Sukkerfri snickers sjokolade

God onsdag godtfolk!
Dagens oppskrift har eg virkelig sett fram til å dele – en sukkerfri og proteinrik variant av den populære snickers sjokoladen! Desse barene forsvant i en fei og til og med mi svært kresne venninne sa at det var noko av det beste eg hadde laga.

Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av eit godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt. En kombinasjon uten like!

En slik oppskrift krever litt ingredienser og framgangsmetoden kan sjå avansert ut – men det er veldig enkelt. Proteinrike, uten tilsatt sukker og gluten:

IMG_2239



Les heile innlegget! Tips og alternativ under.

Lag 1: 
20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter
40 g vaniljeprotein
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløyte
30 g sukrin gold
10 g smør
12 g fibersirup gold

2-3 never salt peanøtter
50 g sukkerfri sjokolade

IMG_2232



Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen peanøttmel, vaniljeprotein og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1 og avslutt med hakkede peanøtter. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.


collage-003


Snickersbarene oppbevarer du i kjøleskap, men la dei gjerne stå litt i romtemperatur før servering.

IMG_2248



Tips og alternativer

for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene som står, men eit par justeringer kan en tipse om:
– har du ikkje vaniljeprotein kan du bruke 35 g peanøttmel og 20 g havremel + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du sjokoladeprotein kan du bruke dette istedenfor vaniljeprotein.

Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delitetroponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.

Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande, spørr i kommentarfeltet så skal eg svare så godt eg kan 🙂 

IMG_2244

Det er umulig å spise berre en… Håper fleire vil prøve seg, for dette var så innimari godt!

Og er det forresten nokon som er glad i JAPP-sjokoladen? Det er og eit ekspriment eg har hatt og oppskrifta vil komme i starten av neste veke!

IMG_2257

Ha en strålande onsdag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

120 kommentarer

  1. Hei.
    Synes disse er kjempegode og har laget dem mange ganger. Men lurer på om de kan spises av gravide? Har lest at gravide ikke skal ha for mye av noen av ingrediensene denne oppskriften inneholder, men finner ikke konkret hvorfor og hvor mye det gjelder.

    Mvh Siri

    1. Hei! Og kva ingredienser er det…? Det er liksom ikkje noko hokus pokus med noken av ingrediensane her. Eg hadde ikkje bekymra meg for det, men er du usikker så lar du vere 🙂

  2. Jeg lurer på hva du lager karamell i, for at det ikke skal grise til hele mikroen?
    Jeg prøvde i dag, og det eksploderte så hele mikroen var full masse. Det ble til at jeg kokte den i kjele.

    1. Eg bruker berre en stor bolle 🙂