Kjøleskapsgrøt med varme jordbær og pistasjenøtter


God mandag!
Er du klar for ei ny veke? 

Eg starter med en en ny vri på kjøleskapsgrøten, frukosten som er klar når man åpner kjøleskapsdøra sida den klargjerast kvelden i forveien. Utrulig enkelt, sunt, godt og næringsrikt.

Idag med varme jordbær og pistasjenøtter som topping:

IMG_2279

Grunnoppskrift kjøleskapsgrøt, 1 porsjon
1,5 dl havregryn
100 g gresk yoghurt, evt. anna yoghurt
1,5 dl valgfri melk
1-2 ts søtning, f.eks honning eller sukrin gold

Rør sammen ingrediensane i en boks eller skål med plast over. Sett kaldt over natta etter minimum 5 timer. Rør lett i kjøleskapsgrøten, juster evt. konsistensen med litt yoghurt eller melk om nødvendig, server straks med den toppingen du ønsker.

Med varme jorbær og pistasjenøtter:
Varm ei lita skål med fryste jordbær i mikrobølgeovnen 1-2 minutter til dei er lune/varme og møre. Strø gjerne over litt søtning om bærene er sure. Ha over kjøleskapsgrøten med litt pistasjenøtter til slutt.

IMG_2292


Min favoritt er og har alltid våre frukt og bær som topping på kjøleskapsgrøten. No om dagane er bærene dyre og dårlige,  da er det perfekt å ha frysaren full i norske bær som kan brukes blant anna som deilig topping 🙂

IMG_2280



Da vi eg ønske alle en god og sprek start på den siste veka i oktober!


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Dette så godt ut!

    1. Så bra! Det smakte nydelig 🙂

  2. Gunn E H

    Min favoritt frokost ; og alltid noe godt i skapet å ha oppi 🙂

    1. Toppingen er halve moroa! Så godt, så enkelt 🙂

  3. Å!! Takk, og det skal testes i dag! 🙂

    1. Håper det faller i smak, Knut 🙂

  4. Hei, dette er supert, men tåler ikke melkeprotein og soya. Forslag til yoghurt jeg kan bruke?

    1. Da vil eg anbefale kokosmelk 🙂

  5. Har du testet å lage kjøleskapsgrøt med havremel istedet for gryn? eller malt chia, for den saks skyld? Jeg og gubben har blitt helt hektet etter vi lagde den vanlige havregrøten med havremel fra bloggen din, og hadde vært kult å finne en smoooooth variasjon av kjøleskapsgrøt også.

    1. Hei! Nei, det har eg faktisk ikkje, kun med havregryn. Men det er absolutt noko som skal prøves, det er nok ikkje verre enn å bytte havregryn med havremel 🙂 Kult tips, Ingrid 😀