Proteinrike havre- og gulrotrundstykker

Hei!

Det er søndag, kanskje noken skal bake idag?
Da anbefaler eg desse proteinrike havre- og gulrotrundstykkene som er supre til frukost og lunsj den kommande veka. Dei er også gode som tilbehør til salat og suppe, eller bruke som «hamburgerbrød».

Veldig raske og enkle å lage, fulle av protein og fiber som gjer dei mekige og næringsrike. Smakfulle og skikkelig saftige, slik som iallefall eg liker det!

Du trenger, 6 stk
100 g havremel
100 g havregryn
70 g fiberfin, eller anna meltype
100 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
1 liten ts salt
1 stor gulrot, raspa

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, tilsett deretter cottage cheese, kesam, egg og gulrot. Deiga skal vere litt klissette.

Form deiga til 6 rundstykker med litt vatn på hendene som du legg på en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg på toppen og strø over frø eller kjerner. Steik midt i ovnen til dei er gylne, 15-20 minutter.

Tips!

– Dei holder seg ferske eit par dager, men frys gjerne ned, så tar du opp og tiner ved behov. Oppskrifta er heilt super å doble eller triple når man først er i gang!
– Rundstuykkene er naturlig glutenfri, men for dei som må ha det 100% glutenfritt bruker glutenfri havregryn og glutenfritt havremel.
– Tilsett gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga for ekstra smak og konsistens.

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Okei, disse så fantastiske ut!

  2. De så kjempegode ut! Fins det noen god måte å gjøre dem laktodsefri på?

  3. De så kjempegode ut. Kan man bytte fibermel med hvilket som helst annet mel?

  4. Disse skal jeg helt klart lage i morgen! 🙂

  5. Constanse Landsrød Eriksen

    Så veldig gode ut! Vet du om det blir det samme om man moser CC med stav mikser? 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Constanse Landsrød Eriksen: Det kan du berre gjere, vil ikkje ha så masse å sei for sluttresultatet 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Så bra! Håper dei falt i smak, Lena 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    mari: Fiberfin kan byttes med kva som helst ja 🙂 Men bruker du mel som tiltrekker seg masse væske kan det hende du skal bruke litt mindre.

  9. Linda Marie Stuhaug

    Siri: Du kan alltids bruke laktosefri mager kesam, men det blir best og mest saftige med CC og kesam. Men det går absolutt 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Silje: Så hyggelig å lese!! 🙂

  11. Charlotte Johannessen

    Disse var nydelige! Super-raske å lage og kjempesaftige!

    1. Så kjekt dei falt i smak! Eg berre elsker desse 🙂

  12. Elisabeth

    Disse skal jeg prøve!! NAM 😀

    1. Dei er knallgod! Håper dei faller i smak hos deg også 🙂

  13. Disse så helt fantastisk gode ut og må prøves! Bruker du den kesamen som er beregnet for baking eller en av de andre typene? 🙂

    1. Alltid original kesam. Med mindre eg presiserer mager, så er det alltid originalprodukter 🙂
      Håper dei faller i smak!

  14. Hei Linda:-) Måtte lete frem denne oppskrifta igjen, og den har allerede blitt laget to ganger denne uka. Så ville bare si takk for ei god og enkel oppskrift! Ønsker gjerne flere slike 🙂

    1. Så hyggelig Hege! Kjekt oppskrifta faller i smak og lages på nytt <3 riktig god helg 🙂