Annonse
13. oktober 2015
Sukkerfri, enkel gresskarkake
Det er sesong for gresskar!
Gresskar fikk eg smaken på i fjor og lagde både søte og salte oppskrifter. En av mine absolutt favoritter er gresskarsuppe, men og gresskarkake! Å lage gresskarmos av fruktkjøttet for å bruke det i bakst blir heilt nydelig på smak og det gir eit veldig saftig resultat 🙂
Det du først og fremst må gjere når du skal bake med gresskar, er å bake fruktkjøttet. Det kan du enten gjere ved å dele gresskar i to og bake gresskaret med overflata nedover. Du kan og bake kun fruktkjøttet. Ha over litt olje og bak i ovnen på 200 grader til et er mørt, og lag deretter gresskarmos!
OBS! Anbefaler Hokkaido-gresskar eller Flaske-gresskar til matlaging!
Sukkerfri, enkel gresskarkake
200 g gresskarmos
2 egg
50 g havremjøml
30 g speltmjøl
1 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
30 g Sukrin gold
20 g sukrin+
evt. litt vatn
Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri røre. Juster evt. med vatn heilt til slutt for å få riktig konsistens. Hell røra i en liten kakeform på 14×18 cm eller rund form på 20-22 cm diameter. Steik på 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Bruk gjerne mindre form eller doble oppskrifta om du ønsker det. Kaka blir ganske lav.
Kremost glasur
100 g philadelphia
50 g sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulver
Slik gjer du:
Miks sammen og smak til om du ønsker glasuren søtere eller friskere. Bre over den avkjølte kaka.
Eg veit det sikkert er mange som er svært skeptiske no, men prøv! Fantastisk god kake som eg håper fleire vil prøve seg på 🙂
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR