Eplesyltetøy med dadler

Dette syltetøyet blei SÅ godt!
Sesongens norske epler med hint av karamell og kanel, selfølgelig uten tilsatt sukker. Denne gangen har eg brukt dadler som naturlig søtning og det gav en utulig god sødme og smak i syltetøyet. I tillegg blir det ekstra rikt på kostfiber, vitaminer og mineraler med dadler som ingrediens. Det er altså dadlene som gjer til at det blir litt karamellsmak på det heile. Nam!

IMG_1908

Du trenger, 1 glass
4-5 norske epler
8-10 store, saftige dadler
2 kanelstenger
2 dl vatn

Skrell eplene og del i biter. Fjern stein fra dadlene og kutt i små biter, ha alt i en kjele med vatn. Kok opp på middels varme og la syltetøyet småkoke i 30-60 minutter under lokk. Spe med væske underveis om nødvendig. Fjern kanelstengene og hell syltetøyet i sterilisert glass med lokk eller en skål/boks om det skal spises i løpet av få dager. Smakstilsett gjerne med ekstra kanel og/eller ekte vaniljepulver.

IMG_1910

Kan spises der man vanligvis spiser syltetøy.
Ta en klatt på havregrøten, kjøleskapsgrøten, på brødskiva, vafler, pannekaker, med pålegg som ost eller cottage cheese, i skåla med yoghurt eller lignande.

IMG_1902

Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, så har du eplesyltetøy i vinter også!

IMG_1898

Håper det frister og at fleire vil prøve seg 🙂

10 kommentarer

 1. Hei og takk for oppskrift på syltetøy!! Det var utrolig enkelt! Ble utrolig godt!! Søtt, med lun smak, skikkelig høstsyltetøy!! Kan virkelig anbefales. Krevde så og si ingenting! 🙂

  1. lindastuhaug1

   Så hyggelign at du har prøvd syltetøyet allerede! Takk for tilbakemelding, det setter eg pris på 🙂 Veldig kjekt det falt i smak hos deg!

 2. Hei Linda!
  Syltetøyet ser kjempegodt ut! Har du noen tips til hvordan jeg kan leve sunt og økonomisk som student? Tips til innlegg kanskje? En kabal som kan være litt vanskelig å få til å gå opp noen ganger 😀 Klem

  1. lindastuhaug1

   Hei 🙂 Eg har tenkt å lage eit innlegg på det etterkvart – så da vil det bli litt gode tips og råd der! Kva er matbudsjettet ditt på? 🙂

   1. Det hadde vært så gøy hvis du hadde hatt en uke på budsjett! 😀

   2. Godt tips, det passa meg egentlig veldig bra som student 🙂 skal ha ideen i bakhodet, kanskje det kommer i nærmaste framtid!

 3. Dette syltetøyet var helt nydelig! Vurderer å lage en stor porsjon til fryseren i løpet av helgen 🙂 Takk for god oppskrift!

  1. Så kjekt! Berre hyggelig – gledelig at det falt i smak 🙂

 4. Det ble kjenpegodt! Hvor lenge holder det seg i kjøleskapet? 🙂

  1. Litt usikker dessverre, men iallefall 1 veke 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *