Annonse
9. november 2015
Byggrynsgraut
/innholder annonselenker
La oss snakke graut!
Graut finnes i utallige mange varianter, kalde som varme. Dei fleste kjenner nok best til havregraut og risengrynsgraut, men man har og hirsegraut, bokhvetegraut, mandelgraut, semulegrynsgraut, rømmegraut, kjøleskapsgraut og lista er lang…
Har du smakt byggrynsgraut? Det er en stor favoritt hos meg! Byggryna gir en skikkelig god konsistens og grauten får ein ny smak. Byggrynsgraut er veldig enkelt å lage sjølv, men krever litt planlegging ettersom gryna må blautleggast, i tillegg må grauten koke ei stund. En gyllen regel er rett og slett: jo lengre, jo bedre! Lag gjerne ein ekstra stor porsjon når du først er i gang, så har du graut til fleire dager 🙂
Byggrynsgraut, 1 porsjon
1 dl byggryn
ca. 4 dl melk (eg brukte lettmelk)
litt salt
sukrin+, kanel og smørauge til servering
Slik gjer du:
1. Legg byggryn i vatn natta over. Hell av vatnet og kok grynene opp med melk.
2. La grauten småkoke 30-40 minutter, rør innimellom. Smak til med salt og spe på med meir melk om nødvendig.
3. Server med sukin+, kanel og eit smørauge.
Bruk gjerne anna topping på grauten. Her er det mange som er glad i forskjellige toppinger, blant anna frukt, bær, nøtter, nøttesmør også vidare 🙂 Eg liker best klassikaren, eg♥
Veldig enkelt og supergodt! Prøv denne til frukost eller lørdagsgraut neste gang 🙂
Annonse
4 Kommentarer
Irene
10. august 2019
Linda Stuhaug
11. august 2019
Hilde
12. mars 2018
Linda Stuhaug
12. mars 2018
SKRIV EN KOMMENTAR