Linda Stuhaug

Annonse

Crispy og smakfull rødkålsalat

Crispy og smakfull rødkålsalat
God torsdag alle sammen! For det første: så utrulig kjekt med så mange tilbakemeldinger på gårsdagens oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade. Det har virkelig eksplodert på både instagram (@lindastuhaug) og facebooksida mi (www.facebook.com/lindastuhaugblogg). Sjekk gjerne oppskrifta HER om du blei nysgjerrig 🙂
Idag vil eg dele en crispy og smakfull rødkålsalat som er det perfekte tilbehøret til middagen:
Rødkålsalat, middagstilbehør til 4 personer 1/2 stor rødkål 1/2-1 grønt eple 2 mellomstore gulerøtter saft av 1/3 sitron en slump olivenolje to never hakkede valnøtter litt salt og pepper
Slik gjer du: 1. Finsnitt rødkål, grovriv eple og gulerøtter. Eg brukte spiralizer til gulrøttene. 2. Ha over sitronsalt, olivenolje, salt og pepper, vend godt. Topp salaten med valnøtter rett før servering. 3. Rødkålsalat smaker godt som tilbehør til blant anna kylling, svin og laks.
Her som middagstilbehør til stekt svinefilêt:
Det er veldig typisk for mange å havne i samme, gamle rutiner med en enkel grønn salat eller kokte gulerøtter og brokkoli til middagen. Rødkål er for meg en litt ukjent grønnsak som kun holder jula til som rødkål til ribba, men den fortjener å bli spist litt oftare. Ikkje berre smaker den masse og gjer tilbehøret til middagen ekstra spennande, men den er også veldig næringsrik!
Prøv rødkålsalat til middagen neste gang, om det er kylling, fisk, kjøttboller, lasagne, biff eller pizza, og kjenn etter at det er godt med litt forandring 🙂
Velbekomme!

God torsdag alle sammen!

For det første: så utrulig kjekt med så mange tilbakemeldinger på gårsdagens oppskrift på sukkerfri snickers sjokolade. Det har virkelig eksplodert på både instagram (@lindastuhaug) og facebooksida mi (www.facebook.com/lindastuhaugblogg). Sjekk gjerne oppskrifta HER om du blei nysgjerrig 🙂

Idag vil eg dele en crispy og smakfull rødkålsalat som er det perfekte tilbehøret til middagen:


Rødkålsalat, middagstilbehør til 4 personer
1/2 stor rødkål
1/2-1 grønt eple
2 mellomstore gulerøtter
saft av 1/3 sitron
en slump olivenolje
to never hakkede valnøtter
litt salt og pepper

Slik gjer du:
1. Finsnitt rødkål, grovriv eple og gulerøtter. Eg brukte spiralizer til gulrøttene.
2. Ha over sitronsalt, olivenolje, salt og pepper, vend godt. Topp salaten med valnøtter rett før servering.
3. Rødkålsalat smaker godt som tilbehør til blant anna kylling, svin og laks.


Her som middagstilbehør til stekt svinefilêt:


Det er veldig typisk for mange å havne i samme, gamle rutiner med en enkel grønn salat eller kokte gulerøtter og brokkoli til middagen. Rødkål er for meg en litt ukjent grønnsak som kun holder jula til som rødkål til ribba, men den fortjener å bli spist litt oftare. Ikkje berre smaker den masse og gjer tilbehøret til middagen ekstra spennande, men den er også veldig næringsrik!

Prøv rødkålsalat til middagen neste gang, om det er kylling, fisk, kjøttboller, lasagne, biff eller pizza, og kjenn etter at det er godt med litt forandring 🙂

Velbekomme!

Annonse

2 Kommentarer

K

Kirsti

26. desember 2019

Denne salaten var både vakker og god til julefrokosten i dag. Takk for inspirasjon.

Linda Stuhaug

28. desember 2019

Så hyggelig, takk for tilbakemelding Kirsti 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg