Kyllingspyd, asparges med spekeskinke og grilla lompewraps

Hei alle sammen!

Er det mange som skal grille i sola denne helga? Her har eg samla tre smakfulle grilltips som både kan lages kvar for seg, eller alt som eit eget grillmåltid. Alle rettene kan naturligvis lages i steikeovnen også, men det er litt ekstra stas å dra fram grillen når muligheten er her.

Kyllingspyd, asparges mes spekeskinke og grilla lompewraps har våre gjenganere på grillen tidligere i sommer, så her kommer dei svært raske og enkle oppskriftene –

SMAKFULLE KYLLINGSPYD


Smakfulle kyllingspyd, 3 personer
3 kyllingfilêter
3 sjampinjong
½ paprika
1 rødløk
grovkverna chili og kvitløk
soyasaus
sesamfrø

Del kylling og grønnsaker i passelige biter og tre på 6 spyd. Ha over grovkverna chili, kvitløk, en slump soyasaus og strø over sesamfrø til slutt. Grill til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig.

ASPARGES MED SPEKESKINKE



Asparges med spekeskinke, 3 personer

12 asparges
12 skiver spekeskinke

Knekk av den nederste delen av aspargesen, surr spekeskinke rundt og grill på alle sider til spekeskinka er sprø.

GRILLA LOMPEWRAPS

Grilla lompewraps, 3 personer
6 speltlomper eller andre lomper
6 ts grønn pesto
12 skiver skinke
revet ost
krydder etter smak

Smør lompene med pesto og fordel pålegget på eine halvdelen. Start å rulle lompa ved pålegget slik at pestoen fungerer som lim på slutten. La lompene grilles til osten er smelta og sprø. Server heile eller del opp i mindre biter.

Lompewraps kan også grilles i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter, gjerne med varmluft dei siste minuttane for å få dei ekstra sprø.

Velbekomme – nyt lørdagen alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Takk for inspirerande blogg! Eg må berre få seie at eg synes det er heilt supert at du «held på målet», og ikkje går over til å skrive bokmål! Hurra for det!

  2. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Så kjekk kommentar å få! Knall! Eg kommer aldri til å skifte skriftspråket på bloggen, her er det 99% dialekt 🙂