Linda Stuhaug

Annonse

14. oktober 2015

Squashgetti med scampi

Squashgetti med scampi
Hei alle sammen!
Som dere sikkert skjønner etterkvart, det har ikkje våre noke spøk at eg er hekta på spiralizeren min. Eg spiralizer squash, gulerøtter, kålrot, frukt og andre grønnsaker konstant i måltidene mine!
Idag vil eg dele en ny vri på squashgetti med dere, nemlig krema squashgetti med scampi. En rask, enkel, sunn og god middag som er perfekt i en hektisk kvardag. Eg har laga denne i nokre varianter no, det var virkelig godt med scampi som proteinkilde også!
Krema squashgetti med scampi, 1 porsjon 1 squash 150 g kokt scampi 1 fedd kvitløk 1 liten ts hakka chilli 0,5 dl matfløte eller kokosmelk 1 eggeplomme 2 ss revet parmesan salt & pepper
Slik gjer du Fres scampi med kvitløk og chilli. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.
Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.
Sausen skal bli krema og fyldig. Er sausen tyntflytande, varm opp forsiktig og rør heile tida, da vil den tjukne. Her feila eg litt denne gangen som dere ser på bildene.
Rør inn scampiene på slutten og server straks med litt revet parmesan på toppen!
Super middag om man kun skal lage til seg sjølv, men det er heller ikkje problem å doble oppskrifta om man er fleire.
Håper fleire vil prøve seg på spiralizer-galskapen etterkvart! Bruk søkefeltet og søk på «SQUASHGETTI» så kjem alle mine tidligere varianter opp 🙂 God middag!

Hei alle sammen!

Som dere sikkert skjønner etterkvart, det har ikkje våre noke spøk at eg er hekta på spiralizeren min. Eg spiralizer squash, gulerøtter, kålrot, frukt og andre grønnsaker konstant i måltidene mine!

Idag vil eg dele en ny vri på squashgetti med dere, nemlig krema squashgetti med scampi. En rask, enkel, sunn og god middag som er perfekt i en hektisk kvardag. Eg har laga denne i nokre varianter no, det var virkelig godt med scampi som proteinkilde også!


Krema squashgetti med scampi, 1 porsjon
1 squash
150 g kokt scampi
1 fedd kvitløk
1 liten ts hakka chilli
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
1 eggeplomme
2 ss revet parmesan
salt & pepper

Slik gjer du
Fres scampi med kvitløk og chilli. Sett til side. Pisk sammen matfløte, eggeplomme, revet parmesan, salt og pepper i en liten bolle.

Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm. Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne.

Sausen skal bli krema og fyldig. Er sausen tyntflytande, varm opp forsiktig og rør heile tida, da vil den tjukne. Her feila eg litt denne gangen som dere ser på bildene.

Rør inn scampiene på slutten og server straks med litt revet parmesan på toppen!


Super middag om man kun skal lage til seg sjølv, men det er heller ikkje problem å doble oppskrifta om man er fleire.


Håper fleire vil prøve seg på spiralizer-galskapen etterkvart! Bruk søkefeltet og søk på «SQUASHGETTI» så kjem alle mine tidligere varianter opp 🙂 God middag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg