Squashgetti med scampi

Hei alle sammen!

Som dere sikkert skjønner etterkvart, det har ikkje våre noke spøk at eg er hekta på spiralizeren min. Eg spiralizer squash, gulerøtter, kålrot, frukt og andre grønnsaker konstant i måltidene mine!

Idag vil eg dele en ny vri på squashgetti med dere, nemlig krema squashgetti med scampi. En rask, enkel, sunn og god middag som er perfekt i en hektisk kvardag. Eg har laga denne i nokre varianter no, det var virkelig godt med scampi som proteinkilde også!

IMG_1277


Krema squashgetti med scampi, 1 porsjon
1 squash
150 g kokt scampi
1 fedd kvitløk
1 liten ts hakka chilli
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
1 eggeplomme
2 ss revet parmesan
salt & pepper

Slik gjer du
Fres scampi med kvitløk og chilli. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.

Strimle squashen i  en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.

Sausen skal bli krema og fyldig. Er sausen tyntflytande, varm opp forsiktig og rør heile tida, da vil den tjukne. Her feila eg litt denne gangen som dere ser på bildene.

Rør inn scampiene på slutten og server straks med litt revet parmesan på toppen!

IMG_1279


Super middag om man kun skal lage til seg sjølv, men det er heller ikkje problem å doble oppskrifta om man er fleire.

IMG_1272


Håper fleire vil prøve seg på spiralizer-galskapen etterkvart! Bruk søkefeltet og søk på «SQUASHGETTI» så kjem alle mine tidligere varianter opp 🙂 God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Hei Linda. Hvor kan man få tak i spiraler?

    1. Du får ulike varianter på dei fleste butikker som selger kjøkkenutstyr 🙂

  2. Kristine

    Hei! Bør man ha parmesanost til squashgettien?

    1. Kva meiner du? På toppen eller i sausen?
      Det er absolutt ikkje eit must på toppen, men sausen blir ikkje det samme uten parmesanosten 😉

  3. Christina

    Denne er bare så fantastisk god! En gjenganger her i huset!

    1. Så hyggelig å lese, Christina! Lenge sida eg har laga squasggetti no – spørst om det ikkje blir middag snart 🙂

  4. Prøvde denne i dag, vanvittig god! Takk for at du deler så flotte oppskrifter

    1. En glede å inspirere, Pia 🙂 No kom eg på at det er alt for lenge sida eg har laga squashgetti – det blir ikkje lenge til no vertfall, det er jo så godt!

  5. Dette var sinnsykt godt skal garantert lages igjen!

    1. Sant det er? 😀 Savna spiralizeren min, fekk skikkelig lyst på dette no!!