Saftig blåbærkake med vaniljekrem

Innlegget inneholder annonselenker

Det er fredag!
Her her dere helgas søte og sunne oppskrift: saftig, sunn blåbærkake med vaniljekrem. Så enkel, så god – håper det er fleire som har tilgang til norske blåbær enten i skogen eller fryseren så denne kan lages!

Uten tilsatt sukker:

IMG_1957


Vaniljekrem
3 dl valgfri melk
2 eggeplommer
30 g sukrin+
15 g maisenna
1 vaniljestang

Blåbærkake
2 egg
130 g kesam
50 g havremel
30 g kokosmel (eventuelt speltmel)
60 g sukrin gold 
25 g sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1-2 dl blåbær (kan bruke både ferske og frosne)

IMG_1975

Start med vaniljekremen: 
1. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

Blåbærkaka: 
1. Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom blåbær til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.
2. Fordel blåbær rundt om i kakerøra. Trykk lett nedi og ha litt på toppen. Fordel så vaniljekremen over til slutt.
3. Steik blåbærkaka 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl litt før servering, men kaka er god varm/lun.

IMG_1955

Tips og alternativer
– Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g og/eller anna søtning tilsvarande 110 g sukker i blåbærkaka. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.

IMG_1980

Med mindre kaka er heilt avkjølt er det vanskelig å dele opp i kakestykker – så bruk gjerne en serveringsskei. Håper det smaker 🙂

Til slutt helgetips fra x-life:
Det er 50% rabatt på populære Anti-Shake tightsen, førstemann til mølla! Du finner den HER. I tillegg er det diverse andre varer på helgetilbud med 25-70% rabatt. Du finner utvalget HER. 

1444372207


Det er og -15% rabatt på alle esker med Questbarer! Du finner utvalget HER. 

5919__questbar_produs_0

Mine favoritter er white chocolate raspberry & cookies and cream!

God helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. DAGSVERMER - Hest, trening, mat, karriere, hverdag...

    Åh, denne så helt nydelig ut! Må lages 😀

    Tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter med oss, du gjør det SÅ mye enklere å leve sukkerfritt og godt! 🙂

    Ønsker deg en herlig fredag 🙂

    1. Så hyggelig å lese at du vil lage kaka 🙂 Det er en glede å dele – spesielt når det blir tatt SÅ godt imot!
      Håper du får en fin helg vidare 🙂

  2. Katrine

    Så god den ser ut! Kan man erstatte kokosmel med mandelmel?

    1. Ja, det går fint 🙂

  3. Elisabeth

    Denne var fantastisk god,og veldig enkel å lage

    1. Så kjekt med tilbakemelding, Elisabeth 🙂

  4. Ka tips har du til aent mjøl ein kan bruka? kan eg bruk ein type mjøl som eg ikkje må kjøpa i helsebutikkar?

    1. Havremel får du på vanlig dagligvarebutikk 😉 Du kan fint bruke det og hvete/spelt for eksempel 🙂

  5. Jannike

    Hei! Jeg har et spørsmål om de sunne kakene du lager.

    Jeg er snopelov og kan ikke spise kaker. Men ville du sagt at det er greit å spise slike sunne kaker du lager?

    Altså er det ille å ha en streng snopelov, men spise slike kaker iblant?

    1. Hei! Dette må man rett og slett vurdere sjølv ut fra utgangspunkt og mål, men når kakene er sukkerfri og mange er ganske næringsrike ser ikkje eg personlig noke problem med å spise det 😉

  6. Hei 🙂

    Kan jeg bruke kun havremel?

    1. Ja, det kan du 🙂

  7. Antonym

    Har du tips til erstatning for kesam? 🙂

    1. I forhold til….?
      Har du melkeallergi? Laktoseintoleranse? Eller berre ikkje kesam i hus? 🙂

  8. Hei! Har du noen alternativer til maisenna?

    1. Ikkje noko konkret, då må du eventuelt prøve deg fram med andre typer tjukningsmidler.

  9. Kan man bytte ut blåbær med jordbær istedenfor?

  10. Hvordan er denne kaka å fryse? 🙂 Takk for MYE god inspirasjon!

    1. Det går fint å fryse kaka, men vaniljekremen får en annleis konsistens etter frysing 🙂 Takk som følger, Sofie – det er en glede å inspirere!

  11. Hei! Hva har jeg gjort gærent når kaka er helt rå etter steking? Har fulgt oppskriften..

    1. Sannsynligvis ikkje stekt den lenge nok..