Linda Stuhaug

Annonse

23. august 2015

Proteinrike havre- og gulrotrundstykker

Proteinrike havre- og gulrotrundstykker
Hei!
Det er søndag, kanskje noken skal bake idag? Da anbefaler eg desse proteinrike havre- og gulrotrundstykkene som er supre til frukost og lunsj den kommande veka. Dei er også gode som tilbehør til salat og suppe, eller bruke som «hamburgerbrød».
Veldig raske og enkle å lage, fulle av protein og fiber som gjer dei mekige og næringsrike. Smakfulle og skikkelig saftige, slik som iallefall eg liker det!
Du trenger, 6 stk 100 g havremel 100 g havregryn 70 g fiberfin, eller anna meltype 100 g cottage cheese 100 g kesam 2 egg 2 ts bakepulver 1 liten ts salt 1 stor gulrot, raspa
Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, tilsett deretter cottage cheese, kesam, egg og gulrot. Deiga skal vere litt klissette.
Form deiga til 6 rundstykker med litt vatn på hendene som du legg på en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg på toppen og strø over frø eller kjerner. Steik midt i ovnen til dei er gylne, 15-20 minutter.
Tips!
– Dei holder seg ferske eit par dager, men frys gjerne ned, så tar du opp og tiner ved behov. Oppskrifta er heilt super å doble eller triple når man først er i gang! – Rundstuykkene er naturlig glutenfri, men for dei som må ha det 100% glutenfritt bruker glutenfri havregryn og glutenfritt havremel. – Tilsett gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga for ekstra smak og konsistens.
Velbekomme!

Hei!

Det er søndag, kanskje noken skal bake idag?
Da anbefaler eg desse proteinrike havre- og gulrotrundstykkene som er supre til frukost og lunsj den kommande veka. Dei er også gode som tilbehør til salat og suppe, eller bruke som «hamburgerbrød».

Veldig raske og enkle å lage, fulle av protein og fiber som gjer dei mekige og næringsrike. Smakfulle og skikkelig saftige, slik som iallefall eg liker det!

Du trenger, 6 stk
100 g havremel
100 g havregryn
70 g fiberfin, eller anna meltype
100 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
1 liten ts salt
1 stor gulrot, raspa

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, tilsett deretter cottage cheese, kesam, egg og gulrot. Deiga skal vere litt klissette.

Form deiga til 6 rundstykker med litt vatn på hendene som du legg på en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg på toppen og strø over frø eller kjerner. Steik midt i ovnen til dei er gylne, 15-20 minutter.

Tips!

– Dei holder seg ferske eit par dager, men frys gjerne ned, så tar du opp og tiner ved behov. Oppskrifta er heilt super å doble eller triple når man først er i gang!
– Rundstuykkene er naturlig glutenfri, men for dei som må ha det 100% glutenfritt bruker glutenfri havregryn og glutenfritt havremel.
– Tilsett gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga for ekstra smak og konsistens.

Velbekomme!

Annonse

2 Kommentarer

E

Elisabeth

13. juli 2023

Hei. Prøvde å lage denne i dag, men deigen ble ikke klissete, men heller for tørr. Brukte havrefiber (den fra sukrin) i stedet for fiberfin, kan det være derfor? Har du tips til noe annet jeg kan bruke i stedet for fiberfin som gjør at deigen ikke blir for tørr?

Linda Stuhaug

14. juli 2023

Havrefiber anbefaler eg ikkje å bruke. Du kan bruke anna mjøl, kva som helst type :) Berre bruk meir havremjøl om du vil for eksempel.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg