Sunne eplepannekaker med gresk yoghurt og honning



Hei godtfolk!

Eplepannekaker til lunsj idag kanskje? Desse passer like godt til frukost som kveldsmat også. Søte, saftige og fyldige pannekaker med eple og kanel, toppa med gresk yoghurt og honning. Fantastisk god kombinasjon!

Heilt uten tilsatt sukker og gluten, men bruk den mjøltypen du liker og foretrekker.

IMG_1722

Sunne eplepannekaker, 1 porsjon
1 egg
45 g (glutenfritt) havremjøl
80 g kesam
1/2 norsk eple, revet
1/2 ts kanel
1/2- 1 ts sukrin+
litt kardemomme
litt ekte vaniljepulver, kan sløyfast

Slik gjer du:
1. Rør sammen ingrediensene og la røra svelle 5 minutt. Juster med litt væske om nødvendig, men røra skal vere fyldig.

2. Steik på middels varme til en gyllen farge. Server varme, lune eller kalde, gjerne med gresk yoghurt og litt honning eller anna topping du foretrekker.

3. Pannekakene kan fint stå i kjøleskap eit par dager etter steiking. Eit tips er å lage kvelden i forveien og ta med i lunsjboksen!

IMG_1721

Næringsrike, mektige, blodsukkervennlige og fulle av fiber!

IMG_1724IMG_1723

Pannekaker for store og små!
Velbekomme 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

31 kommentarer

  1. Linn Dodds

    Hvor mange pannekaker får man av 1 porsjon? 🙂

    1. lindastuhaug1

      Eg fikk 5 fyldige, men ikkje så veldig store pannekaker. Det vil variere litt etter størrelse 🙂

  2. Ser veldig godt ut!! Hvor mange pannekaker blir det av denne oppskriften? 🙂

    1. lindastuhaug1

      5 stykker, men det vil variere litt etter kor store du lager dei 🙂

  3. Åh, dette var skikkelig skikkelig godt! Midt i blinken siden jeg har fri og ville ha en ekstra digg frokost-lunsj… Og supert for de av oss som har eplebønder i familien, som kan bli riiimelig lei epler i naturlig form utover høsten, men gjerne vil bruke opp eplene vi får:)
    Takk for fin oppskrift!

    1. lindastuhaug1

      Så hyggelig med tilbakemelding, Silje! Kunne ønske eg hadde lett tilgang til norsk frukt, men her må eg på butikken. Eplene er jo så gode naturelle, men og nydelige i bakst, som sylte, smoothie eller snacks 🙂

  4. hva steker du de i?:-) Noe du anbf å steke «sunnere» pannekaker i?

    1. lindastuhaug1

      Eg trenger ikkje bruke noko i mi steikepanne. Sjølv ville eg brukt ekte smør eller cocosa 🙂

  5. Karoline

    Hva slags stekepanne har du? Ser at du skriver at du ikke trenger å bruke noe å steke i:-)

    1. lindastuhaug1

      Eg veit dessverre ikkje merket, men det er en steikepanne med non-stick belegg som gjer til at eg fint kan steike f.eks pannekaker uten fett.

  6. Hei:) Utrolig mye godt på bloggen din, tusen takk for inspirasjon! Du bruker ofte Kesam; har du noen forslag til meierifrie alternativ? Soyayoghurt? Havrerømme?
    Mona

    1. lindastuhaug1

      Hei 🙂 personlig liker eg ikkje smaken så godt på soya og havre, så der eg bruker melkefritt alternativ bruker eg stort sett kokosmelk eller kokoskrem. Det fungerer ikkje like bra i alle oppskrifter da, men i pannekaker meiner eg at eg har brukt kokoskrem tidligare 🙂 Ellers er søtpotetmos, gresskarkos, most banan og lignande supert alternativ i pannekaker og nokre typer bakst, men det gir jo fra seg en del smak.

  7. Elisabeth

    NAM! Desse lagde eg i går og kjører på igjen i dag,- dog med cottage cheese i steden for kesam etter ei hard treningsøkt! Gleder meg til resultatet. Takk for motiverende, enkle og fantastisk gode oppskrifter 🙂

    1. lindastuhaug1

      Fantastisk! Nokre av mine pannekaker blei toppa med cottage cheese, eg synes det er så godt som pålegg 🙂 Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Elisabeth – det gleder meg!

  8. Mmmm de var kjempegode! Du har så mange fine oppskrifter. Mye kjapt og enkelt og veldig godt 🙂 Takk for mange gode tips til sunn og god mat!

    1. lindastuhaug1

      Så hyggelig Hege! Eg liker at oppskriftene er sunne, raske og enkle 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

  9. Anne-Grethe

    Disse eplepannekakene , var kjempe gode , og så lettvint å slenge sammen ….her er de blitt spist lunket med litt youghurt og kanel og kalde ..
    Disse blir det laget mer av ..
    Takk for så mange fine oppskrifter ….

    1. lindastuhaug1

      Så kjekt med tilbakemelding, Anne-Grethe 🙂 Dei er en stor favoritt hos meg! Håper eg kan fortsette å inspirere framover.

  10. Går det an å bruke sukrin gold i stedet for sukrin+?

    1. Det går heilt fint, men hugs å doble mengden 🙂

  11. Ingvild

    Laget disse til kvelds i går, dobbel porsjon, og nå sitter jeg på jobb og spiser rester til lunsj! Med mager cottage cheese og plommesyltetøy på! NAM! Syyykt gode!! Har nettopp oppdaget siden din, og har tenkt å prøve meg på mange flere av oppskriftene! Perfekt for en matmons som meg – både sunne og gode oppskrifter! Vet du forresten ca hvor mange kalorier det er i én porsjon? (Ca 4-5 pannekaker)

    1. Så kjekt å lese at pannekakene falt i smak hos deg Ingvild 🙂 Håper du finner masse inspireranse oppskrifter her framover!
      Kalorier finner du derimot ikkje i oppskriftene min, og eg rekner heller ikkje på det 🙂

  12. Skal teste denne orppskirften, men har ikke Sukrin+, men Sukrin Gold – kan jeg bruke det istedet? Håper disse smaker like godt som jeg tror 🙂

    1. Hei! Ja, det går fint å bruke sukrin gold. Men hugs å doble mengden 🙂 håper det smaker!

  13. Jeanette

    Kan man male havregryn til mel hvis man ikke har havremel?

    1. Ja, dette gjer eg alltid.

  14. Hei, kan man bruke kokosmel eller mandelmel istedenfor havremel?

    1. Eg ville ikkje kun brukt kokosmel/mandelmel, da vil dei bli veldig tørre!

  15. Jeanette

    Skal det ikke være bakepulver i disse?
    Jeg er kjempefan av havrepannekakene dine, så nå må jeg bare teste disse med eple også 🙂

  16. Will definitely try, they look wonderful….