Linda Stuhaug

Annonse

30. september 2015

Eplesyltetøy med dadler

Eplesyltetøy med dadler
Dette syltetøyet blei SÅ godt! Sesongens norske epler med hint av karamell og kanel, selfølgelig uten tilsatt sukker. Denne gangen har eg brukt dadler som naturlig søtning og det gav en utulig god sødme og smak i syltetøyet. I tillegg blir det ekstra rikt på kostfiber, vitaminer og mineraler med dadler som ingrediens. Det er altså dadlene som gjer til at det blir litt karamellsmak på det heile. Nam!
Du trenger, 1 glass 4-5 norske epler 8-10 store, saftige dadler 2 kanelstenger 2 dl vatn
Skrell eplene og del i biter. Fjern stein fra dadlene og kutt i små biter, ha alt i en kjele med vatn. Kok opp på middels varme og la syltetøyet småkoke i 30-60 minutter under lokk. Spe med væske underveis om nødvendig. Fjern kanelstengene og hell syltetøyet i sterilisert glass med lokk eller en skål/boks om det skal spises i løpet av få dager. Smakstilsett gjerne med ekstra kanel og/eller ekte vaniljepulver.
Kan spises der man vanligvis spiser syltetøy. Ta en klatt på havregrøten, kjøleskapsgrøten, på brødskiva, vafler, pannekaker, med pålegg som ost eller cottage cheese, i skåla med yoghurt eller lignande.
Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, så har du eplesyltetøy i vinter også!
Håper det frister og at fleire vil prøve seg 🙂

Dette syltetøyet blei SÅ godt!
Sesongens norske epler med hint av karamell og kanel, selfølgelig uten tilsatt sukker. Denne gangen har eg brukt dadler som naturlig søtning og det gav en utulig god sødme og smak i syltetøyet. I tillegg blir det ekstra rikt på kostfiber, vitaminer og mineraler med dadler som ingrediens. Det er altså dadlene som gjer til at det blir litt karamellsmak på det heile. Nam!


Du trenger, 1 glass
4-5 norske epler
8-10 store, saftige dadler
2 kanelstenger
2 dl vatn

Skrell eplene og del i biter. Fjern stein fra dadlene og kutt i små biter, ha alt i en kjele med vatn. Kok opp på middels varme og la syltetøyet småkoke i 30-60 minutter under lokk. Spe med væske underveis om nødvendig. Fjern kanelstengene og hell syltetøyet i sterilisert glass med lokk eller en skål/boks om det skal spises i løpet av få dager. Smakstilsett gjerne med ekstra kanel og/eller ekte vaniljepulver.


Kan spises der man vanligvis spiser syltetøy.
Ta en klatt på havregrøten, kjøleskapsgrøten, på brødskiva, vafler, pannekaker, med pålegg som ost eller cottage cheese, i skåla med yoghurt eller lignande.


Lag gjerne en stor porsjon og frys ned, så har du eplesyltetøy i vinter også!

Håper det frister og at fleire vil prøve seg 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg