Linda Stuhaug

Annonse

24. september 2015

Sukkerfri mokkamousse

Sukkerfri mokkamousse
Innlegget inneholder annonselenker Hei og god torsdag!
En krema, fløyselsmjuk mokkamousse skal deles idag. Sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kan lages melkefri, kanskje nokon kjenner igjen oppskrifta? Det er nemlig berre en liten vri fra en av mine mest populære dessertoppskrifter: sjokolademousse med vaniljesaus!
Sjølv er eg veldig glad i kombinasjonen mellom sjokolade og kaffi og synes denne varianten var minst like god.
Du trenger, 4 porsjoner 200 g gresk yoghurt 2 eggekvitter 30 g kakao 50 g sukrinmelis 20 g sukrin gold 2 gelatinplater 0,5 dl sterk kaffi/espresso en klype salt evt. sukkerfri sjokoladebiter
Slik gjer du: 1. Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 0,5 dl varm kaffi. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.
3. Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn mousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no. Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap.
Tips og alternativer – gresk yoghurt kan fint byttes med kesam eller anna naturellyoghurt. For melkefri mousse kan du bruke kokosmelk, men den gir fra seg meir smak. Bruk 1 ekstra gelatinplate. – bruk gjerne anna søtning tilsvarande ca. 70 g, men pass på at det er pulveristert/flytande, ellers vil det ikkje løyse seg opp i moussen.
Eg toppa min mokkamousse med litt revet sjokolade og sjokoladetrekte gojibær! Desse er SÅ gode, eg spiser dei som oftast som snacks, men det er og godt over desserter. Supersnacks med masse næring 🙂
Spis gjerne dobbel porsjon sjølv, for en porsjon inneholder kun ca. 70 kalorier! Perfekt for en lett dessert, mellommåltid eller kveldskos 🙂
Ha en fin torsdag!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god torsdag!

En krema, fløyselsmjuk mokkamousse skal deles idag. Sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kan lages melkefri, kanskje nokon kjenner igjen oppskrifta? Det er nemlig berre en liten vri fra en av mine mest populære dessertoppskrifter: sjokolademousse med vaniljesaus!

Sjølv er eg veldig glad i kombinasjonen mellom sjokolade og kaffi og synes denne varianten var minst like god.


Du trenger, 4 porsjoner
200 g gresk yoghurt
2 eggekvitter
30 g kakao
50 g sukrinmelis
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
0,5 dl sterk kaffi/espresso
en klype salt
evt. sukkerfri sjokoladebiter

Slik gjer du:
1. Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

2. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 0,5 dl varm kaffi. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.

3. Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn mousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no. Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap.


Tips og alternativer
– gresk yoghurt kan fint byttes med kesam eller anna naturellyoghurt. For melkefri mousse kan du bruke kokosmelk, men den gir fra seg meir smak. Bruk 1 ekstra gelatinplate.
– bruk gjerne anna søtning tilsvarande ca. 70 g, men pass på at det er pulveristert/flytande, ellers vil det ikkje løyse seg opp i moussen.


Eg toppa min mokkamousse med litt revet sjokolade og sjokoladetrekte gojibær! Desse er SÅ gode, eg spiser dei som oftast som snacks, men det er og godt over desserter. Supersnacks med masse næring 🙂



Spis gjerne dobbel porsjon sjølv, for en porsjon inneholder kun ca. 70 kalorier! Perfekt for en lett dessert, mellommåltid eller kveldskos 🙂

Ha en fin torsdag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg