Gratinert aubergine

God (kjøttfri) mandag!

Idag har eg dette smakfulle middagstipset til dere: gratinert aubergine. Aubergine er en svært anvendelig grønnsak som blir saftig og under tilbereding, med eit fruktkjøtt som er mjukt med en mild smak. Super å bruke i kjøttfri retter eller som tilbehør til middag.

Eg smurte en med tomatpurê og andre med grønn pesto. Her er det smak og behag, men i denne kombinasjonen likte eg best tomatpurê!

IMG_1698

Gratinert aubergine, 1 porsjon
1 aubergine
2 ss grønn pesto / tomatpurê
frisk basilikum
revet ost
salt og pepper
litt olje

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og del auberinen på langs. Kutt rutemønster på skrå, ca. 1 cm djupt. Ha over litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen ca. 30 minutter til auberinen er mør og gyllen.
2. Smør over pesto / tomatpure, basilikumblader og revet ost på toppen. Steik vidare i ovnen til osten er smelta og gyllen.
3. Nyt straks. Som ekstra tilbehør hadde eg guacamole, nydelig!

IMG_1714

Perfekt som en lett middag, med tilbehør av guacamole metta det godt.

IMG_1706

En enkel og smakfull middag som er like rask å lage til en eller fire personer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Denne med tomatpuré, mozzarella og piri piri ble kveldsmat – supergodt! Takk for inspirasjon 😀

    1. Spennande! Piri piri har eg ikkje hørt om før – kva er det? 🙂

      1. Hei igjen. Piri Piri er en type chili-krydder – sterkere enn vanlig chili og cayennepepper.

      2. Åja, eg forstår!

  2. kristina

    takk for en nydelig og lettvint rett! ikke særlig glad i aubergine i utgangspunktet, men tenkte jeg ville prøve denne og det blei nydelig! gleder meg til å prøve flere oppskrifter!

    1. Så kjekt å lese, Kristina!
      Eg er så glad i kombinasjonen mellom bakt aubergine, tomat og smelta ost. Lager en slags variant minst en gang i veka 🙂