Linda Stuhaug

Annonse

11. november 2015

Fiskegrateng med erter

Fiskegrateng med erter
Hei!
På tide med en ny fiskemiddag, idag vil eg dele en utrulig god fiskegrateng med dere. I fjor lagde eg lignande oppskrift og eg følger samme prisippet denne gangen, men med litt endringer. Eg har bytta ut tradisjonell pasta med grønne erter og kikerter, dette gjer ikkje berre fiskegratengen meir næringsrik, men gir og god konsistens.
I tillegg er tradisjonell topping av gerijlamel bytta med parmesan og malte nøtter, så alt i alt får man også litt nye, spennande smaker!
Fiskegratengen er naturlig glutenfri og veldig enkel å lage:
Du trenger, 4 porsjoner: ca. 700 g kvit fisk (tilsvarer ca. 400-500 g ferdigtrekt fisk) 4 dl valgfri melk 2 egg 150 g frosne erter 1 boks kikerter (ca. 230 g avrent og skylt) 3-4 ss revet parmesan 2 ss malte mandler eller cashewnøtter 2 ss maisenna 0,5 ts salt, pepper og malt muskatnøtt
Slik gjer du: 1. Start med å la fisken trekke til den er ferdig, tida avhenger av kva type fisk du bruker. Del opp i mindre biter.
2. Kok opp melk med krydder. Rør maisenna ut i kaldt vatn og tilsett i melka medan den småkoker. Juster mengden så du får en fyldig, kvit saus. Skill eggene og rør inn eggeplommene i melkeblandinga. Pass no på at det ikkje koker! Smak til med eventuelt meir krydder.
3. Rør inn fisken, erter og kikerter. Stivpisk eggekvittene og vend forsiktig inn i blandinga.
4. Ha over i en smurt form etter ønske. Bland sammen revet parmesan og mandelmel, strø over fiskegratengen. Steik på nederste rille, 180 grader i ca. 45 minutter til gratengen har fått en gyllen farge.
5. La fiskegratengen kvile litt. Server med raspede gulerøtter og gjerne kokte poteter om du ønsker det.
Tips og alternativer: – Tåler du ikkje melk? Bruk valgfri melk og næringsgjer istedenfor parmesan. Næringsgjær er eit melkefritt alternativ som minner om revet parmesan og smaker utrulig godt. – Du kan bruke dei fleste typer fisk. Torsk, hyse, brosme, steinbit er noken eksempel. Eg bruker som regel torsk eller brosme.
Fantastisk godt, næringsrikt og mektig. Fiskegrateng er supert å fryse ned og ha som rask middag ved en seinare anledning. Da er det berre å varme den opp igjen i ovnen.
Velbekomme!

Hei!

På tide med en ny fiskemiddag, idag vil eg dele en utrulig god fiskegrateng med dere. I fjor lagde eg lignande oppskrift og eg følger samme prisippet denne gangen, men med litt endringer. Eg har bytta ut tradisjonell pasta med grønne erter og kikerter, dette gjer ikkje berre fiskegratengen meir næringsrik, men gir og god konsistens.

I tillegg er tradisjonell topping av gerijlamel bytta med parmesan og malte nøtter, så alt i alt får man også litt nye, spennande smaker!

Fiskegratengen er naturlig glutenfri og veldig enkel å lage:


Du trenger, 4 porsjoner:
ca. 700 g kvit fisk (tilsvarer ca. 400-500 g ferdigtrekt fisk)
4 dl valgfri melk
2 egg
150 g frosne erter
1 boks kikerter (ca. 230 g avrent og skylt)
3-4 ss revet parmesan
2 ss malte mandler eller cashewnøtter
2 ss maisenna
0,5 ts salt, pepper og malt muskatnøtt

Slik gjer du:
1. Start med å la fisken trekke til den er ferdig, tida avhenger av kva type fisk du bruker. Del opp i mindre biter.

2. Kok opp melk med krydder. Rør maisenna ut i kaldt vatn og tilsett i melka medan den småkoker. Juster mengden så du får en fyldig, kvit saus. Skill eggene og rør inn eggeplommene i melkeblandinga. Pass no på at det ikkje koker! Smak til med eventuelt meir krydder.

3. Rør inn fisken, erter og kikerter. Stivpisk eggekvittene og vend forsiktig inn i blandinga.

4. Ha over i en smurt form etter ønske. Bland sammen revet parmesan og mandelmel, strø over fiskegratengen. Steik på nederste rille, 180 grader i ca. 45 minutter til gratengen har fått en gyllen farge.

5. La fiskegratengen kvile litt. Server med raspede gulerøtter og gjerne kokte poteter om du ønsker det.


Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje melk? Bruk valgfri melk og næringsgjer istedenfor parmesan. Næringsgjær er eit melkefritt alternativ som minner om revet parmesan og smaker utrulig godt.
– Du kan bruke dei fleste typer fisk. Torsk, hyse, brosme, steinbit er noken eksempel. Eg bruker som regel torsk eller brosme.


Fantastisk godt, næringsrikt og mektig. Fiskegrateng er supert å fryse ned og ha som rask middag ved en seinare anledning. Da er det berre å varme den opp igjen i ovnen.

Velbekomme!

Annonse

4 Kommentarer

K

Kaja

26. mars 2020

Så utrolig smakfull og god! Brukte næringsgjær og mandelmel på toppen; savnet ikke parmesan i det hele tatt. Og så deilig med kikerter! Takk for flott oppskrift

Linda Stuhaug

27. mars 2020

Så kjekt den falt i smak, Kaja 😀

V

Vilde

24. juni 2018

Hei! Forslag til annen «topping» enn mandler/mandelmel? For oss som ikke tåler nøtter 🙂

Linda Stuhaug

25. juni 2018

Kva med å male solsikkekjerner, pinekjerner eller gresskarkjerner? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg