Linda Stuhaug

Annonse

28. september 2015

Krema grønnkålsuppe

Krema grønnkålsuppe
God kjøttfri mandag!
Eg fikk tak i masse fersk, norsk grønnkål på bondens marked for ei stund tilbake og har laga fleire gode oppskrifter med grønnkål som hovedingrediens. Grønnkål er svært næringsrik grønnsak som egentlig passer til utrulig masse, blant anna i suppe.
Krema grønnkålsuppe uten gluten og melk –
Grønnkålsuppe, 2 porsjoner 1 løk 2 fedd kvitløk 2 poteter ca. 200 g grønnkål 6-7 dl grønnsakskraft/buljong 150 ml kokosmelk salt og pepper smør eller olje
Slik gjer du: 1. Steik hakka løk og finhakka kvitløk i litt smør/olje. Ha i poteter i terninger og kok opp med kraft/buljong. 2. Skjær vekk grove stilker og rens grønnkålen. Tilsett grønnkål og buljong når potetene begynner å bli møre. Kok 5-10 minutter. 3. Rør suppa glatt med stavmikser. Smakstilsett med kokosmelk, salt og pepper. 4. Server straks som den er eller med ekstra garnityr, mitt valg falt på en klatt krema philadelphia.
Tips og alternativer – Andre alternativer til garnityr kan vere kokt egg, bønner, linser, kikerter, piska creme fraiche eller lignande! – Bytt gjerne poteter med en bunt blomkål eller brokkoli. Det kan hende du må tilsette litt maisennajevning for å få suppa fyldig nok. – Kokosmelk kan byttes med creme fraiche. – Bruker du buljong, pass på at den er glutenfri for 100% glutenfri suppe.
Velbekomme!

God kjøttfri mandag!

Eg fikk tak i masse fersk, norsk grønnkål på bondens marked for ei stund tilbake og har laga fleire gode oppskrifter med grønnkål som hovedingrediens. Grønnkål er svært næringsrik grønnsak som egentlig passer til utrulig masse, blant anna i suppe.

Krema grønnkålsuppe uten gluten og melk –

Grønnkålsuppe, 2 porsjoner
1 løk
2 fedd kvitløk
2 poteter
ca. 200 g grønnkål
6-7 dl grønnsakskraft/buljong
150 ml kokosmelk
salt og pepper
smør eller olje

Slik gjer du:
1. Steik hakka løk og finhakka kvitløk i litt smør/olje. Ha i poteter i terninger og kok opp med kraft/buljong.
2. Skjær vekk grove stilker og rens grønnkålen. Tilsett grønnkål og buljong når potetene begynner å bli møre. Kok 5-10 minutter.
3. Rør suppa glatt med stavmikser. Smakstilsett med kokosmelk, salt og pepper.
4. Server straks som den er eller med ekstra garnityr, mitt valg falt på en klatt krema philadelphia.



Tips og alternativer
– Andre alternativer til garnityr kan vere kokt egg, bønner, linser, kikerter, piska creme fraiche eller lignande!
– Bytt gjerne poteter med en bunt blomkål eller brokkoli. Det kan hende du må tilsette litt maisennajevning for å få suppa fyldig nok.
– Kokosmelk kan byttes med creme fraiche.
– Bruker du buljong, pass på at den er glutenfri for 100% glutenfri suppe.


Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg