Linda Stuhaug

Annonse

18. oktober 2015

Blåbær havregrøt

Blåbær havregrøt
Innlegget inneholder annonselenker
Hei! Denne havregrøten passer gjerne best som kvardagsfrukost, lunsj eller kveldsmat. Eg veit havregrøt eller kjøleskapsgrøt er standard frukost for mange der ute, så her har dere en liten ny vri som blei SÅ godt! Med litervis blåbær i frysaren tilsatte eg blåbær i havregrøten for ei stund sida og det blei straks en ny favoritt!
Blåbær havregrøt, 1 porsjon 50-60 g havregryn 3 dl melk 0,5-1 dl ferske eller frosne blåbær 1 ss sukrin goldeller honning en god klype salt 1 egg, kan sløyfes men gjer havregrøten ekstra næringsrik og mektig uten å gi smak bær til topping
Slik gjer du: Kok opp havregryn og melk, rør underveis på middels varme. Rør inn blåbær mot slutten og la grøten småkoke nokre minutter til. Smakstilsett med søtning og salt. Sett kjelen til side og rør godt inn egget.
Server havregrøten med friske eller lune bær, evt. frukt, nøtter eller anna topping du foretrekker!
Eg har prøvd den nye ceylon kanelen fra økosjokolade. Denne inneholder mykje mindre av det potensielt skadelige stoffet kumarin enn den vanlige Cassia-kanelen. Ceylon kanel er derfor å foretrekke for mange som kanskje spiser mykje kanel, og brukes naturligvis på alle måter kanel vanligvis blir brukt på. Du finner den HER.
Eit dryss kanel, en klatt gresk yoghurt, friske brigebær og halvfrosne blåbær toppa eg havregrøten min med denne gangen, en god kombinasjon!
Dere som har fulgt meg over lengre tid kjenner til rått egg i havregrøten. Det gir altså ikkje fra seg smak, men gjer havregrøten ekstra luftig, kremette, næringsrik og mettande. Prøv å bli overbevist sjølv!
Ha en nydelig høstdag då alle sammen! Det er søndag og den store turdagen. Sola skinner fra blå himmel i hovedstaden, det skal definitivt nytes.
Kari Traa dunjakke finner du her– en varm og god ytterjakke som passer perfekt til kalde høstdager. 60% dun og 40% fjær.
Kari Traa ullskjorte finner du her – ull er gull og eit must gjennom det neste halvåret!
Nyt søndagen!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei!

Denne havregrøten passer gjerne best som kvardagsfrukost, lunsj eller kveldsmat. Eg veit havregrøt eller kjøleskapsgrøt er standard frukost for mange der ute, så her har dere en liten ny vri som blei SÅ godt! Med litervis blåbær i frysaren tilsatte eg blåbær i havregrøten for ei stund sida og det blei straks en ny favoritt!

Blåbær havregrøt, 1 porsjon
50-60 g havregryn
3 dl melk
0,5-1 dl ferske eller frosne blåbær
1 ss sukrin goldeller honning
en god klype salt
1 egg, kan sløyfes men gjer havregrøten ekstra næringsrik og mektig uten å gi smak
bær til topping

Slik gjer du:
Kok opp havregryn og melk, rør underveis på middels varme. Rør inn blåbær mot slutten og la grøten småkoke nokre minutter til. Smakstilsett med søtning og salt. Sett kjelen til side og rør godt inn egget.

Server havregrøten med friske eller lune bær, evt. frukt, nøtter eller anna topping du foretrekker!



Eg har prøvd den nye ceylon kanelen fra økosjokolade. Denne inneholder mykje mindre av det potensielt skadelige stoffet kumarin enn den vanlige Cassia-kanelen. Ceylon kanel er derfor å foretrekke for mange som kanskje spiser mykje kanel, og brukes naturligvis på alle måter kanel vanligvis blir brukt på. Du finner den HER.



Eit dryss kanel, en klatt gresk yoghurt, friske brigebær og halvfrosne blåbær toppa eg havregrøten min med denne gangen, en god kombinasjon!

Dere som har fulgt meg over lengre tid kjenner til rått egg i havregrøten. Det gir altså ikkje fra seg smak, men gjer havregrøten ekstra luftig, kremette, næringsrik og mettande. Prøv å bli overbevist sjølv!



Ha en nydelig høstdag då alle sammen! Det er søndag og den store turdagen. Sola skinner fra blå himmel i hovedstaden, det skal definitivt nytes.


Kari Traa dunjakke finner du her– en varm og god ytterjakke som passer perfekt til kalde høstdager. 60% dun og 40% fjær.

Kari Traa ullskjorte finner du her – ull er gull og eit must gjennom det neste halvåret!



Nyt søndagen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg