Linda Stuhaug

Annonse

1. september 2015

Sukkerfri ostekake i porsjonsglass

Sukkerfri ostekake i porsjonsglass
Innlegget inneholder annonselenker
Hei!
Inspirert av en dessert vi lagde i skulesammenheng måtte eg prøve meg på en sunnere variant av ostekake i porsjonsglass. En dessert som er rask og enkel uten for mange ingredienser, ikkje minst blei den knallgod!
Vi starter med pynten i bunn som resuterte med opp-ned ostekake. Norske bær, frisk ostemasse og en cruncy, søt topping med havregryn som basis. Nam! Uten tilsatt sukker, naturlig proteinrik og glutenfri –
Ostekake i porsjonsglass, 4 porsjoner friske bær ♦ 200 g philadelphia naturell 1 beger, 125 g yoplait sitronyoghurt* 2 gelatinplater 4 ss sukrinmelis ♦ 70 g havregryn lettkokte 25 g ekte smør / cocosa 25 g sukrin gold
1. Fordel friske bær i bunnen av fire porsjonsglass. Bruk rikelig! 2. Pisk sammen philadelphia, yoghurt og sukrinmelis. Smak til med søtning, og bruk gjerne litt sitronsaft om du ønsker den syrligere. 3. Bløtlegg gelatinplatene 3-4 minutter til dei er mjuke, knip ut vatnet smelt i 2 ss kokande vatn. Pisk godt inn i yoghurtblandinga. Fordel over bærene i porsjonsglassene, sett i kjøleskapet. 4. Smelt smør i ei panne, tilsett havregryn og sukrin gold. La det surre til en god, gyllen farge. Fordel over ostemasen og sett til avkjøling eit par timer.
Tips og alternativer ♦ Eg brukte yoplait sitonyoghurt som er proteinrik uten tilsatt sukker. Veldig god på smak og det syrlige passa godt i desserten. Du kan bruke andre yoghurter etter smak og behag, bruker du naturell yoghurt vil eg anbefale litt sitron eller limesaft for ekstra smak.
♦ Desserten er naturlig glutenfri, men for å få 100% glutenfritt resultat, bruk glutenfri havregryn.
Nyt en deilig dessert kvardag som helg! Passer og ypperlig som mellommåltid, før/etter trening eller som lett kveldsmat 🙂

Innlegget inneholder annonselenker

Hei!

Inspirert av en dessert vi lagde i skulesammenheng måtte eg prøve meg på en sunnere variant av ostekake i porsjonsglass. En dessert som er rask og enkel uten for mange ingredienser, ikkje minst blei den knallgod!

Vi starter med pynten i bunn som resuterte med opp-ned ostekake. Norske bær, frisk ostemasse og en cruncy, søt topping med havregryn som basis. Nam! Uten tilsatt sukker, naturlig proteinrik og glutenfri –

Ostekake i porsjonsglass, 4 porsjoner
friske bær

200 g philadelphia naturell
1 beger, 125 g yoplait sitronyoghurt*
2 gelatinplater
4 ss sukrinmelis

70 g havregryn lettkokte
25 g ekte smør / cocosa
25 g sukrin gold

1. Fordel friske bær i bunnen av fire porsjonsglass. Bruk rikelig!
2. Pisk sammen philadelphia, yoghurt og sukrinmelis. Smak til med søtning, og bruk gjerne litt sitronsaft om du ønsker den syrligere.
3. Bløtlegg gelatinplatene 3-4 minutter til dei er mjuke, knip ut vatnet smelt i 2 ss kokande vatn. Pisk godt inn i yoghurtblandinga. Fordel over bærene i porsjonsglassene, sett i kjøleskapet.
4. Smelt smør i ei panne, tilsett havregryn og sukrin gold. La det surre til en god, gyllen farge. Fordel over ostemasen og sett til avkjøling eit par timer.

Tips og alternativer
♦ Eg brukte yoplait sitonyoghurt som er proteinrik uten tilsatt sukker. Veldig god på smak og det syrlige passa godt i desserten. Du kan bruke andre yoghurter etter smak og behag, bruker du naturell yoghurt vil eg anbefale litt sitron eller limesaft for ekstra smak.

♦ Desserten er naturlig glutenfri, men for å få 100% glutenfritt resultat, bruk glutenfri havregryn.

Nyt en deilig dessert kvardag som helg!
Passer og ypperlig som mellommåltid, før/etter trening eller som lett kveldsmat 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg