Sukkerfri mokkamousse

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god torsdag!

En krema, fløyselsmjuk mokkamousse skal deles idag. Sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kan lages melkefri, kanskje nokon kjenner igjen oppskrifta? Det er nemlig berre en liten vri fra en av mine mest populære dessertoppskrifter: sjokolademousse med vaniljesaus!

Sjølv er eg veldig glad i kombinasjonen mellom sjokolade og kaffi og synes denne varianten var minst like god.

IMG_1636

Du trenger, 4 porsjoner
200 g gresk yoghurt
2 eggekvitter
30 g kakao
50 g sukrinmelis
20 g sukrin gold
2 gelatinplater
0,5 dl sterk kaffi/espresso
en klype salt
evt. sukkerfri sjokoladebiter

Slik gjer du:
1. Bland sammen yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold og salt.

2. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutter. Stivpisk eggekvittene med en miksmaster. Trykk vatnet ut av gelatinplatene og smelt i 0,5 dl varm kaffi. Rør godt så det løyser seg opp, før du mikser inn i yoghurtblandinga.

3. Vend inn dei stivpiska eggekvittene. Bruk gjerne en visp og rør forsiktig på slutten for å få en jevn mousse uten klumper av kvittene. Bruker du sjokoladebiter vender du dei inn no. Ha blandinga over i ei skål eller 4 porsjonsskåler, sett kaldt i minimum 4 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap.

IMG_1670

Tips og alternativer
– gresk yoghurt kan fint byttes med kesam eller anna naturellyoghurt. For melkefri mousse kan du bruke kokosmelk, men den gir fra seg meir smak. Bruk 1 ekstra gelatinplate.
– bruk gjerne anna søtning tilsvarande ca. 70 g, men pass på at det er pulveristert/flytande, ellers vil det ikkje løyse seg opp i moussen.

_MG_5466

Eg toppa min mokkamousse med litt revet sjokolade og sjokoladetrekte gojibær! Desse er SÅ gode, eg spiser dei som oftast som snacks, men det er og godt over desserter. Supersnacks med masse næring 🙂

IMG_1650


IMG_1654

Spis gjerne dobbel porsjon sjølv, for en porsjon inneholder kun ca. 70 kalorier! Perfekt for en lett dessert, mellommåltid eller kveldskos 🙂

Ha en fin torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

 1. Dette ser utrolig digg ut!! Og den konsistensen – magisk <3

 2. Lagde denne i går kveld, for å ha til fredagskos, men måtte ta en prøvesmak på morgenkvisten i dag. Det smakte nydelig! Hadde litt ekstra kaffe, noe som ble utrolig godt, takk for at du deler slike oppskrifter!

  1. lindastuhaug1

   Så hyggelig! Veldig kjekt mokkamoussen falt i smak 🙂 Det er en glede å inspirere!

 3. Jeg laget denne med mager kesam og espresso. Dette smakte aldeles nydelig!! (ble dobbel porsjon på meg for å si det sånn..)

  1. lindastuhaug1

   Så bra! Må vere godt sterk kaffi for å få den gode mokkasmaken 🙂 Og dobbel porsjon synes eg er heilt innafor!