Linda Stuhaug

Annonse

23. oktober 2015

Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto

Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto
Hei! No er helga rett rundt hjørnet igjen, og eg har eit middagstips som kanskje kan friste til søndagsmiddagen?
Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto:
Du trenger, 2 porsjoner 2-4 laksefilêter
1 potte basilikum 3 ss rista pinjekjerner 50 g parmesan 1-2 fedd kvitløk ca. 1 dl olje salt og pepper
1 spisspaprika 1 pk. sukkererter 4 sjalottløk 2 mellomstore søtpoteter
Slik gjer du: 1. Finmal basilikumblader i en foodprosessor, tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan og kjør til en jevn masse. Spe på med olje medan foodprosessoren går til passe konsistens, ca. 1 dl. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft. 2. Strø salt og pepper over laksefilêtene, steik midt i ovnen på 180 grader 10-15 minutter. 3. Skjør grønnsakene i strimler. Eg brukte spiralizer på søtpotetene, men du kan og skjære i tynne staver. Start med å woke søtpotetstrimler, deretter resten av grønnsakene mot slutten. 4. Server straks med pesto. Ps! pesto kan også smøres over laksen før steiking. 
God middag, kvardag eller helg! Håper alle får en fin fredag 🙂

Hei!
No er helga rett rundt hjørnet igjen, og eg har eit middagstips som kanskje kan friste til søndagsmiddagen?

Laks med wokede grønnsaker og heimelaga pesto:


Du trenger, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter

1 potte basilikum
3 ss rista pinjekjerner
50 g parmesan
1-2 fedd kvitløk
ca. 1 dl olje
salt og pepper

1 spisspaprika
1 pk. sukkererter
4 sjalottløk
2 mellomstore søtpoteter


Slik gjer du:
1. Finmal basilikumblader i en foodprosessor, tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan og kjør til en jevn masse. Spe på med olje medan foodprosessoren går til passe konsistens, ca. 1 dl. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft.
2. Strø salt og pepper over laksefilêtene, steik midt i ovnen på 180 grader 10-15 minutter.
3. Skjør grønnsakene i strimler. Eg brukte spiralizer på søtpotetene, men du kan og skjære i tynne staver. Start med å woke søtpotetstrimler, deretter resten av grønnsakene mot slutten.
4. Server straks med pesto.
Ps! pesto kan også smøres over laksen før steiking. 

God middag, kvardag eller helg!
Håper alle får en fin fredag 🙂

Annonse

8 Kommentarer

K

Kathe

11. mars 2021

Så tidligere på lompepizza

Linda Stuhaug

11. mars 2021

Der har eg nok brukt Buer sine lomper, men du kan bruke kva som helst lomper du liker/får tak i 🙂

K

Kathe

11. mars 2021

Jeg er ny på dette feltet.Har v lyst til å prøve vegetarmat. Hvilken type lompe brukes?her.

Linda Stuhaug

11. mars 2021

Usikker på kva du meina? Eg bruker ingen lomper i oppskrifta her 🙂 Men til vanlig så bruker eg buer speltlomper/potetlomper eller Munsjlomper med smak!

I

Ingrid

29. oktober 2019

Hei! Kan man bruke noe i stedet for olje i pestoen?

Linda Stuhaug

30. oktober 2019

Nja, eg klarer ikkje komme på noko godt alternativ til oljen for å få optimalt resultat, dessverre.

M

MARIANN

12. mai 2022

Kor lenge held heimelaga pesto seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

13. mai 2022

Holde seg fint eit par veker vertfall :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg