Linda Stuhaug

Annonse

20. oktober 2015

Ovnsbakt torsk med blomkålpotetmos, erter og bacon

Ovnsbakt torsk med blomkålpotetmos, erter og bacon
Hei og god tirsdag!
På tide med kvit fisk igjen, torsk er på menyen i en spennande og smakfull kombinasjon. Middag med med både synlige og skjulte grønnsaker, det heile toppa med crispy bacon som gjer måltidet komplett.
Ovnsbakt torsk med blomkålpotetmos, erter og bacon:
Du trenger, 2 porsjoner ca. 400-500 g torskefilêt 3-4 store poteter 1 blomkål 200 g fryste erter 100-150 g g bacon i terninger smør salt&pepper
Slik gjer du: 1. Skrell og del potetene i mindre biter. Kok møre med blomkålbuketter. Sil godt av vatnet og mos med en stavmikser til en klumpfri mos, smak til med salt, pepper og en klatt smør.
2. Strø salt og pepper over torskefilêtene, steik på 180 grader 10-15 minutter, til torsken begynner å flake seg.
3. Steik bacon i smør, tilsett erter og la det bli gjennomvarmt.
4. Server torsken på en seng av blomkålpotetmos og topp det heile med bacon og erter.
Eg tilsatte også litt erter i blomkålpotetmosen for fargen sin del. Smakstilsett gjerne blomkålpotetmosen med chilli, kvitløk, parmesanost, en god klatt kesam eller creme fraiche, ulike krydder og/eller urter.
Nyt en fiskemiddag med masse smak og grønnsaker! Håper det frister 🙂 

Hei og god tirsdag!

På tide med kvit fisk igjen, torsk er på menyen i en spennande og smakfull kombinasjon. Middag med med både synlige og skjulte grønnsaker, det heile toppa med crispy bacon som gjer måltidet komplett.

Ovnsbakt torsk med blomkålpotetmos, erter og bacon:



Du trenger, 2 porsjoner
ca. 400-500 g torskefilêt
3-4 store poteter
1 blomkål
200 g fryste erter
100-150 g g bacon i terninger
smør
salt&pepper

Slik gjer du:
1. Skrell og del potetene i mindre biter. Kok møre med blomkålbuketter. Sil godt av vatnet og mos med en stavmikser til en klumpfri mos, smak til med salt, pepper og en klatt smør.

2. Strø salt og pepper over torskefilêtene, steik på 180 grader 10-15 minutter, til torsken begynner å flake seg.

3. Steik bacon i smør, tilsett erter og la det bli gjennomvarmt.

4. Server torsken på en seng av blomkålpotetmos og topp det heile med bacon og erter.



Eg tilsatte også litt erter i blomkålpotetmosen for fargen sin del. Smakstilsett gjerne blomkålpotetmosen med chilli, kvitløk, parmesanost, en god klatt kesam eller creme fraiche, ulike krydder og/eller urter.

Nyt en fiskemiddag med masse smak og grønnsaker!
Håper det frister 🙂 

Annonse

7 Kommentarer

m

marte

7. oktober 2018

Eg byta ut erter (sundag og stengte butikkar) med lauk og sopp, og det blei utruleg bra! Hadde heller ikkje potet, men brukte sellerirot + blomkål i stadenfor. Og så bakte eg torsken saman med sopinat….mmmm!!Eg syntes nesten denne varianten blei endå betre, så om du sjølv er nyfiken på den varianten så hadde det vore spennande å sjå korleis dine kokkekunskaper kunne gjort den sikkert enda betre igjen! Og eit spørsmål også: Når du baker fisken i ovnen, bruker du då ein ildfast form, pakker du dei inn i al.folie, eller baker du dei rett på plata?

Linda Stuhaug

8. oktober 2018

Hei Marte! Mmm, høyres veldig godt ut 😀 Eg har variert litt, men her har eg berre brukt ein ildfast frm uten folie 🙂 Dei siste åra har eg egentlig slutta å ovnsbake torsk, eg liker bedre å pannesteike den i smør!

m

marte

10. oktober 2018

Det ER magisk ….! 😀

Linda Stuhaug

11. oktober 2018

😀 <3

m

marte

8. oktober 2018

Ein slik ein! https://www.elkjop.no/product/hvitevarer/tilbehor-og-andre-hvitevarer/MULTISTEAMER/zenniva2-micro-dampenhet-til-mikrobolgeovn

Linda Stuhaug

9. oktober 2018

Oi, så spennande 😀 Takk for tips, Marte! Dettee skal eg undersøke litt nærmare altså, høyres jo nesten litt magisk ut 😀

m

marte

8. oktober 2018

Eg har, utruleg nok, fått dilla på å lage torsk i … HELD DEG FAST …mikroen! Fekk tilfeldigvis tak i ei slags dampkoker til å sette i mikroen, står at ho er perfekt til fisk og til grønnsaker. Litt vatn i botn, så fisk på ei rist, og eit lokk over. To -tre minutt i mikro og så er torsken som om han er perfekt trukken i vatn, verken tørr, ihjelkokt eller rå. Magisk, verkeleg! Det har gjort det så utruleg mykje enklare å spise måfisk ofte for det blir ikkje noko styr med oppvaske heller, og så kan eg berre slenge fisk i mikroen og ha saman med kva enn eg har av tilbehør-rester!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg