Kvit søtpotetpizza

God torsdag alle sammen!
No er det ei stund sida eg hadde min ekstreme søtpotet-periode og lagde blant anna prinsippet om søtpotet pizzabunn. Det er mange varianter av denne pizzaen ute på nett no, så det er ingen tvil om at den har blitt populær!

Søtpotet pizza er en av mine mest populære oppskrifter. Dei to andre variantene eg har delt med dere er søtpotet pizza med tomatbasert kjøttfyll. I dag vil eg dele en ny vri på pizzaen: kvit søtpotetpizza!

Mange gode smaker av blant anna pesto, spekeskinke, pinjekjerner og basilikum:

IMG_1240


Eg lagde store porsjonspizzaer med tynn, sprø bunn istedenfor en større denne gangen. Eg smurte bunnen skikkelig tynt over bakepapiret og forstekte den 15-20 minutter. Du kan også lage en større pizza med litt fyldigere bunn.

Oppskrifta er beregna for ca. 2 personer, litt ettersom. Bunnen kan varieres med ulike typer mel, så bruk det du liker og foretrekker. Det er ingen problem å lage en glutenfri bunn!

IMG_1234


Søtpotet pizzabunn, 1 mellomstor eller to tynne, store porsjonspizzaer
1 søtpotet på ca. 350-400 g
120 g valgfritt mel – f.eks havremel, speltmel eller en blanding mellom fleire
1 egg
Krydder – chilli, pepper og kvitløk

1. Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid. Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos.

2. Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir etter kva form du ønsker. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15-20 minutter.

3. Avkjøl bunnen(e) litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk.

IMG_1213

Fyll


2-3 ss hiladelphia naturell
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne din egen! Oppskrift finner du blant anna HER)
10 skiver serranoskinke eller spekeskinke
revet ost
valgfri grønnsaker og urter, eg brukte paprika, rødløk og basilikum
etter steiking: pinjekjerner

1. Smør pizzabunnen(e) med philadelphia etterfulgt av grønn pesto. Fordel skiver av serranoskinke/spekeskinke over, topp med grønnsake, urter og revet ost.
2. Steik pizzaen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.
3. Strø over pinjekjerner før servering. Nyt!

IMG_1237

Oppskrift på søtpotetpizza med kjøttfyll finner du HER – «Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!»

Det er torsdag og helga er rundt hjørnet!

Eg anbefaler søtpotet pizza i en eller anna variant som fredags- eller lørdagsmiddag 🙂 Håper fleire har lyst å prøve!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Hei! Hvordan vil det fungere å bare koke søtpoteten og lage mos av den?

    1. Eg anbefaler ikkje å koke den da den tiltrekker seg så masse væske, og både mister smak, sødme og du vil trenge meir mel. Det fungerer, men det blir best å bake søtpoteta 🙂

  2. Dette skal jeg lage meg i kveld! 😀
    Har du prøvd å fryse søtpotetbunnen etter at du har forstekt den? 🙂

    1. Ja, det gjer eg ofte – det går heilt fint 🙂

  3. Veldig god pizzabunn! I går lagde jeg dobbel porsjon. Da hadde jeg en rest med havregrøt som jeg erstattet halve mengden søtpotet med. Det fungerte supert!

    1. Så bra! Kjekt pizzaen smakte Silje 🙂

  4. Kjersti

    Denne så god ut! Tror du det går bra å lage en stor pizza i langpanne?

    1. Ja, men da må du doble oppskrifta.

  5. Hvilket mel vil du anbefale å bruke?
    Ser kjempegod ut

    1. Eg bruker nesten alltid havremel, men dei fleste meltyper fungerer fint 🙂

  6. Hei, du har fantastisk mange gode oppskrifter på bloggen din, blir veldig ofte inspirert her! Og søtpotet perioden din har smittet over på meg og nå, det er jo så godt. Det eneste jeg syns er dumt er at jeg sliter med å få både pizza og scones til å bli ordentlig stekt, forsteker, kjøler ned, steker på nytt. Har prøvd flere ganger med å sette den nede i ovnen, oppe, midt i, forskjellig mel og diverse. Jeg har veldig lyst til å prøve meg på pizza igjen i morgen, men har du noen tips for hvordan den blir ordentlig stekt?

    1. Hei Maria! Så kjekt å lese at du er inspirert – spesielt av søtpotetoppskriftene 🙂
      Det er veldig merkelig at du ikkje får dte ordentlig stekt. Du skriver ud har prøvd det meste – men har du prøvd å avkjøle søtpoteta heilt før du tilsetter tørrvarer og egg? Ellers er rett og slett trikset å steike pizzabunnen til den er sprø, f.eks på nederste rille i 30 minutter. Det vil jo variere fra ovn til ovn, men det burde jo gå til slutt med din også 🙂

  7. Hei! Funker det å bruke mer søtpotet og mindre mel i bunnen? Isåfall hvor går «grensen»?
    Hilsen Anna

    1. Eg holder meg alltid til desse mengdene for best mulig resultat, men du kan jo prøve deg fram med litt mindre mel eventuelt 🙂