Annonse
15. august 2015
Kyllingspyd, asparges med spekeskinke og grilla lompewraps
Hei alle sammen!
Er det mange som skal grille i sola denne helga? Her har eg samla tre smakfulle grilltips som både kan lages kvar for seg, eller alt som eit eget grillmåltid. Alle rettene kan naturligvis lages i steikeovnen også, men det er litt ekstra stas å dra fram grillen når muligheten er her.
Kyllingspyd, asparges mes spekeskinke og grilla lompewraps har våre gjenganere på grillen tidligere i sommer, så her kommer dei svært raske og enkle oppskriftene –
SMAKFULLE KYLLINGSPYD
Smakfulle kyllingspyd, 3 personer
3 kyllingfilêter
3 sjampinjong
½ paprika
1 rødløk
grovkverna chili og kvitløk
soyasaus
sesamfrø
Del kylling og grønnsaker i passelige biter og tre på 6 spyd. Ha over grovkverna chili, kvitløk, en slump soyasaus og strø over sesamfrø til slutt. Grill til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig.
ASPARGES MED SPEKESKINKE
Asparges med spekeskinke, 3 personer
12 asparges
12 skiver spekeskinke
Knekk av den nederste delen av aspargesen, surr spekeskinke rundt og grill på alle sider til spekeskinka er sprø.
GRILLA LOMPEWRAPS
Grilla lompewraps, 3 personer
6 speltlomper eller andre lomper
6 ts grønn pesto
12 skiver skinke
revet ost
krydder etter smak
Smør lompene med pesto og fordel pålegget på eine halvdelen. Start å rulle lompa ved pålegget slik at pestoen fungerer som lim på slutten. La lompene grilles til osten er smelta og sprø. Server heile eller del opp i mindre biter.
Lompewraps kan også grilles i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter, gjerne med varmluft dei siste minuttane for å få dei ekstra sprø.
Velbekomme – nyt lørdagen alle sammen!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR