Eplekake uten tilsatt sukker

Innlegget inneholder annonselenker

Det er 17.oktober og den norske epledagen!
Da er det klart at epleoppskrift må deles, selfølgelig i ekte Linda Stuhaug stil som betyr uten tilsatt sukker. Ei enkel oppskrift på saftig eplekake som eg også delte i fjor. Nokon kjenner kanskje igjen bildene, eg har nemlig ikkje fått tatt nye, men har endra smått på sjølve oppskrifta. Uansett har den falt godt i smak hos dere lesere etter mange tilbakemeldinger!

I heile kaka er det kun ca. 500 kalorier. Proteinrik, mektig, blodsukkervennlig, sukkerfri, glutenfri – denne kan nytes med den beste samvittighet, gjerne som en ekstra luksus kveldsmat!

1713031-11-1410884798136

Eplekake
2 egg
130 g kesam
50 g havremel
30 g kokosmel
60 g sukrin gold 
25 g sukrin+
1 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang

2 norske epler
2 ss sukrin gold
1 ts kanel

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Kutt eplene i båter, strø over kanel og sukrin gold. Karamelliser 2-3 minutter i mikrobølgeovn til dei er lett møre.
2. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra. Juster med en skvett vatn/melk til passe konsistens. Hell i kakeform på 14×18 cm eller 20-22 cm i diameter.
3. Fordel eplene over kakerøra, trykk lett nedi båter for å få epler i heile kaka. Steik midt i ovnen ca. 20 minutt, eller til kaka er gjennomstekt.
4. Eplekake smaker aller best varm / lun med vaniljeis eller vaniljekrem. Nyt!

1713031-11-1410884827008

Tips & alternativer
– Bytt gjerne om på tørrvarer og/eller søtning som tilsvarer samme mengde. Anbefaler ikkje kun vanlig sukrin.
– Oppskrift på sukkerfri vaniljekrem finner du blant anna HER. 

1713031-11-1410885012846


Vil du prøve deg på en anna type eplekake kan eg anbefale epleform med crunchy topping. Du finner den HER. 

1713031-11-1412191618411

Så blei denne oppskrifta på eplemuffins med innbakt vaniljekrem veldig populær. Oppskrifta er ganske lik eplekaka og du finner den HER. 

IMG_1591


Ellers er det berre å bruke søkefeltet og søke på «eple» – så kommer alle mine oppskrifter oversiktlig opp!
Ha en fin lørdag alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei, kan kesam byttes ut med yoghurt naturell?

    1. Ja, det skal nok gå fint, så lenge yoghurten ikkje er for mager 🙂

  2. Hei Linda!
    Kan jeg bruke en brødform til denne kaken? 🙂
    Er perfekt for meg som student å lage en litt mindre kake, for hvis ikke må jeg fryse ned.

    1. Heisann! Joda, det går nok heilt fint det altså 😀 Men den er også heilt super å fryse!