Havrekjeks med eple og kanel

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god onsdag!

Eg rekner med tilgangen til norske epler fortsatt er stor hos mange? Eg håper det, for eg har fortsatt oppskrifter å dele! Idag havrekjeks med eple og kanel, uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages melkefri. Rask og enkel oppskrift for store som små, som kan lages uten helsekostprodukt.

Lett sprø med mjuk, saftig kjerne. Skikkelig smakfulle og gode!

IMG_1826

Havrekjeks med kanel og eple
2,5 dl lettkokte havregryn*
3 ss valgfritt mel (kveite,spelt,havre,bokhvete…)
1,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes eller bruk frø fra vaniljestang, eventuelt vaniljepulver/vaniljesukker
4 ss flytande honning eller fibersirup gold*
1 egg
2 ss smør, smelta*
1 eple, grovt revet

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, deretter revet eple, honning, smelta smør og egg. Fordel klatter på en langpanne med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen 15-20 minutt til en gyllen farge. Pass på å ikkje steike dei for lenge, da blir dei fort tørre!

IMG_1838

Tips og alternativer*
– bruk glutenfri havregryn og gutenfritt mel for 100% glutenfri kjeks.
– bytt smør med melkefri margarin eller kokosfett for melkefritt resultat.
– honning/fibersirup kan byttes med anna søtning, f.eks sukrin gold eller sukrin+.

IMG_1831

Desse er supre som tursnacks, mellommåltid, til kaffien eller kos 🙂

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. Desse såg kjempegode ut. Kor mange kjeks blir det av denne oppskrifta?

    1. 8-12 stk, litt ette kor store du lager dei.

  2. Hei Linda!

    Er innom bloggen din fra tid til annen og blir veldig inspirert.

    Du er en av de inspirasjonskildene til vektnedgangen min som startet i januar i år. Har til sammen gått ned 20 kg nå og har ikke helt nådd målet mitt enda, men er veldig fornøyd 🙂 Jeg bare lurte på om du har noen tips til å holde motivasjonen oppe nå som jeg har kommet hit? Det blir vanskeligere og vanskeligere å gå ned i vekt, og jeg ser ikke endringene like godt som før.

    Mvh Synne

    1. Hei Synne 🙂
      Så hyggelig tilbakemeliding å få, virkelig kjekt å lese at eg har våre en inspirasjonskilde for deg!
      Eg lurer på om du kan sende meg en mail på dette, det passer seg litt bedre å ta lukka. linda_stuhaug@hotmail.com 🙂
      Skriv gjerne litt om kor langt unna målet ditt er og kva endringer du har gjort, litt om korleis du trener/spiser.

      Hører fra deg 🙂 Ha en fin dag!

  3. Hvor mye sukrin gold/+ bør man bruke, hvis man bruker dette i stedet for honning/sirup? Finnes det noe annet alternativ til vaniljepulver/vaniljesukker?

    1. Det blir samme mengde, ellers hadde eg skrevet noko anna. Altså 4 ss sukrin gold, naturligvis 2 ss sukrin+.
      Uten vaniljepulver/vaniljesukker mister dei veldig masse smak. Bruk kanskje frøene fra 2 vaniljestenger, eventuelt meir sukrin gold/sukrin+ 🙂

  4. Klasse! disse var veldige gode, supre til alle anledninger!

    1. Så hyggelig tilbakemelding Herman 🙂 Fantastisk!

  5. Nå har jeg prøvd meg på disse, og elsket de virkelig. Utrolig gode Lurer bare nå på ca hvor mange kalorier en kjeks inneholder.

    1. Så bra, Anita 🙂 Kalorier rekner svært sjelden på oppskriftene mine, så det veit eg ikkje.

    2. Amalile

      Har regnet for både deg og Linda, så dersom du lager 9, som på bildet blir innholdet per kjeks ca. 105 kcal 🙂

      1. Så bra! Mettande og gode kalorier 🙂

  6. Mari Nordstrand

    Prøvde meg på disse i dag og fornya de litt med brente mandler, rosiner og finhakket mørk sjokolade. Perfekt opp i mot eple , kanel og litt honning.
    Takk for inspirasjon.
    Mvh Mari.

    1. Så kjekt å lese, Mari 🙂 Har sjølv prøvd meg på fleire varianter, synes det blei veldig godt!
      God helg til deg 🙂

  7. Camilla

    Hei!
    Lager disse nå – dobbel porsjon. Hvordan oppbevare de best mulig??

    1. Deo er definitivt best samme dagen, men du kan oppbevare dei i plastpose i romtemperatur 🙂

  8. Tror du det går an å kutte ut egg eventuelt bytte det ut med noe?

    1. Da må det bli «no egg» erstatter eller lignande. Egget er nødvenlig som bindemiddel 🙂

  9. Hei .
    ‘Mine ble verken lett sprø, saftige osv.
    De ble myke og seige. Hva gjorde jeg feil ?

    1. Har du stekt dei for lenge kanskje? Eller fulgt oppskrifta, eller bytte ut noken ingredienser? 😉

      1. Har fulgt oppskriften. Stekte i 14 min. Ikke byttet ut nor

      2. Ok! Da er det vanskelig å sei kva som har gått galt :/

  10. Nam, dette må eg prøve i dag.

    1. Håper du likte dei, Linda 😀

  11. Nettopp laget disse og gleder meg til å smake!
    Lurer på om disse kan fryses?

    1. Åh, håper dei smaker! Eg har aldri fryst dei, så det må du nesten berre prøve deg fram på… 🙂

  12. Dei var faktisk kjempegode

    1. Så bra, Marit 🙂