Linda Stuhaug

Annonse

9. oktober 2015

Saftig blåbærkake med vaniljekrem

Saftig blåbærkake med vaniljekrem
Innlegget inneholder annonselenker
Det er fredag! Her her dere helgas søte og sunne oppskrift: saftig, sunn blåbærkake med vaniljekrem. Så enkel, så god – håper det er fleire som har tilgang til norske blåbær enten i skogen eller fryseren så denne kan lages!
Uten tilsatt sukker:
Vaniljekrem 3 dl valgfri melk 2 eggeplommer 30 g sukrin+ 15 g maisenna 1 vaniljestang Blåbærkake 2 egg 130 g kesam 50 g havremel 30 g kokosmel (eventuelt speltmel) 60 g sukrin gold 25 g sukrin+ 1 ts kanel 1 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1-2 dl blåbær (kan bruke både ferske og frosne)
Start med vaniljekremen: 1. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen. 2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.
Blåbærkaka: 1. Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom blåbær til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også. 2. Fordel blåbær rundt om i kakerøra. Trykk lett nedi og ha litt på toppen. Fordel så vaniljekremen over til slutt. 3. Steik blåbærkaka 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl litt før servering, men kaka er god varm/lun.
Tips og alternativer – Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g og/eller anna søtning tilsvarande 110 g sukker i blåbærkaka. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
Med mindre kaka er heilt avkjølt er det vanskelig å dele opp i kakestykker – så bruk gjerne en serveringsskei. Håper det smaker 🙂
Til slutt helgetips fra x-life: Det er 50% rabatt på populære Anti-Shake tightsen, førstemann til mølla! Du finner den HER. I tillegg er det diverse andre varer på helgetilbud med 25-70% rabatt. Du finner utvalget HER.
Det er og -15% rabatt på alle esker med Questbarer! Du finner utvalget HER.
Mine favoritter er white chocolate raspberry & cookies and cream!
God helg!

Innlegget inneholder annonselenker

Det er fredag!
Her her dere helgas søte og sunne oppskrift: saftig, sunn blåbærkake med vaniljekrem. Så enkel, så god – håper det er fleire som har tilgang til norske blåbær enten i skogen eller fryseren så denne kan lages!

Uten tilsatt sukker:


Vaniljekrem
3 dl valgfri melk
2 eggeplommer
30 g  sukrin+
15 g maisenna
1 vaniljestang

Blåbærkake
2 egg
130 g kesam
50 g  havremel
30 g kokosmel (eventuelt speltmel)
60 g  sukrin gold
25 g  sukrin+
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1-2 dl blåbær (kan bruke både ferske og frosne)


Start med vaniljekremen:
1. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.
2. Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side.

Blåbærkaka:
1. Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom blåbær til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.
2. Fordel blåbær rundt om i kakerøra. Trykk lett nedi og ha litt på toppen. Fordel så vaniljekremen over til slutt.
3. Steik blåbærkaka 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl litt før servering, men kaka er god varm/lun.


Tips og alternativer
– Bruk gjerne anna tørrvare tilsvarande 80 g og/eller anna søtning tilsvarande 110 g sukker i blåbærkaka. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.


Med mindre kaka er heilt avkjølt er det vanskelig å dele opp i kakestykker – så bruk gjerne en serveringsskei. Håper det smaker 🙂

Til slutt helgetips fra x-life:
Det er 50% rabatt på populære Anti-Shake tightsen, førstemann til mølla! Du finner den HER. I tillegg er det diverse andre varer på helgetilbud med 25-70% rabatt. Du finner utvalget HER.


Det er og -15% rabatt på alle esker med Questbarer! Du finner utvalget HER.


Mine favoritter er white chocolate raspberry & cookies and cream!

God helg!

Annonse

14 Kommentarer

S

Silje

9. februar 2019

Hei! Hva har jeg gjort gærent når kaka er helt rå etter steking? Har fulgt oppskriften..

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Sannsynligvis ikkje stekt den lenge nok..

T

Tine

20. mai 2019

Lagde denne igår til min mamma som ikke skal ha sukker. Helt fantastisk spiste 2 store stykker hver. Skal definitivt lage igjen 🙂

Linda Stuhaug

20. mai 2019

Så utrulig hyggelig å lese, Tine 😀 Det er stas! Håper eg kan inspirere med fleire oppskrifter framover 🙂

Å

Åse

17. juni 2021

Hei! Kan man bruke bare Sukrin gold til både kake og vaniljekrem eller vil det bli rart?

Linda Stuhaug

17. juni 2021

Neida, det går fint 🙂

O

Oda

8. februar 2020

Fulgte oppskriften som den skulle være, men kaka ble liksom ikke stekt.. Helt flytende inni og alt rant ut Hva har jeg gjort feil tror du?

Linda Stuhaug

9. februar 2020

Du skulle nok sannsynligvis berre stekt den litt lengre.. 🙂

A

Alissa

14. april 2018

Kan man bytte ut blåbær med jordbær istedenfor?

Linda Stuhaug

15. april 2018

Absolutt 🙂

H

Helene

12. mai 2020

Heiahvor mange er denne kaka beregnet til? Svar meg gjerne på mail

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Det kjem an på her også. Denne er mindre enn den andre og passer til 6-12 personer.

S

Sofie

24. september 2018

Hvordan er denne kaka å fryse? 🙂 Takk for MYE god inspirasjon!

Linda Stuhaug

25. september 2018

Det går fint å fryse kaka, men vaniljekremen får en annleis konsistens etter frysing 🙂 Takk som følger, Sofie – det er en glede å inspirere!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg