Linda Stuhaug

Annonse

15. oktober 2015

Proteinrike sjokoladekuler

Proteinrike sjokoladekuler
Innlegget inneholder annonselenker
Hei godtfolk! Idag har eg en godbit til dere som er perfekt til en munnfull – proteinrike sjokoladekuler. Nydelig som sunn snacks, men næringsinnholdet blir som proteinbar og kan fint nytes som mellommåltid eller i forbindelse med trening.
Småseige i konsistensen og veldig gode, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.
Proteinrike sjokoladekuler, ca. 10 stk. 60 g fibersirup clear 50 g proteinpulver sjokolade* 15 g kakao 2 ss sukrinmelis en klype salt 20 g smelta sukkerfri sjokolade en liten neve hakkede peanøtter
Slik gjer du: 1.Varm fibersirupen til den bobler, bland straks inn resten av ingrediensene. Rør godt, blandinga skal vere litt tørr, men får du problemer med å forme bruker du en bitteliten skvett vatn. Form til kuler mellom hendene. 2. Smelt sjokoladen, dypp kulene og strø over hakkede peanøtter til slutt. 3. Kulene er spiseklare etter ca. 30 minutt i kjøleskap. Kan oppbevares nokre dager i kjøleskap.
Tips & alternativer – Istedenfor proteinpulver i sjokoladesmak kan du bruke andre smaker, eller eventuelt en blanding mellom andre tørrvarer tilsvarande 50 g. Eg har laga sjokoladebar med en blanding mellom peanøttmel, mandelmel og kokosmel, da bruker eg også litt ekstra kakao. Prøv deg fram, proteinpulver er ikkje eit must!
– Skal du lage desse melkefri må du bruke melkefri tørrvare, enten dei som nevnt overnfor eller eit melkefritt proteinpulver. Så må selfølgelig sjokoladen også vere melkefri, men melkefri sjokolade er minst like godt!
Du kan kjøpe fibersirup her! For dei som lurer på kva det er og forskjellen:
Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Sirupen er heilt uten tilsatt sukker, med heile 70 g fiber og 5 g sukkerarter pr. 100 g.
Dette er en superingrediens som smaker godt og gjer godt for kroppen på samme tid. Fibersirup clear er det som skal til i baking og matlaging for å få en sprø utside og mjuk kjerne, og er eit vidundermiddel i barer for å få den småseige konsistensen.
Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde stevia og matekstrakt, som gir gyllen farge og fyldig søtsmak. Fungerer som eit mindre kaloririk og blodsukkervennlig alternativ til honning og sirup, smaker nydelig over pannekaker, yoghurtblandinger, bær, desserter, havregrøt og lignande.
Lag gjerne proteinbar eller andre former av oppskrifta – men proteinkuler er perfekt til en munnfull! Oppskrifta tilsvarer ca. 2 proteinbarer.
God torsdag!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei godtfolk!
Idag har eg en godbit til dere som er perfekt til en munnfull – proteinrike sjokoladekuler. Nydelig som sunn snacks, men næringsinnholdet blir som proteinbar og kan fint nytes som mellommåltid eller i forbindelse med trening.

Småseige i konsistensen og veldig gode, uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk.


Proteinrike sjokoladekuler, ca. 10 stk.
60 g  fibersirup clear
50 g  proteinpulver sjokolade*
15 g kakao
2 ss  sukrinmelis
en klype salt
20 g smelta sukkerfri sjokolade
en liten neve hakkede peanøtter

Slik gjer du:
1.Varm fibersirupen til den bobler, bland straks inn resten av ingrediensene. Rør godt, blandinga skal vere litt tørr, men får du problemer med å forme bruker du en bitteliten skvett vatn. Form til kuler mellom hendene.
2. Smelt sjokoladen, dypp kulene og strø over hakkede peanøtter til slutt.
3. Kulene er spiseklare etter ca. 30 minutt i kjøleskap. Kan oppbevares nokre dager i kjøleskap.


Tips & alternativer
– Istedenfor proteinpulver i sjokoladesmak kan du bruke andre smaker, eller eventuelt en blanding mellom andre tørrvarer tilsvarande 50 g. Eg har laga sjokoladebar med en blanding mellom  peanøttmel, mandelmel og  kokosmel, da bruker eg også litt ekstra kakao. Prøv deg fram, proteinpulver er ikkje eit must!

– Skal du lage desse melkefri må du bruke melkefri tørrvare, enten dei som nevnt overnfor eller eit melkefritt proteinpulver. Så må selfølgelig sjokoladen også vere melkefri, men melkefri sjokolade er minst like godt!


Du kan kjøpe fibersirup  her! For dei som lurer på kva det er og forskjellen:

Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Sirupen er heilt uten tilsatt sukker, med heile 70 g fiber og 5 g sukkerarter pr. 100 g.

Dette er en superingrediens som smaker godt og gjer godt for kroppen på samme tid. Fibersirup clear er det som skal til i baking og matlaging for å få en sprø utside og mjuk kjerne, og er eit vidundermiddel i barer for å få den småseige konsistensen.

Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde stevia og matekstrakt, som gir gyllen farge og fyldig søtsmak. Fungerer som eit mindre kaloririk og blodsukkervennlig alternativ til honning og sirup, smaker nydelig over pannekaker, yoghurtblandinger, bær, desserter, havregrøt og lignande.


Lag gjerne proteinbar eller andre former av oppskrifta – men proteinkuler er perfekt til en munnfull! Oppskrifta tilsvarer ca. 2 proteinbarer.

God torsdag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg