Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker

Denne fiskemiddagen blei til under prosjekt «ete-meg-ut-av-kjøleskapet». Heilt tilfeldig uten noke plan, men smakskombinasjonane blei så gode og alt passa så bra sammen. Faktisk så god at eg måtte lage den på nytt dagen etterpå i dobbel porsjon så eg fikk knipsa bilder til bloggen, for denne middagen måtte delast!

Bruk dei grønnsakene du har liggande juster oppskrifta litt etter det du har tilgjengelig.

Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker:

IMG_1740

Du trenger, 2 porsjoner
Ca. 400-500 g torskefilet
1 stor søtpotet
300-400 g rotgrønnsaker
1 fedd kvitløk
salt, pepper, olje

Purreløksaus:
2,5 dl valgfri melk
80 g purreløk og vårløk, grovt kutta
1 ss smør
salt, pepper, muskat
ca. 1 ss maisenna

IMG_1744


Slik gjer du:

1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene, kutt i terninger, ha over salt, pepper, hakka kvitløk og en slump olje. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er møre.

2. Krydre torskefilêtene med salt og pepper. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei siste 10-15 minuttene, til fisken akkurat er gjennomstekt.

3. Fres purreløk og vårløk i smør. Tilsett melk og la sausen småkoke eit par minutter. Rør maisenna ut i 0,3 dl vatn, tilsett i en tynn stråle medan sausen koker til du får riktig konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.

4. Server straks!

IMG_1753


God middag, håper det smaker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Cecilie

    ka type mjølk brukte du?

    1. lindastuhaug1

      Denne gangen brukte eg laktosefri lettmelk.

  2. Det så ut som en skikkelig fristende fiskemiddag!! 😀

    1. lindastuhaug1

      Tusen takk for det Monika!
      Så hyggelig å «få deg over» på min nye blogg 🙂

  3. Hvilke rotgrønnsaker brukte du? Dette skal prøves! 🙂

    1. lindastuhaug1

      Eg varierer alltid ut fra det eg har tilgjengelig, alt kan brukes 🙂
      Denne gangen meiner eg at eg brukte polkabete, rødbete, gulerøtter i forskjellige farger og persillerot!

  4. Følger selvfølgelig med over til den nye bloggen, den ble lagra samme dag som du byttet 😀 fikk bare ikke kommentert i starten, pga. innlogging og slikt 😉 Men gleder meg som vanlig til å følge med videre på en så flott og inspirerende blogg 😀

    1. lindastuhaug1

      Det forstår eg 🙂 Tusen takk for det, Monika!

  5. Tror du det går fint å bruke kveite isteden for torsk, og vanlig hvetemel isteden for maisenna?☺️

    1. Hei 🙂 Ja, dette går nok fint. Skal du bruke kveitemjøl istedenfor maisenna vil eg heller anbefale deg å steike melet med smøret i starten, og spe på med melka og la sausen småkoke litt.

  6. torunn laugaland

    Hei. Har du ett tips til hva type melk som passer til kvit saus når gutten min ikke kan ha kumelk? Laktosefri tåler han heller ikke. Hilsen fra meg:)

    1. Hei 🙂
      Tja, det burde vere en type som ikkje er for søt. Kanskje en blanding mellom havremelk og kokosmelk light? Eller usøtet mandelmelk, men det er litt vanskeligere å få tak i (var vertfall).

  7. Eli Haaland

    Enda en ny middags favoritt fra deg, Linda. Jeg laget den til middag i dag og det smakte utrolig godt. Synes du har mange «barnevennlige» oppskrifter som passer for hele familien og det gjør det så enkelt å lage noe godt som alle liker.

    1. Så hyggelig tilbakemelding, Eli 🙂 Det gledes at fiskemiddager faller i smak hos dei små også! Håper eg kan fortsette å inspirere framover 🙂

  8. Hørtes deilig ut men bruker du frossene eller tinte torskefileter?

    1. Du kan bruke begge deler, eg foretrekker tinte (men dei har ofte våre fryst) 🙂

  9. Anne Maren

    Dette ble min fredagsmiddag i dag. Fest for munnen! Fantastisk godt 🙂 Takk for inspirerende og gode oppskrifter!

    1. Fantastisk, Anne Maren! Ikkje verst å starte helga med torskemiddag 🙂
      Riktig fin lørdag til deg.

  10. Hei! Legger du torskefiletene rett oppå grønnsakene, eller i egen form? 🙂

    1. Hei! Grønnsakene for seg sjølv i en egen form 🙂