Fylt avokado med kremostblanding

Ny veke og nye muligheter!

Visste du at avokado er en frukt og ikkje grønnsak?

Avokado er en av dei mest næringsrike fruktene vi har og består i hovedsak av enumetta fett som kroppen trenger. Fettet er gunstig i forebyggelsen av dårlig kolosterol og hjerte- og karsjukdommar. Den er rik på kalium, B-, E-, K-, A- og C-vitaminer, i tillegg til kolosterolsenkande stoffer, fiber og antioksidanter.

Så spis meir avokado folkens! Lag for eksempel fylt avokado med kremostblanding –

Fylt avokado, 1 porsjon
1 stor avokado
2 ss kremost krydder
litt finhakka rødløk og paprika
salt & pepper
evt. sitronsaft / anna syre

Pisk opp kremost, rødløk, paprika, salt, pepper og evt. sitronsaft og smak til. Del en avokado i to, fjern steinene og fyll blandinga i tomhullet. Server straks og spis med skei, gjerne med lomper, knekkebrød, scones eller lignande for å gjere måltidet ekstra komplett.

Tips og alternativer
Bytt gjerne kremost urter med en anna type kremost eller creme fraiche. Hugs å smake godt til! Andre grønnsaker kan også brukes, pressa kvitløk eller finhakka chilli gjer det enda meir smakfullt.

Godt som en start på dagen, enkel lunsj eller middag. Fylt avokado har eg laga i fleire varianter før, fylt avokado med eggesalat og bakt avokado med egg. Avokado er en stor del av kostholdet mitt og eg spiser minst 1 stk daglig, enten rett fra skallet eller i matlaging, som tilbehør, pålegg eller lignande.

Korleis liker du å bruke avokado?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Anja Ka

  Avokado erlik favoritt!! Dette må jeg prøve 🙂

 2. Linda Marie Stuhaug

  Anja Ka: Det er jo så godt! Håper denne oppskrifta faller i smak hos deg 🙂

 3. Julie @ WolfItDown

  Deilgi! Avocado er så godt! Har prøvd både søt og salt variant 🙂 Liker middags avokado bestest! Selv var jeg ikke hjemme før elleve i kveld, så da mekket jeg meg en liten omelett 🙂 Håper du har hatt en finfin start på uken Linda 🙂 x

 4. Jan Erik

  Så godt det ser ut! Avokado er verkeleg noko av det beste eg veit, men det blir for sjeldan mtp. kor næringsrik og god denne frukta her. Som regel et eg avokado i form av guacamole, men innimellom hender det eg lagar sjokolade»mousse» av den òg, eller i ein salat ein sjelden gong. Aldri freista å fylle den slik, men det skal prøvast ut! 🙂 Håpar du har det bra i Oslo, og at du trives der så langt? Eg elskar Oslo og er der så ofte eg kan. Satsar på å bu der ein gong, i alle fall for ein periode, forhåpentligvis i samband med studier… 🙂

 5. Åh, det såg deilig ut! 😀

 6. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Så bra, det var veldig godt! 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Jan Erik: Eg bruker avokado som en daglig fettkilde, den er for god til å la være! Men så billig er den ikkje da, så det er eit minus. Anbefaler å fylle avokadoen, bakt med egg er også veldig godt 🙂 Eg lika meg greit i Oslo, men det er en stor overgang og masse nytt å sette seg inn i, så eg trur det blir bedre etterkvart. Føler meg ikkje heilt heime, men det går seg nok til 🙂 gleda meg iallefall til å komme skikkelig i gang med skule og læring! Det er jo en real studentby, og liker du deg her fra før, er det nok rette byen å studere i etterkvart 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Eg er heilt enig – middags avokado er best 🙂 Håper du har hatt ei fin veke, Julie!