Linda Stuhaug

Annonse

21. september 2015

Gratinert aubergine

Gratinert aubergine
God (kjøttfri) mandag!
Idag har eg dette smakfulle middagstipset til dere: gratinert aubergine. Aubergine er en svært anvendelig grønnsak som blir saftig og under tilbereding, med eit fruktkjøtt som er mjukt med en mild smak. Super å bruke i kjøttfri retter eller som tilbehør til middag.
Eg smurte en med tomatpurê og andre med grønn pesto. Her er det smak og behag, men i denne kombinasjonen likte eg best tomatpurê!
Gratinert aubergine, 1 porsjon 1 aubergine 2 ss grønn pesto / tomatpurê frisk basilikum revet ost salt og pepper litt olje
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og del auberinen på langs. Kutt rutemønster på skrå, ca. 1 cm djupt. Ha over litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen ca. 30 minutter til auberinen er mør og gyllen. 2. Smør over pesto / tomatpure, basilikumblader og revet ost på toppen. Steik vidare i ovnen til osten er smelta og gyllen. 3. Nyt straks. Som ekstra tilbehør hadde eg guacamole, nydelig!
Perfekt som en lett middag, med tilbehør av guacamole metta det godt.
En enkel og smakfull middag som er like rask å lage til en eller fire personer!

God (kjøttfri) mandag!

Idag har eg dette smakfulle middagstipset til dere: gratinert aubergine. Aubergine er en svært anvendelig grønnsak som blir saftig og under tilbereding, med eit fruktkjøtt som er mjukt med en mild smak. Super å bruke i kjøttfri retter eller som tilbehør til middag.

Eg smurte en med tomatpurê og andre med grønn pesto. Her er det smak og behag, men i denne kombinasjonen likte eg best tomatpurê!


Gratinert aubergine, 1 porsjon
1 aubergine
2 ss grønn pesto / tomatpurê
frisk basilikum
revet ost
salt og pepper
litt olje

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og del auberinen på langs. Kutt rutemønster på skrå, ca. 1 cm djupt. Ha over litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen ca. 30 minutter til auberinen er mør og gyllen.
2. Smør over pesto / tomatpure, basilikumblader og revet ost på toppen. Steik vidare i ovnen til osten er smelta og gyllen.
3. Nyt straks. Som ekstra tilbehør hadde eg guacamole, nydelig!


Perfekt som en lett middag, med tilbehør av guacamole metta det godt.


En enkel og smakfull middag som er like rask å lage til en eller fire personer!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg