Sukkerfri snickers sjokolade

God onsdag godtfolk!
Dagens oppskrift har eg virkelig sett fram til å dele – en sukkerfri og proteinrik variant av den populære snickers sjokoladen! Desse barene forsvant i en fei og til og med mi svært kresne venninne sa at det var noko av det beste eg hadde laga.

Barene har en småseig bunn med smak av vanilje og peanøtter, etterfulgt av eit godt lag karamell, crunchy nøtter og sjokoladetrekk rundt. En kombinasjon uten like!

En slik oppskrift krever litt ingredienser og framgangsmetoden kan sjå avansert ut – men det er veldig enkelt. Proteinrike, uten tilsatt sukker og gluten:

IMG_2239Les heile innlegget! Tips og alternativ under.

Lag 1: 
20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter
40 g vaniljeprotein
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2, karamell:
1,5 dl vikingmelk, evt. fløyte
30 g sukrin gold
10 g smør
12 g fibersirup gold

2-3 never salt peanøtter
50 g sukkerfri sjokolade

IMG_2232Slik gjer du:
1. Kle en liten form eller matboks med bakepapir.

2. Bland sammen peanøttmel, vaniljeprotein og sukrinmelis. Varm fibersirupen til den bobler lett og vend inn i det tørre. Juster konsistensen med væske, blandinga skal vere litt tørr, men du skal kunne trykke den ned i formen.

3. Bland sammen ingrediensene til karamellen i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. Hell karamellmassen over lag 1 og avslutt med hakkede peanøtter. Sett kjølig til karamellen har stivna. Bruk gjerne fryser så det går raskere.

6. Del opp i passelige biter. Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og kle bitene med sjokoladen. Sett kaldt til sjokoladen er stivna.


collage-003


Snickersbarene oppbevarer du i kjøleskap, men la dei gjerne stå litt i romtemperatur før servering.

IMG_2248Tips og alternativer

for å få eit smaksmessig og konsistensmessig komplett resultat vil eg absolutt anbefale å følge oppskrifta med dei ingrediensene som står, men eit par justeringer kan en tipse om:
– har du ikkje vaniljeprotein kan du bruke 35 g peanøttmel og 20 g havremel + litt ekstra sukrinmelis for å få riktig sødme. Har du sjokoladeprotein kan du bruke dette istedenfor vaniljeprotein.

Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delitetroponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.

Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande, spørr i kommentarfeltet så skal eg svare så godt eg kan 🙂 

IMG_2244

Det er umulig å spise berre en… Håper fleire vil prøve seg, for dette var så innimari godt!

Og er det forresten nokon som er glad i JAPP-sjokoladen? Det er og eit ekspriment eg har hatt og oppskrifta vil komme i starten av neste veke!

IMG_2257

Ha en strålande onsdag alle sammen!

142 kommentarer

 1. Hei! Så sykt godt ut, har veldig lyst til å prøve, har bare et problem, har alle ingredienser bortsett fra fibersirup clear.. Er det noe jeg kan bytte ut med dette? Kan jeg eventeult bruke yaconsirup istede?
  Takk på forhånd:) bloggen din er såå inspirerende!!

  1. Yaconsirup har ikkje dei samme egenskapene som fibersirup. Fibersirup er viktig for å få den småseige konsistensen. Du kan bruke yaconsirup, men vær obs på at resultatet blir noke heilt anna. Anbefaler virkelig fibersirupen 🙂
   Tusen takk, så kjekt å lese!

 2. Karoline

  Går det ann å bruke kokosmelk istedet for vikingmelk? Evt noe annet laktosefritt?

  1. Du kan bruke lakstosefri fløte for laktosefritt resultat 🙂

 3. Nam! Takk for alle dei gode oppskriftene du delar! 😀 kva kan eg bytte ut vikingmelk med for å få den laktose-og melkeproteinfri?

  – Hilde

  1. Du kan bruke laktosefri fløte, men eit melkefritt alternativ til vikingmelk/fløte har eg dessverre ingen erfaring med. Kanskje du veit kva som fungerer? Det må vere en slags fløte, soyafløte eller lignande.

 4. johanna

  Hei. Hvor kjøper du vaniljeprotein?:)

  1. Det er linka i innlegget.

 5. Så spennende! Men har ikke alle ingrediensene, så det blir nok ikke at jeg prøver helt enda…

  1. Oppskrifta ligger her, så da er det berre å leite den fram igjen når du har det i hus 🙂

 6. Hei!

  Må man bruke de siruptypene du lister opp, eller fungerer det også med honning/lønnesirup?

  Takk for svar! 🙂

  1. Honning har ikkje dei samme egenskapene som fibersirup. Fibersirup er viktig for å få den småseige konsistensen. Du kan bruke honning, men vær obs på at resultatet blir noke heilt anna. Anbefaler virkelig fibersirup i lag 1, men honning kan brukes istedenfor yaconsirup slik som det står 🙂

 7. Det ser kjempe godt ut, og skal absolutt prøves til helgen

  1. Så bra! Lykke til, håper det smaker 🙂

 8. Så sykt godt ut! Istedet for fibersirup, kan jeg bruke yaconsirup? Har bare dette. 🙂

  1. Yaconsirup har ikkje dei samme egenskapene som fibersirup. Fibersirup er viktig for å få den småseige konsistensen. Du kan bruke yaconsirup, men vær obs på at resultatet blir noke heilt anna.

 9. Gunhild

  Tusen takk for oppskrifta, disse var kjempe gode☺️

  1. Så hyggelig å lese, Gunhild 🙂 Takk for tilbakemelding!

 10. Amalile

  Hei igjen!

  Har regnet ut næringsinnhold og sammenlignet med den originale snickers 🙂
  Må si resultatet er slående!

  Deler du oppskriften din i 9 biter, får du at per bar er ca. 56 g. Per 100 g har dine 282 kcal, dersom du bruker 100 g peanøtter. Dermed har en bar sunne 160 kcal 🙂
  Den originale snickers inneholder så mye som 475 kcal per 100 g, hvor en bar er 52,7 g og har hele 280 kcal med hele 27 g sukker!

  Sparer mye unødvendig sukker på å lage dem selv 😉

  1. Hei 🙂 282 kalorier pr. 100 g er jammen ikkje verst! I tillegg er det både proteiner og desse er meir mektige enn dei sukkerholdige. Kjekt du ville rekne det ut Amalile 🙂 god fredag!

 11. Må bare handle litt sirup så blir det sjokolade til helga 🙂 Hvor stor er formen du brukte?

  1. Ca. 15×15 cm, kanskje bittelitt større. Håper det saker 🙂

 12. Karina Nilsen

  Hei! Kan jeg bruke Bake Easy pulveret fra x-life istedenfor proteinpulver?

  1. Hei!
   Eg har aldri prøvd easu bake i barer og veit ikkje heilt korleis det egner seg, men eg rekner med det skal gå fint 🙂 Lykke til!

 13. Hei! Denne oppskriften så utrolig god ut, men ettersom jeg er allergisk mot peanøtter lurte jeg på om det er mulig å erstatte peanøttmel og peanøtter med mandelmel og mandler?

  1. Hei!
   Dette går heilt sikkert fint, men barene vil naturligvis bli litt annleis i smaken 🙂 lykke til!

 14. Jeg hater å bli misforstått, så håper du ikke tar denne kommentaren feil.

  Husker du hvordan det var å bli mobbet for vekta. At folk lage vitser hvor de feks sa: du er så tjukk at når du steller deg på vekta kommer telefonnummeret ditt opp?
  Eller hvis det skulle være klassefest, ble du nektet avgang fordi folk ( medelever) sa at det ikke var nok mat til deg.

  Kan du huske disse kommentarene?
  husker du alle blikkene.
  Hvorfor i huleste skal man bli behandlet andeledes pga vekta!!??

  Jeg er selv overvektig og har fått alle disse kommentarene og blikkene.
  Men du har vært et av mine store forbilder☺️

  Men det siste 1/2 året har jeg faktisk møtt på deg 3-4 ganger ( og snakket litt med deg).
  Det har vært veldig hygglig, men ble også veldig skuffet og lei meg fordi JEG (FØLTE) at du så vidt oppførte deg som «mobberne», (hvis man kan kalle dem det?)
  Men jeg digger deg forsatt, men ville bare si ifra, så du ikke blir som dem.

  1. Skjønner med en gang at dette berre er en fjasekommentar, så spar meg neste gang takk 🙂

 15. Lagrer denne oppskriften til neste lønning kommer inn og jeg kan kjøpe alle ingrediensene. Skapene er skrapt og alt jeg har er sukrinmelis og vikingmelk av det man trenger. Gleder meg skikkelig til å prøve denne, vet den ville vært perfekt for meg og favorittfyren min 🙂

  Har du forresten et slags samleinnlegg med hvilke ingredienser man bør ha i skapet for å kunne lage bakeoppskriftene du legger ut her? Så vet jeg hva jeg skal hive oppi min digitale handlekurv neste gang.

  1. Så kjekt du vil prøve barene, Synne 🙂 Eg håper og trur dei faller i smak hos deg også!

   Visst du ser under «kategorier» i menyen, så er det en egen kategori som heite «ingredienser». Der har eg skrevet litt forskjellige innlegg det siste året 🙂

   1. Takk 😀

   2. Berre hyggelig 🙂

 16. Jeg lagde disse i dag, og de var nyyydelige! Smaker akkurat som originalen 😀 Neste gang skal jeg ta peanøttene mellom fyll 1 og 2 da, for de falt bare av når de var oppå karamellen (gikk greit nok etter å ha trykket de enda litt mer ned).

  Det eneste jeg lurer litt på er om du vet, Linda, om sukrin-melkesjokoladen er litt mer kronglete å smelte? Selv om jeg brukte vannbad, ble den plutselig klumpete og hard. Lurer på om det kanskje ble for varmt? Har du vært borti det? Den ble grei igjen når jeg tok den vekk fra vannbadet og rørte i den, men syntes det var litt rart. Synes også det var litt vanskelig å bre sjokoladen jevnt over fordi den ble litt tykk smeltet, så jeg brukt over dobbelt så mye sjokolade som i oppskriften :S

  Men alt i alt super oppskrift 😀

  1. Hei Heidi 🙂
   Så utrulig hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk! Veldig kjekt at barene falt i smak hos deg 🙂

   Eg har opplevd eit par ganger at sjokoladen er merkelig å smelte, men eg trur det har med for høg temperatur og/eller at eg glømmer å røre i den før det har gått for lang tid. Kanskje det er problemet hos deg også? Ellers pleier eg av og til å ta litt nøytral cocosa med sjokoladen, så smelter den litt bedre 🙂 Så har du cocosa i hus kan eg anbefale å prøve det!

   1. Ja, det kan tenkes at det er det som er problemet her og. Neste gang (for det blir en neste gang ganske kjapt ;)) skal jeg prøve å ha cocosa oppi, takk for tipset! 🙂

    Takk for en helt super blogg. Finner enorme mengder inspirasjon her 🙂

   2. Så bra, bedre lykke neste gang 🙂
    Kjekt å lese, Heidi – takk for hyggelige ord! Ha en fin dag 🙂

 17. Dette var oppskrifta som overbeviste meg om at eg trengte fibersirupen i livet mitt, og fy søren eg angrar ikkje! Tusen takk for ei herlig oppskrift og ein inspirerande blogg; eg gler meg til å teste ut dei andre barane 😀

  1. Så bra, Sandra! Fibersirup er virkelig en fantastisk ingrediens ingen andre kan måle seg med 🙂
   Håper fleire oppskrifter faller i smak. God søndag til deg 🙂

 18. Nathalie

  Hei,
  Hva kan jeg bruke i stedet for sukrinMELIS. Liker ikke melisen 🙂
  Sukrin+?

  1. Melisen er egentlig nødvendig for å at det skal blande seg med resten uten konsistens. Men du kan prøve med sukrin+ 🙂

 19. Camilla

  Hei! Kan du forklare hvordan du får et så jevnt og tynt sjokoladetrekk utenpå barene? Det blir alltid søl og klumper når jeg prøver på denslags, og ender alltid opp med å bruke mye mer sjokolade enn i oppskriftene ☺

  1. Hei! Eg smelter den berre skånsomt opp og bruker to gafler når eg dypper barene, lar det renne godt av før eg legger dei på eit bakepapir til avkjøling. Av og til bruker eg litt cocosa for å få sjokoladen enklere å smelte 🙂

 20. Hei! Har veldig lyst til å lage disse 🙂 Vet du om det er mulig å lage karamellen uten microbølgeovn?

  1. Ja, det står i innlegget. Du kan og koke massen i en kjele, men det tar lengre tid 🙂

 21. Hei Linda!

  Nå gir jeg snart opp Stevia sjokoladen 😛 Har prøvd å smelte den på svakvarme,høyvarme,med litt cocosa i…til og med i mikroen. Men den blir like seig og vanskelig uansett .Har du et supertriks i ermet jeg kan prøve,eller forslag til en sukkerfriesjokolade som kan være lettere å jobbe med?

  Ellers må jeg bare få si tusen takk for at du har denne bloggen. Den er redningen min når jeg er fantasiløs og matlei,eller bare er fysen på noe godt! Du gir meg så masse inspirasjon! TAKK <3

  1. Så merkelig! Eg bruker som sagt den sukrin-sjokoladen no for tida, men eg har aldri hatt noke voldsomt problem med stevia-sjokolade tidligare. Cocosa gjer det iallefall alltid lettere, men visst du har prøvd det og så veit eg ikkje heilt tips eg skal komme med… Det er og viktig at det ikkje kommer vatn/væske i sjokoladen, og at man rører underveis.

   Veldig hyggelig å kunne gi masse matinspirasjon Kine! Det setter eg veldig pris på å få høre :):) Lykke til med sjokoladen!!

   1. Tusen takk for svar!
    Da skal jeg prøve litt til,må vel få naila den tilslutt 🙂

   2. Det går alltid bra til slutt 🙂

 22. Signemor

  Desse var kjempegode Kor lenge held dei seg i kjøleskapet trur du? Kan dei ev frysast?

  1. Dei holder seg leeeenge i frysaren. Trur dei forsvinner før du trenger å tenke på om det er gamle.. 🙂

 23. Hei.
  Mange flotte oppskrifter å finne her på bloggen din 🙂 Driver på og lager desse no, er det nokon grunn til at du varmer opp fibersirupen til bunnen? Eg såg ikkje det då eg heiv alt i hop, så no lurer eg på om fibersirupen bør varmebehandles. ..?
  Britt 🙂

  1. Hei 🙂 På informasjon om fibersirupen står det at den skal varmes før bruk. Eg rekner med det er for å få riktig konsistens, men det kan godt hende det fungerer fint uten også!

 24. Laga disse ista, vart FANTASTISK gode! Tusen takk for oppskrifta :-):-)

  1. Fantastisk Regine! Takk for tilbakemelding, det er alltid kjekt 🙂

 25. Hei 🙂

  Veldig fornøyd med oppskriftene jeg har prøvd så langt, men sliter litt med de der kondensert melk skal kjøres i mikroen. (Kan det hende dette er fordi jeg bruker den fra Nestle og ikke Vikingmelk kanskje?) Sist jeg forsøkte så så hele massen ferdig ut etter bare et minutt, men siden det stod at de trengte en del tid så kjørte jeg videre, dessverre ble den da bare klumpete og brent etter bare et ekstra minutt, så 2 totalt. Kan det rett og slett være så enkelt at i mikroen min blir det ferdig på 1 minutt eller er det noe annet ninjatriks du har å dele? 🙂

  1. Hei! Bruker du usøtet vikingmelk?
   Ser den ferdig ut etter 1 minutt, så er den ferdig. Då må du ikkje kjøre den vidare, da vil den naturligvis bli klumpette. Men eg kan ikkje heilt skjønne at alt er riktig da, så da må det vere noko med vikingmelka du bruker, eller at du har en supermikro 🙂

 26. Hei!
  Har ikke vaniljeprotein, så må kjøpe det. Er det mye annet man kan lage med det? Evt hva for eksempel.

  1. Det står alternativer i innlegget 🙂

 27. Det ble ikke suksess her 🙁
  Jeg hadde ikke vaniljeprotein, så brukte 35g peanøttmel og 20g hvavremel (malte havregryn selv)+ litt ekstra sukrin. Men bunnen min ble bare seig, skal den være det? Står i oppskriften at blandingen skal bli tørr, men min ble veldig klissete (og vanskelig å trykke i formen) og jeg brukte bare såvidt 1 ss vann. Varmet opp fibersirupen som det står. Skjønner ikke hva jeg gjorde feil, har du noen ideer? 🙂

  (Forresten, hemmeligheten med å smelte sukrinsjokolade er forsiktig oppvarming har jeg oppdaget etter en del runder med klumpete sjokolade. Virker som at den tåler mindre varme enn vanlig kokesjokolade)

  1. Ok, jeg ser nå at det i starten av oppskriften står at bunnen skal være småseig, men min ble altså veldig seig. Sånn at hele baren bøyer seg ned når jeg holder med fingrene 😛

   1. Såpass! Høres veldig merkelig ut, har ikkje fått andre tilbakemeldinger på det :/

  2. Så rart at du fikk så klissette blanding! Den skal jo bli tørr. Du skulle nok ikkje brukt vatn, det er kun visst blandinga er så tørr at det ikkje går å forme den. Er du sikker på at målene er riktige? 🙂

   1. Ja alle mål var riktig, brukte vekt og alt hehe. Jeg har forstått riktig at det totalt skal være 35g peanøttmel+20g havremel+litt ekstra sukrin når man ikke bruker proteinpulver? 🙂

    Mulig jeg prøver igjen ikveld, da prøver jeg å helle i litt og litt fibersirup 😉

   2. Ja, samme mengde tørrvare med eller uten proteinpulver.
    Du får prøve å holde litt igjen på fibersirupen ja!

   3. Bedre lykke gang nr. 2!

    Tenkte det var greit med tilbakemelding angående alternativer til til lag 1 for de som ikke har proteinpulver: 30g peanøttmel + 30g kokosmel + litt ekstra sukrin + en dæsj ekte vaniljepulver og alt annet likt fungerte utmerket for meg 🙂

   4. Det er også en mulighet 🙂 Mange måter å gjere det på, proteinpulver er ikkje noke must.
    Takk for tilbakemelding Hana! God søndag!

 28. Christine

  Hei! Jeg synes du er en fantastisk inspirasjon for å lage sunne digge ting. Snickersene har blitt en personlig favoritt både hos meg og samboeren. Av og til så mangler jeg ting, som peanøttmel, yaconsyrup eller sukrin gold. Men jeg har nå begynt å alltid ha sukrinmelis, havregryn, nøtter, fiberhusk, fibersyrup og sukkerfri mørksjokolade tilgjengelig. Så selvom det ikke alltid blir helt likt din oppskrift, så blir det fortsatt super godt. Er så glad for at jeg fant bloggen din, og jeg er stor fan av deg 😀

  1. Tusen hjertelig takk for hyggelige ord, Christine! Veldig kjekt med tilbakemelding. Setter så stor pris på det, og det gir meg masse motivasjon til å fortsette som eg gjer 🙂 Håper eg kan inspirere vidare!

 29. Finnes det andre merker på vaniljeproteinet? Det er utsolgt på xlife. Men proteinfabrikken selger et melkeprotein med vaniljesmak. Kan dette brukes? Håper du kan svare meg .. Mvh celine

  1. Hei! Det går nok heilt fint å bruke det ja 🙂
   Har du en link, så kan eg dobbeltsjekke?

  1. Ja, men dette skal gå fint 🙂 Men som det står i oppskrifta: eg har jo egentlig brukt sjokoladeprotein, vaniljeprotein er alternativet.

 30. Jeg leste igjennom oppskriften en gang til, og da står det Vaniljeprotein. Du har også linket til et protein med vaniljesmak. Men du anbefaler altså sjokolade i stedenfor? Herremin, tusen takk for at du tar deg tid til meg! En fantastisk blogg med mye inspirasjon og fine oppskrifter 🙂

  1. Beklager! Eg tenkte feil – at dette var japp sjokoladen. Det stemmer, eg har brukt vaniljeprotein 🙂
   Det skulle berre mangle, selfølgelig prøver eg å hjelpe leserene mine 🙂

 31. Sidsel Oksum

  Holder på å lage sunn japp. Er ferdig med lag 1 og startet på lag 2, men får det ikke til å stivne. Har ikke micro ovn , må bruke kjele. Holdt på en halv time nå. Hva gjør jeg feil. Skal det ikke koke?

  1. Dette er tredje kommentaren. Eg har svart på dei to andre.

 32. Josefin

  Hej, försöker med karamellsåsen nu men den blir inte tjock som din?? Fortfarande rinnande efter 20 minuter…. I mikro 🙁

  1. Hei! Det kan hende den da må stå lengre. Det kan ta ganske lang tid, det kan ta kort tid, det varierer veldig. Håper resultatet blir bra til slutt 🙂

 33. Lagde disse her om dagen, de ble ikke i nærheten av så fine som dine men såå gode! Smaker akkurat som mammas snickerskake men med myye bedre næringsinnhold! Tusen takk for super oppskrift!

  1. Så hyggelig tilbakemelding Tone 🙂 Absolutt smaken som teller! Det er en glede å inspirere med oppskrifter 🙂

 34. Du har så mange gode oppskrifter, alt jeg har laget fra bloggen din smaker så godt! Sist ut var laks og brokkoligratengen, nydelig!
  Kan man bruke fibersirup gold i stedet for clear i denne oppskriften?

  1. Hei! Så hyggelig, Mari 🙂 Veldig kjekt å lese at oppskrifter faller i smak.
   Eg anbefaler virkelig clear, etter min personlige erfaring gir det best smak og konsistens. Fibersirup gold har ikkje samme egenskapene, du kan selfølgelig bruke det, men får ikkje heilt det samme resultatet!

 35. Karoline

  Utrolig god sjokolade! Bare et problem, må bruke minst dobbelt så mye sjokolade som oppskriften sier, ellers får man ikke sjokolade over heler biten.

  1. Så merkelig. Kva merke brukte du? Noken smelter seg meir flytande enn andre, og treng derfor mindre 🙂

 36. Hei:)
  Hva tror du om å bruke jordbærprotein i denne? evt. bakeprotein uten smak?

  1. Hei 🙂 Da ville eg brukt bakeprotein. Jordbærprotein blir nok litt krasj!

 37. Therese

  Laga disse i går – herlighet så godt
  Ser noen har lurt på erfaring med annen sukkerfri sjokolade. Jeg bruker Cavalier sine som er søtet med maltitol, de smelter fint i vannbad og personlig synes jeg de smaker bedre enn sukrinsjokolade. Sukrin krystaliserer seg forresten ved for høye temperaturer, sikkert derfor den er vanskelig å smelte.

  1. Hei! Så hyggelig at den falt i smak hos deg 🙂 Eg bruker ofte Cavalier sjølv, men har aldri merka noko forskjell fra sukrin sjokoladen når det kommer til smelting.. Men litt bedre på smak skal eg sei meg enig i at den er!

 38. Marjolijn

  Takk for bloggen din, Linda! Noen ganger leter jeg etter oppskrifter og bestandig ender jeg opp hos deg 🙂
  Har ikke lagt disse ennå (den kom frem på FB akkurat nå), men tror jeg skal prøve i helgen. Gleder meg! Også takk for alle tips i kommentarfeltet. Masse god informasjon og erfaringer både fra deg og andre.

  1. Takk for hyggelige ord! Veldig kjekt å lese at oppskriftene mine faller i smak hos deg 🙂 Håper snickersen også blir god – denne er virkelig en favoritt hos meg… lykke til, og gi meg gjerne en tilbakemelding på resultatet.

   God helg 🙂

 39. Caroline

  Hei! Har lest gjennom alle kommentarene, men lurer uansett på dette med å lage karamellen i kjele. Ser det tar lengre tid enn i mikro – men hvordan gjør man det? Skal det kokes opp, skal det koke på høy/svak varme, skal man røre?

  1. Caroline

   Og går det an å fiiiiinhakke peanøttene til «bunnen», eller MÅ det være malt?

   1. Trur det skal gå fint å finhakke, så lenge du har litt anna tørrvare i tillegg 🙂

  2. Hei!
   Berre ha ingrediensene i en kjele, kok opp på svak varme, og la det småkoke under omrøring til en fyldigere karamellsaus 🙂

 40. Laila Dalen

  Hei Linda,
  Tusen takk for en kjempe god oppskrift. Jeg lagde disse i går kveld, dessverre så klarte jeg ikke å få karamellen til å bli tykkere i mikroen. Måtte bare kaste det, selv om jeg prøvde ca. 20 min i mikroen. Jeg tok være på peanøttmassen. I dag var jeg en tur på butikk og kjøpte fløte, jeg brukte ca. Halv fløte og halv vikingmelk. Det ble karamell etter 13 min i mikroen. Vi smakte den etter 2 timer i kjøleskap, både voksne og barna (12 og 14 år) elsket den. Tusen takk igjen for oppskrift og inspirasjon. Endelig kan jeg kose meg med sunnere godteri.
  Har du prøvd å lage Bounty bar? Går det an å lage en sunn versjon? Bare en idée
  Nå prøver jeg kake med bær. Veldig spent.

  1. Hei!
   Så massen blei altså ikkje fyldigere etter 20 minutt i mikroen? Det høres veldig rart ut! Men godt resultatet blei bra til slutt då 🙂 Takk for tilbakemeding, Laila – veldig kjekt å lese at oppskrifta falt i smak hos både voksne og barn 🙂 Eg har en oppskrift på bounty i arkivet her:
   http://www.lindastuhaug.no/2014/04/12/oppskrift-pa-sukkerfri-bounty/

   Fortsatt god helg!

   1. Laila Dalen

    Tusen takk for linken Linda. Gleder meg til å prøve den.

   2. Berre hyggelig! God helg 🙂

 41. Ingebjørg Brune

  Hei,hvor får en kjøpt vaniljeprotein?

  1. Det er linka i innlegget 🙂

 42. Hei,

  Hva slags vikingmelk/fløte bruker du?

  1. Nestlè sitt merke. Trur ikkje det finnes andre usøtede vikingmelker i Norge…

 43. Oppskriftene dine er helt nydelige 🙂 Kan man benytte kokosmelk for hele eller deler av vikingmelk?

  1. Hei 🙂
   Du vil nok ikkje få samme resultatet med kokosmelk altså. Du kan jo prøve, men verken smak eller konsistens vil bli det samme.

 44. Anniken

  Hei!
  Takk for oppskrifter! Ville se hvilken vaniljeprotein du hadde brukt, men kommer ikke til noe spesifikt produkt når jeg trykket på linken. Har dårlig erfaringer med proteinpulvere som har smakt ufyselig, så lurer på hvilken du anbefaler? 🙂

  1. Hei! Det er fordi proteinpulveret eg alltid har brukt er utsolgt no :/ Men troponin er også gode på smak, så det kan du bruke 🙂 Du finner det her: https://www.x-life.no/search_result?search_in_description=1&keywords=troponin

   Ellers er nutramino sitt merke godt, men der har eg kun smaks sjokoladen enda. Men det er vertfalle eit alternativ i vanilje også her: https://www.x-life.no/search_result?search_in_description=1&keywords=nutramino

   🙂

 45. Hei ,jeg går på lavkarbo og lurer på om du vet hvor mye karbohydrat det er i 100 gram av denne deilige baren.

  1. Hei!
   Eg rekner ikkje på makronæringsstoffer i oppskriftene mine, dessverre 🙂

 46. Hei, hvilken fløte skal jeg bruke her, matfløte eller kremfløte?

 47. Hei. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne oppskriften siden jeg er veldig glad i sjokolade og andre søtsaker, men ønsker litt sunnere alternativer.
  Hva kan jeg bytte sukrinmelis ut med? Jeg har brukt sukrinmelis i en oppskrift tidligere og liker ikke smaken.

  1. Når det er snakk om så liten mengde sukrinmelis så trur eg ikkje du vil få samme opplevelsen 😉 Kan eventuelt bruke 50/50 sukrinmelis og sukrin+ (hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt) 🙂 Du kan eventuelt bruke anna søtning som er pulverisert som du liker 🙂

   Håper snickersen faller i smak!

 48. Hei! Jeg elsker bloggen din, er nesten innom her daglig! Du gjør en utrolig bra jobb!

  Jeg lurte på hva du mener med vaniljeprotein i denne oppskriften. Er det proteinpulver? Som «Scitec 100% Whey Protein»? Eller?

  1. Hei! Tusen takk Vilde 🙂 Ja, eg meiner vaniljeproteinpulver. Eg bruker Nutramino sitt i vaniljesmak 🙂

 49. Næringsinnhold or 100g?

  1. Rekner ikkje på næringsinnhold.

 50. Hei.
  Synes disse er kjempegode og har laget dem mange ganger. Men lurer på om de kan spises av gravide? Har lest at gravide ikke skal ha for mye av noen av ingrediensene denne oppskriften inneholder, men finner ikke konkret hvorfor og hvor mye det gjelder.

  Mvh Siri

  1. Hei! Og kva ingredienser er det…? Det er liksom ikkje noko hokus pokus med noken av ingrediensane her. Eg hadde ikkje bekymra meg for det, men er du usikker så lar du vere 🙂

 51. Jeg lurer på hva du lager karamell i, for at det ikke skal grise til hele mikroen?
  Jeg prøvde i dag, og det eksploderte så hele mikroen var full masse. Det ble til at jeg kokte den i kjele.

  1. Eg bruker berre en stor bolle 🙂

 52. Anne Marie

  Mmmm, de så nydelige ut . Men vet du om viking melk inneholder laktose? Er det evt noe helt melkefritt som vikingmelk kan byttes ut med?

  1. Du kan bruke laktosefri kremfløyte? 🙂 Alternativt er jo melkefri fløyte, men det har eg ingen erfaring med sjølv.

 53. Hei. Hva slags vaniljeprotein brukte du ?

  1. Står i innlegget 🙂 «Av proteinpulver anbefaler eg merket protein delite, troponin eller nutamino. Har du andre proteinpulver du liker, bruk gjerne dei.»

 54. Hei
  Er det mulig å bruke fiber sirup gold isteden for clear?

  1. Det vil gi en litt anna smak og konsistens, men det går 🙂

   1. Therese

    Hei 🙂 Går det da også an å bruke fiber sirup clear istedenfor gold?

   2. Hei! Det vil eg egentlig ikkje anbefale, men det går visst du ikkje har noko anna. Men bruk litt ekstra sukrin gold i tilfelle 🙂

 55. Denne var supergod!barna og elsket den

  1. Fantastisk 😀

 56. Camilla

  Hvor lang holdbarhet har barene? 🙂

  1. Ganske lenge – sannsynligvis mange veker 🙂

 57. Hvor får man kjøpt det proteinpulveret?

  1. Helsekostbutikk eller nettbutikker som selger proteinpulver 🙂

 58. Rebekka

  Hei.
  Går det ann å bruke kondsensert melk og ikke vikingmelk?

  1. Vikingmelk ER usøta, kondensert melk 🙂

 59. Gunn Anita

  Kan det lages uten mikro ovn?

  1. Ja, det står i innlegget 😉

 60. Har du prøvd å lage disse med sukrinsirup siden fibersirup clear er ute av produksjon? Tror du resultatet blir like bra eller er det da bedre å finne en oppskrift som er regnet for sukrinsirup? 🙂

  1. Synes dessverre ikkje at nokon oppskrifter blir like bra med Sukrinsirup, men det går fint å bruke det her altså 🙂

   1. Kristin Johansen

    Jeg har prøvd, og de ble fantastisk gode med sukrinsirup gold! Nå har ikke jeg prøve med clear da, men kan værtfall bekrefte at det funker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *