Fløyelsmjuk havregraut

Innlegget inneholder annonselenker


Det er lørdag!

For meg var det tradisjon gjennom oppveksen med graut på lørdager. Ekte risengrynsgraut med sukker, kanel og smørauge – ikkje minst litt spekekjøtt som tilbehør. Her har dere en litt ny variant med havre som eg og har delt oppskrift på tidligere: fløyelsmjuk, krema havregraut.

Forskjellen her er at man bruker havremel istedenfor havregryn, som gjer grauten heilt mjuk i konsistensen. Med sukrin+, kanel, smørauge og serranoskinke som tilbehør gav måltidet meg skikkelig barndomsminner!

For mange er havregraut en god start på dagen, men det kan like gjerne nytes til lunsj, middag eller kveldsmat. Juster porsjonen etter deg og dine behov, og bruk gjerne anna topping som frukt, bær, nøtter, cottage cheese eller lignande.

Fløyelsmjuk havregraut, 1 porsjon
50 g havremel*
ca. 3-3,5 dl valgfri melk*
litt salt
litt søtning

Kok opp havremel, salt og søtning med 2 dl melk. La grauten småkoke i 10-15 minutter medan du sper på med resten av melka. Server straks med den toppingen og tilbehøret du ønsker! Denne gangen brukte eg sukrin+ som søtning og strøsukker.

Tips:
? kok gjerne havregrauten med halvparten 50/50 kokosmelk og vatn. Ekstra næring og god metthetsfølelse, i tillegg får du grauten melkefri.
? for ekstra proteiner/fett kan man også tilsette ekstraingrediens mot slutten av koketida. Eksempel kan vere eggekvite, eggeplomme, heilt egg, proteinpulver, cottage cheese, gresk yoghurt, cocosa, nøttesmør.
? havremel kan man fint lage sjølv. Kjør havregryn i foodprosessor til det er finmalt.

Lag en ny vri på lørdagsgrauten eller prøv deg som kvardagsfrukost neste veke! Sunt, godt, billig og enkelt.

Helga er godt i gang – nyt den på den måten du liker best! Frisk luft, skog og trening ute gir meg masse ekstra energi i en hektisk kvardag.


Jakke fra 2XU – perfekt til utetrening da den beskytter mot vær og vind, samtidig som den slipper ut fukt.
Tights fra Reebok – behagelig med god stretch. No på -25% rabatt!

God lørdag 🙂

16 kommentarer

 1. Tusen takk for oppskrift. Og jeg visste ikke at man kan male havremelet selv. Det skal jeg forsøke 🙂 Havregrøt er en av mine favorittgrøter, og dette her høres jo enda bedre ut 🙂

 2. simba12

  mm ser godt ut! 🙂

 3. Ingvild

  Wow Linda! Eg hadde aldri trudd det skulle smaka så forskjellig berre ved å mala melet. Dette var virkelig godt og minna om semulegrynsgraut. Ny favoritt her I huset! Takk for oppskrift 🙂

 4. Alice Hamran

  Det så meget godt ut! Satt å lurte på om jeg ikke skulle lage havregrøt i dag. Men så ble det muslifrokost <3

 5. Nina Bakke

  Nam

 6. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Nydelig!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Alice Hamran: Godt å variere mello ulike frukoster 🙂 God mandag til deg Alice!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Ingvild: Så kjekt med tilbakemelding, Ingvild! Bra det falt i smak hos deg – det er ikkje så masse som skal til for å få en ny vri 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  simba12: Utrulig godt – anbefales å prøve 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Eva: Godt med litt variasjon – både smak og konsistens blir nytt, så det er godt 🙂 Håper du like rdet!

 11. Fantastisk god graut!! Eg har aldri vert nåke glad i havregrynsgraut, men denne va kjempe god! Blei faktisk både frukost og kvelds idag! Tilogmed ungane likte den! Tusen takk for ein veldig inspirerande blogg med mange spennande oppskrifte!!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Silje: For noken kjekke ord å lese! Så bra grauten falt i smak hos deg og dine – kanskje det blir en ny favoritt framover? 😉 Berre hyggelig å inspirere Silje – det er en glede 🙂

 13. Laila Løvseth

  Jeg liker virkelig ikke havregrynsgrøt, men denne var fantastisk! Når man byttet ut havregryn med havremel ble det plutselig utrolig hodt! Super oppskrift

  1. Så kjekt grauten falt i smak, Laila! Like sunt i en ny vri 🙂 Kjekt å inspirere 🙂

 14. Jeg lurer på noe ang det ene tipset ditt. Du skriver «kok gjerne havregrauten med halvparten 50/50 kokosmelk og vatn». Mener du da at av f.eks 1,5 dl skal være vann og 1,5 dl kokosmelk?

  Jeg elsker denne grøten! Jeg er ikke så glad i grøt med havregryn, men dette ble jo nesten som smørgrøt, bare sunn 😀

  1. Hei! Ja, det stemmer. Stort fan av denne grøten eg også – lager nesten aldri havregrøt med havregryn lengre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *