Linda Stuhaug

Annonse

6. oktober 2015

Krema grønnsaks spagetti med laks

Krema grønnsaks spagetti med laks
Hei igjen!
Som eg lovde tidligere skulle eg komme innom med middagsoppskrift med laks på menyen, idag med tilbehør av grønnsaks spagetti. No har eg delt mange varianter av squashgetti der squash fungerer som erstatning for spagetti, det har eg brukt idag og, men eg har også brukt fargerike gulerøtter.
Krema grønnsaks spagetti med laks –
Du trenger, 1 porsjon 1/2 squash 2 gulerøtter 1-2 laksefilêter 1 fedd kvitløk 1 liten ts hakka chilli 0,5 dl matfløte eller kokosmelk 1 eggeplomme 2 ss revet parmesan salt & pepper
Slik gjer du Steik laksefilêt i terninger med kvitløk og chilli. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.
Strimle squash og gulrot i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til det er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.
Sausen skal bli krema og fyldig. Er sausen tyntflytande, varm opp forsiktig og rør heile tida, da vil den tjukne. Server straks med revet parmesan på toppen!
Oransje, gule og lilla gulrøtter gjer middagstallerken ekstra fargerik! Norske, kortreiste gulerøtter er det aller beste, men bruk dei gulrøttene du har tilgjengelig. Eg kjøpte mine på Bondens Marked.
Bytt gjerne laks med kylling, skinke, scampi, biff eller lignande! Eg har fleire varianter av grønnsaks spagetti eg skal dele framover.
God middag!

Hei igjen!

Som eg lovde tidligere skulle eg komme innom med middagsoppskrift med laks på menyen, idag med tilbehør av grønnsaks spagetti. No har eg delt mange varianter av squashgetti der squash fungerer som erstatning for spagetti, det har eg brukt idag og, men eg har også brukt fargerike gulerøtter.

Krema grønnsaks spagetti med laks –


Du trenger, 1 porsjon
1/2 squash
2 gulerøtter
1-2 laksefilêter
1 fedd kvitløk
1 liten ts hakka chilli
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
1 eggeplomme
2 ss revet parmesan
salt & pepper

Slik gjer du
Steik laksefilêt i terninger med kvitløk og chilli. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.

Strimle squash og gulrot i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til det er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.

Sausen skal bli krema og fyldig. Er sausen tyntflytande, varm opp forsiktig og rør heile tida, da vil den tjukne. Server straks med revet parmesan på toppen!


Oransje, gule og lilla gulrøtter gjer middagstallerken ekstra fargerik! Norske, kortreiste gulerøtter er det aller beste, men bruk dei gulrøttene du har tilgjengelig. Eg kjøpte mine på Bondens Marked.


Bytt gjerne laks med kylling, skinke, scampi, biff eller lignande! Eg har fleire varianter av grønnsaks spagetti eg skal dele framover.

God middag!

Annonse

4 Kommentarer

J

Janecke berge andersen

17. januar 2023

Den var kjempegod

Linda Stuhaug

18. januar 2023

Så kjekt å lese🤩

N

Nora

10. mai 2020

Hei, hva slags spirulizer bruker du? Vil du anbefale den?

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Eg hugser dessverre ikkje merket mitt. Den er pakka ned i ein av hundre flytteesker 🙂 Men eg veit den er kjøpt fra utlandet, eg fekk den til jul for 5-6 år sidan 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg