Fiskegrateng med erter

Hei!

På tide med en ny fiskemiddag, idag vil eg dele en utrulig god fiskegrateng med dere. I fjor lagde eg lignande oppskrift og eg følger samme prisippet denne gangen, men med litt endringer. Eg har bytta ut tradisjonell pasta med grønne erter og kikerter, dette gjer ikkje berre fiskegratengen meir næringsrik, men gir og god konsistens.

I tillegg er tradisjonell topping av gerijlamel bytta med parmesan og malte nøtter, så alt i alt får man også litt nye, spennande smaker!

Fiskegratengen er naturlig glutenfri og veldig enkel å lage:

IMG_2502-001


Du trenger, 4 porsjoner: 
ca. 700 g kvit fisk (tilsvarer ca. 400-500 g ferdigtrekt fisk)
4 dl valgfri melk
2 egg
150 g frosne erter
1 boks kikerter (ca. 230 g avrent og skylt)
3-4 ss revet parmesan
2 ss malte mandler eller cashewnøtter
2 ss maisenna
0,5 ts salt, pepper og malt muskatnøtt

Slik gjer du:
1. Start med å la fisken trekke til den er ferdig, tida avhenger av kva type fisk du bruker. Del opp i mindre biter.

2. Kok opp melk med krydder. Rør maisenna ut i kaldt vatn og tilsett i melka medan den småkoker. Juster mengden så du får en fyldig, kvit saus. Skill eggene og rør inn eggeplommene i melkeblandinga. Pass no på at det ikkje koker! Smak til med eventuelt meir krydder.

3. Rør inn fisken, erter og kikerter. Stivpisk eggekvittene og vend forsiktig inn i blandinga.

4. Ha over i en smurt form etter ønske. Bland sammen revet parmesan og mandelmel, strø over fiskegratengen. Steik på nederste rille, 180 grader i ca. 45 minutter til gratengen har fått en gyllen farge.

5. La fiskegratengen kvile litt. Server med raspede gulerøtter og gjerne kokte poteter om du ønsker det.

IMG_2472-001


Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje melk? Bruk valgfri melk og næringsgjer istedenfor parmesan. Næringsgjær er eit melkefritt alternativ som minner om revet parmesan og smaker utrulig godt.
– Du kan bruke dei fleste typer fisk. Torsk, hyse, brosme, steinbit er noken eksempel. Eg bruker som regel torsk eller brosme.

IMG_2520-001


Fantastisk godt, næringsrikt og mektig. Fiskegrateng er supert å fryse ned og ha som rask middag ved en seinare anledning. Da er det berre å varme den opp igjen i ovnen.

IMG_2508-001

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Karoline

    Hei 🙂 Går det fint å bruke mandelmeltil topping?

    1. Hei! Ja, det blir nesten som malte mandler 🙂

  2. Hei!
    Forslag til annen «topping» enn mandler/mandelmel? For oss som ikke tåler nøtter 🙂

    1. Kva med å male solsikkekjerner, pinekjerner eller gresskarkjerner? 🙂