatinplater safta fra 1-2 lime
Kok opp melk, frøene fra vaniljestanga, ekte vaniljepulver og sukrin +. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Etter 4-5 minutter kniper du vatnet ut av platene og smelter i den varme melkeblandinga.
Rør sammen kesam eller gresk yoghurt, philadelphia og safta fra 1 lime. Miks sammen med melkeblandinga. Smak til med evt. meir sitronsaft, vaniljepulver eller søtning.
Hell blandinga over ostekakebunnen, sett til avkjøling gjerne natta over. Oppbevar i kjøleskap, kaka står seg fint nokre dager.
Pynt opp med friske bringebær eller andre bær. Bær kan også tilsettes i ostefyllmassen for ekstra smak i ostekaka.
Psst! Ønsker du melkefri ostekake kan du sjå på denne oppskrifta. Bunnen er lik, men fyllet er laga melkefritt. Den er nydelig den også, og alle kan lage den sjølv om man tåler melk. Anbefales om du er glad i smaken av kokos!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god torsdag!

Prøver å komme litt tilbake i bloggrutinane etter «ferie» – med blant anna ei søt oppskrift som kan passe til helga på torsdagen. Denne ostekaka har eg delt i forskjellige varianter før, og den har falt i smak hos veldig mange av dere!

En seig, karamellaktig bunn og ostekakefyll med smak av vanilje, lime og bringebær. En nydelig kombinasjon! Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages uten melk –

Ostekake bunn
1,5 dl havregryn (glutenfri for glutenfri kake)
1 dl mandler
7 store dadler, ca. 140 g uten stein
10-30 g smelta smør eller cocosa

Kjør alle havregryn, nøtter og dadler i den foodprosessor i 2-3 minutter, til alt blir en jevn masse og nøttene begynner å slippe ut fett. Kjenn på blandinga om den går an å forme mellom hendene, visst den er litt tørr tilsetter du litt og litt smelta smør/cocosa og kjører foodprosessoren mellom. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter. Sett i frysaren medan du lager fyllet.

Ostekakefyll med smak av vanilje og lime
3 dl valgfri melk
300 g kesam eller gresk yoghurt
200 g philadelphia
4 ss sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang
6 gelatinplater
safta fra 1-2 lime

Kok opp melk, frøene fra vaniljestanga, ekte vaniljepulver og sukrin +. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Etter 4-5 minutter kniper du vatnet ut av platene og smelter i den varme melkeblandinga.

Rør sammen kesam eller gresk yoghurt, philadelphia og safta fra 1 lime. Miks sammen med melkeblandinga. Smak til med evt. meir sitronsaft, vaniljepulver eller søtning.

Hell blandinga over ostekakebunnen, sett til avkjøling gjerne natta over. Oppbevar i kjøleskap, kaka står seg fint nokre dager.

Pynt opp med friske bringebær eller andre bær. Bær kan også tilsettes i ostefyllmassen for ekstra smak i ostekaka.

Psst! Ønsker du melkefri ostekake kan du sjå på denne oppskrifta. Bunnen er lik, men fyllet er laga melkefritt. Den er nydelig den også, og alle kan lage den sjølv om man tåler melk. Anbefales om du er glad i smaken av kokos!

Annonse

6 Kommentarer

M

Maria

5. desember 2018

Hei. Tusen takk for flotte oppskrifter! Denne har jeg veldig lyst å prøve, men har ikke sukrin+, kun sukrin gold. Tror du det gir et godt resultat fordet?

Linda Stuhaug

6. desember 2018

Hei! Veldig kjekt å inspirere, Maria 🙂 Du kan fint bruke sukrin gold her ja, 8 ss. Håper den smaker!

V

Vigdis

20. november 2019

Hei! Ser ut til å være mye godt her! Har du en oppskrift på kake til en som ikke tåler sukker, sukrin og stevia etc? Hun blir syk av alt sukker.

Linda Stuhaug

20. november 2019

Sukrin og stevia går ikkje under kategorien sukker. Det er dette eg bruker som søtning i mine oppskrifter, i tillegg til at eg har nokon kaker med banan/dadler som søtning 🙂

C

Camilla

17. oktober 2019

Hei Eg lurer på om kakene dine kan etast av diabetikere? Er dei like sunne/kan dei likestillast med kakene på diabetasforbundet sine sider? Veit du noko om dette?

Linda Stuhaug

18. oktober 2019

Hei! Ja, det aller fleste kakene kan etast av diabetikere 🙂 Halve grunnen til at eg deler sukkerfri oppskrifter er fordi eg har mange følgere med diabetes/er pårørande til nokon med diabetes.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg