Grov middagspai med spekeskinke, fetaost og asparges

Hei!
Det er søndag og sikkert fleire som ikkje har søndagsmiddagen planlagt enda. Kva med en grov middagspai med deilig fyll? Kombinasjonen var så utrulig god ilag, det er en av dei bedre paiene eg har smakt.

Bunnen har eg posta en gang tidligere og den er grov og fiberrik. Selfølgelig kan du variere fyllet etter smak og tilgjengelighet, middagsrester er blant anna supert å fylle med, og avslutt gjerne med ost om du foretrekker det.

Til ca. fire personer trenger du: 

IMG_5068

Paibunn
1,5 dl havremel
1,5 dl bokhvetemel (evt. kveite eller speltmel)
0,5 dl kokosmel (evt. spelt, kveite eller havremel)
150 g kesam
½ ts salt
Vatn om nødvendig

Paifyll
8 egg
150 g kesam
1 dl valgfri melk
100 g spekeskinke
100 g skinke
1 paprika
6 asparges
En neve spinat
Fetaost
Salt og pepper

Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen ingrediensene til en smidig paideig, gjerne i en foodprosessor eller med miksmaster. Juster med litt vatn om nødvendig. Trykk deiga tynt ut i en smurt paiform, stikk overflata med gaffel og forsteik midt i ovnen 15 minutter, gjer klart fyllet i mellomtida.
2. Miks sammen egg, kesam, melk, salt, pepper og grovhakka spinat. Kutt skinke i terninger, asparges i fire og paprika i skiver som fordeles over den forsteikte paibunnen med heile skiver av spekeskinke. Avslutt med eggeblandinga. Steik midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg, ca. 30–40 minutter. Server med en frisk salat.

IMG_5069

Velbekomme og nyt med en frisk salat på sida!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *