Sukkerfri eplemuffins med innbakt vaniljekrem

Innlegget inneholder annonselenker


God lørdag!


Eg var tenkt å vente med denne oppskrifta til imorgon, da eg veit mange liker å bruke søndagen på å bake. Men kanskje det krever litt handling, eller kanskje nokon vil lage dei idag?

Nydelige, saftige eplemuffins med innbakt vaniljekrem. Heilt uten tilsatt sukker og gluten, proteinrike og mektige. Perfekt å ta med på tur, bruke som mellommåltid, dessert, før/etter trening eller når man har lyst på noko godt!


IMG_1590

10-12 muffins

Vaniljekrem:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Muffinsrøre:
2 egg
130 g kesam
50 g havremjøl
30 g speltmjøl/kveitemjøl
60 g sukrin gold 
25 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1-2 norske epler

IMG_1575


Slik gjer du
1. Start med vaniljekremen. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

3. Rør sammen alle ingrediensene til muffinsrøra utenom eplene. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens.

4. Del opp eplene i biter, ha i en bolle med litt sukrin gold og kanel over. Karamelliser dei litt i mikroen til dei er lett møre, 1-2 minutter.

5. Fordel muffinsrøre i bunnen av formene, deretter en spiseskei vaniljekrem etterfulgt av eplebiter på toppen. Ha gjerne eplebiter med muffinsrøra og om du ønsker det. Steik på 180 grader, midt i ovnen 12-15 minutter, eller til muffinsene har satt seg.

Muffinsene smaker best litt lune, men er også gode kalde. Oppbevar i kjøleskap, dei står seg fint 2-3 dager. 


IMG_1591

Tips!
– Lag gjerne kake istedenfor muffinser. Steiketida vil bli 20-25 minutter, litt avhengig av kva form du bruker.
– Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.

IMG_1586-001

Desse var så gode, eg håper fleire lar seg friste til å prøve oppskrifta 🙂
God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Dette så himmelsk godt ut! Eplemuffins med vaniljekrem, mmm. Denne oppskriften skal prøves!

    1. lindastuhaug1

      Fantastisk gode! Og så enkle å lage 🙂
      Håper dei faller i smak hos deg Lene!

  2. Hei, hvorfor skal vaniljekremen helles i bunnen av en paiform?

    1. lindastuhaug1

      Hei 🙂 En feil eg har retta opp i! Er samme oppskrift eg brukte på «blåbærform med crunchy topping» og eg glømte å ta vekk den delen. Bra du sa ifra 🙂

  3. Disse var kjempegode!! 🙂 Prøvde med kun proteinpulver istedenfor havre og kokosmel, det gikk helt fint, måtte bare tilsette litt mer væske 🙂 De blir kanskje tørrere enn det du har brukt, men veldig gode for det! Tusen takk for super oppskrift! 🙂

    1. lindastuhaug1

      Kun proteinpulver i bakst gir eit mykje tørrare resultat, det er litt av grunnen til at eg sjelden bruker det. Men bra dei falt i smak hos deg, Rita 🙂 Kjekt med tilbakemelding 🙂

  4. Kan man bruke vaniljekesam istedet for vanlig kesam?

    1. lindastuhaug1

      Det går nok fint 🙂

  5. De så himmelske ut! De må prøves! Vet du ca kaloriinnhold pr muffins?

    1. lindastuhaug1

      Så kjekt å lese at du vil prøve muffinsene 🙂
      Kalorier rekner eg dessverre ikkje på.

    2. Ca 100 kcal per muffins 🙂 Da brukte jeg mager kesam, ellers alt likt.

  6. SYKT gode muffins! Min samboer, som ellers blir veldig skuffet når han hører jeg skal lage «sunn» bakst, slukte disse på kort tid!
    De smaker akkurat passe søtt, og er veldig mettende. PERFEKT å med i veska på laaange dager 🙂

    1. Så bra Hana! Virkelig kjekt at muffinsene falt i smak, sjølv hos den meir kresne 🙂 God helg vidare til dere begge to!

  7. Kan eg bruke vanlig sukrin I stadenfor sukrin+? Kva mengde I såfall ? ☺

    1. Dette anbefaler eg ikkje. Du vil overhode ikkje få samme resultat, verken på smak eller konsistens… Søtning må tilsvareca. 100-110 g sukker 🙂

  8. Raymond

    Noen som har prøvd å bytte ut kesamen med noe annet?
    Helst noe med mindre melkeproteiner 🙂

    1. Du kan prøve kokoskrem 🙂

  9. Hvis man skal lage det i en kakeform, heller du deigen først for så å ha vaniljekremen oppi?

    1. Vaniljekremen på topp eller i midten 🙂

  10. Karoline Olufsen

    MÅ man ha sukrin+ til selve muffinsrøren eller holder det da med bare sukrin gold her? 🙂 Så at man skulle ha en mye mindre mengde sukrin + enn sukrin gold til røra.

    1. Du kan bruke kun sukrin gold i muffinsrøra 🙂 Men sukrin+ er jo dobbelt så søtt, så da må mengden justeres deretter!

  11. De ble kjempegode 🙂 Henger så vidt sammen, men det er fordi jeg bare hadde 2 egg, så jeg brukte eggehvitene +eggeerstatning i røra, og jeg hadde ikke kokosmel, bare masse, så det hjalp nok ikke heller (og litt masse epler oppi), men gode ble de absolutt 🙂

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154933134455196&set=a.490951050195.297079.750430195&type=3&theater

    1. Så kjekt sjå bilde, Mali Nikoline!
      Ser nydelig ut 😀

  12. Isabelle

    Hei.
    MÅ eplebitene karameliserest først? Har dessverre ikkje mikro

    1. Hei! Du kan bake dei i ovnen og 🙂
      Du må ikkje gjere det, men det er for at dei ikkje skal vere knallharde. Eg syns eplene er best møre i bakst 🙂

  13. Desse såg himmelske ut! Men har ikkje kokosmjøl. Går det an å berre male opp vanleg tørka kokos?

    1. Nja, det veit eg faktisk ikkje om er det samme. Men som det står kan du bytte tørrvare med anna tørrvare, så bruk hvete, spelt, mandel, havre eller anna meltype du 🙂

      1. Veit du, det gjekk kjempebra med vanleg tørka kokosmasse. Eg berre hadde det nokre minutt i foodprosessor slik at det vart mjøl. Muffinsane vart nydelege! 😀

      2. Så bra, Marie 😀 Då veit eg det til en anna gang! Kjekt du likte dei 🙂

  14. Tone Holsbøe

    Hei. På bildene ser muffinsene -flere typer lyse ut. Mine blir mye mørkere. Synes de blir mer delikate med lysere farge, men det er kanskje bildene som lyver litt med tanke på farge?

    1. Nei, bildet lyger nok ikkje, hehe. Det er nok berre ovnen din som steiker litt forskjellig fra min 🙂 Kanskje dei ikkje skulle steikt like like lenge?

  15. Forsøkte denne, hvor det ble benyttet no egg som erstatning for egg, det ble total fiasko, bunnen satt seg ikke og var flytende selv etter 45 min i ovnen. spiste de med skje, men de var alt for søte

    1. Eg har ingen erfaring med no-egg erstatter, men det kan høyres ut som det ikkje fungerer like godt i alle oppskrifter 😉 Dumt at kaka vart litt for søt for deg – men det blir jo litt smør på flesk med vaniljekrem innbakt i muffinsane 🙂