Krema grønnsaks spagetti med laks

Hei igjen!

Som eg lovde tidligere skulle eg komme innom med middagsoppskrift med laks på menyen, idag med tilbehør av grønnsaks spagetti. No har eg delt mange varianter av squashgetti der squash fungerer som erstatning for spagetti,  det har eg brukt idag og, men eg har også brukt fargerike gulerøtter.

Krema grønnsaks spagetti med laks –

IMG_1495

Du trenger, 1 porsjon
1/2 squash
2 gulerøtter
1-2 laksefilêter
1 fedd kvitløk
1 liten ts hakka chilli
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
1 eggeplomme
2 ss revet parmesan
salt & pepper

Slik gjer du
Steik laksefilêt i terninger med kvitløk og chilli. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.

Strimle squash og gulrot i  en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til det er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.

Sausen skal bli krema og fyldig. Er sausen tyntflytande, varm opp forsiktig og rør heile tida, da vil den tjukne. Server straks med revet parmesan på toppen!

collage

Oransje, gule og lilla gulrøtter gjer middagstallerken ekstra fargerik! Norske, kortreiste gulerøtter er det aller beste, men bruk dei gulrøttene du har tilgjengelig. Eg kjøpte mine på Bondens Marked.

IMG_1507

Bytt gjerne laks med kylling, skinke, scampi, biff eller lignande! Eg har fleire varianter av grønnsaks spagetti eg skal dele framover.

IMG_1499

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Rachele

  Denne oppskriften er jammen kjempegod, den anbefales til alle! Har selv en lignende blogg, men med mindre fokus på trening. Ta gjerne en titt: matbloggblog.wordpress.com

  1. Takk for det 😉

 2. Sissel Lian

  Hei, takk for at du har oppskrifter for bare en person! Som student er det veldig greit, spesielt når man prøver å spise sunt. Har gått ned 10 kilo på tre måneder, noe som har vært vanskelig på et lite studentbusjett! 😀

  1. Hei!
   Det enklaste for meg no er å lage en porsjons middager, eller gratenger/gryter som eg kan ha fleire dager. Er jo sjølv student og bur aleine, så da er det veldig greit 🙂 Kjekt med tilbakemelding på det!

   Utrulig bra jobba med vektnedgang – det kan vere vanskelig å få det til å gå opp som både student og med trangt budsjett. Stå på vidare og lykke til 🙂

 3. Hei, har du en parmesan å anbefale?
  Kjempe fin blogg, det gir virkelig inspirasjon til å lage mer sunnere mat.

  1. Tusen takk for det, Simmy 🙂 Eg har ingen fast parmesan eg bruker, varierer stort sett etter pris eg. Innimellom kjøper eg også i Sverige 🙂

 4. Kan jeg bruke lett kokosmelk, tror du? 🙂

  1. Du KAN jo det, men den blir jo med «vannete», + at det gir mindre smak og næring.

 5. Hei, hva slags spirulizer bruker du? Vil du anbefale den?

  1. Eg hugser dessverre ikkje merket mitt. Den er pakka ned i ein av hundre flytteesker 🙂 Men eg veit den er kjøpt fra utlandet, eg fekk den til jul for 5-6 år sidan 🙂