Heilstekt indrefilêt av storfe med jordskokkpurê og glaserte grønnsaker

Det er fredag og helga nærmer seg med stormskritt!

Idag vil eg dele en skikkelig god middag som passer perfekt på lørdagskvelden eller som søndagsmiddag (eller eventuelt kvardagsmiddag selfølgeli!) Sesongens grønnsaker er endelig komt i butikkane og det vil gjenspeile seg her på bloggen. Jordskokkpurê prøvde eg for ei stund tilbake og det falt godt i smak, supert tilbehør til kjøtt og fisk. Glaserte grønnsaker gjer denne middagen hakket bedre og smakskombinasjonane blir virkelig gode. Luksusmiddag!

 Håper det frister – 

1713031-7-1441915825531

Til middag til 4 personer trenger du: 

Indrefilêt av storfe
ca. 1 kg indrefilêt
salt og pepper
1 ss smør

Reinskjær filêten for hinner, gni inn med salt og pepper og brun på alle sider i ei steikepanne med smør. Legg filêten i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 125 grader, midt i ovnen til den steiketemperaturen du ønsker på kjøttet. La filêten kvile 15 minutter før du skjærer i den.

Lite stekt: 55-60 grader
Medium stekt: 60-65 grader
Gjennomstekt: 70 grader

Jordskokkpurê
ca. 500 g jordskokk
1,5 dl melk, kokosmelk eller fløte
1 ss smør, kan sløyfes
salt og pepper

Skrell jordskokkene og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser til en jevn og glatt purê sammen med melk/fløte, smak til med salt og pepper til slutt.

Glaserte grønnsaker
2-3 gulerøtter
1-2 rødløk
1 pk sukkererter
10 reddiker
1 ss olje eller smelta smør
2 ss sukrin gold
Eit dryss maldonsalt

Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene og kutt i staver, ha over i en ildfast form med bakepapir. Pensle grønnsakene med olje, her kan man bruke den oljen eller smøret man foretrekker. Ha over sukrin gold og vend godt, avslutt med eit dryss maldonsalt. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, til grønnsakene er blitt godt gylne og glaserte.

1713031-7-1441915844255

Velbekomme og god helg ♥

4 kommentarer

  1. Dette så virkelig godt ut 🙂 God helg !

    1. Tusen takk! God lørdagskveld 🙂

  2. Det frister ja..ser aldeles nydelig ut :)) God helg :))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *