Gresskarkake

Innlegget inneholder annonselenker

Det er sesong for gresskar!
Gresskar fikk eg smaken på i fjor og lagde både søte og salte oppskrifter. En av mine absolutt favoritter er gresskarsuppe, oppskrift kommer, men også gresskarkake! Å lage gresskarmos av fruktkjøttet for å bruke det i bakst blir heilt nydelig på smak og det gir eit veldig saftig resultat.

Det som er viktig når man velger gresskar er å kjøpe det som er egna til matlaging. Det er butternut gresskar og har en stor, pærelignande form.

Gresskarkake uten tilsatt sukker, gluten og melk (utenom glasuren) –

IMG_2034


Gresskarkake
200 g gresskarmos (ca. 1/2 butternut gresskar)
2 egg
50 g havremel
30 g kokosmel (evt. meir havremel)
1 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
30 g sukrin gold
20 g sukin+
evt. litt vatn

Lag gresskarmos av ca. 1/2 butternutgresskar. Skrell og fjern stein, fruktkjøttet i terninger. Kok, bak i ovnen eller mikro til det er mørt. Sistnevnte går kjappest og var min metode denne gangen. Mos til en jevn og klumpfri gresskarmos, det skal bli ca. 200 g.

Miks sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster evt. med vatn heilt til slutt for å få riktig konsistens. Hell røra i en liten kakeform på 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm diameter. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Bruk gjerne mindre form eller doble oppskrifta om du ønsker det. Kaka blir ganske lav.

IMG_2038


Kremost glasur 
100 g philadelphia
50 g sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulverkan sløyfes

Miks sammen og smak til om du ønsker glasuren søtere eller friskere. Bre over den avkjølte kaka.

IMG_2046


Tips og alternativer
– Havremel og kokosmel kan erstattes av anna tørrvare.
– Sukrin gold og sukrin+ kan erstattes av anna søtning tilsvarande ca. 70 g sukker.
– Uten glasur kan gresskarkaka fint fryses. Den holder seg saftig i kjøleskap 2-3 dager.

IMG_2045

Eg veit det sikkert er mange som er svært skeptiske no, men prøv! Fantastisk god kake med en sødme, saftighet og konsistens som eg håper fleire opplever 🙂 Gresskar er en super ingrediens og fleire oppskrifter kommer!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Du er kanskje klar over det, men etter at siden din ble flyttet så går det UTROLIG seint å laste den inn… veldig irriterende og kjedelig siden jeg ofte bruker bloggen din 😉

    1. Å? Dette må du utdjupe, for det er eg IKKJE klar over.
      Slike tilbakemeldinger setter eg pris på, for det er veldig vanskelig for meg å finne ut.

      Kor lang tid bruker den på å laste opp? Er det kun framsida? Er det når du går innpå bloggen, eller når du klikker deg innpå fra f.eks facebook? Bruker du mobil eller data (kva internett?). Håper du tar deg tid til å svare så eg kan prøve å få orden på problemet 🙂

      1. Så rart :/ Det er ikke noe problem for meg i hvert fall! 😀

      2. Det er både på nett og mobil, og uavhengig av hvor jeg sitter. Det samme skjer på unitedbloggers.no (men ikke på f.eks hellebornstein eller treningsfrue sin i like stor grad). Akkurat som om det oppsettet du bruker (som i stor grad er likt unitedbloggers sin) har en bug. Håper du finner ut av det 🙂

      3. Kva internett bruker du? Eg har safari, og her er det nemlig ikkje noko problem, så det kan vere grunnen 🙂

      4. Safari her også, og gjelder både 4g og hjemmenett og på jobb… 🙂

      5. Så merkelig…
        Her bruker den eit par sekunder på å laste skikkelig opp, men det går relativt kjapt til den fungerer optimalt.

  2. Kathrine BM

    Herlig! Jeg så nettopp butternut gresskar i butikken og lurte på om det egnet seg. Her skal det bakes! Takk for all inspirasjon!!

    1. Så bra! Lykke til Katrhine 🙂

  3. Kaloriinnhold?? 🙂

    1. Teller eller rekner ikkje kalorier 😉